جمعه 9 آذر 1403

تهدید منظر خانه معروف کاشان / قصه خانه‌ای برای خالق قصه‌های مجید

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تهدید منظر خانه معروف کاشان / قصه خانه‌ای برای خالق قصه‌های مجید

تخریب منظر بصری خانه بروجردی‌ها، اعلام شتاب برای دریافت تسهیلات کرونایی فعالان گردشگری، تبدیل خانه هوشنگ مرادی کرمانی به قصه خانه از جمله خبرهای میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

تخریب منظر بصری خانه بروجردی‌ها، اعلام شتاب برای دریافت تسهیلات کرونایی فعالان گردشگری، تبدیل خانه هوشنگ مرادی کرمانی به قصه خانه از جمله خبرهای میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، در این هفته علی محمد سعادتی شهردار منطقه 12 از تخریب خانه هوشنگ مرادی کرمانی خالق قصه‌های مجید به قصه خانه خبر داد و گفت: این نویسنده حوزه کودک و نوجوان در یکی از کوچه‌های خیابان شهید جاویدی تهران زندگی می کرده است. سنگفرش کوچه و لایه برداری دیواره‌ها از اولین اقدامات در این دوره خواهد بود همچنین یکی از خانه‌های مجاور این ملک تملک می‌شود. معمولا خانه بزرگان به موزه تبدیل خواهد شد.

در این هفته همچنین ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی در جمع رؤسای تشکل‌های گردشگری حضور پیدا کرد و گفت: نیاز است برای تسریع در پرداخت تسهیلات کرونا فعالان گردشگری چنانچه در قالب راهنمایان گردشگری یا دفاتر خدمات مسافرتی جای می‌گیرند در سامانه دفاتر اطلاعات خود را بارگذاری کنند و در صورتی که در گروه سایر واحدها قرار دارند ورود به سامانه تأسیسات گردشگری به نام جانا را در برنامه فوری خود بگنجانند، این تسهیلات و امهال در پرداخت تنها بر اساس درخواست فعالان انجام می‌شود.

این هفته همچنین خبرگزاری مهر در گزارشی اعلام کرد منظر بصری خانه بروجردی‌های کاشان با ساخت یک مجتمع تجاری بالاتر از گلدسته و مناره‌های آن به خطر افتاده، این در حالی است که از این منظر برای تبلیغ گردشگری و نماد کاشان استفاده می‌شد.

اداره راه و شهرسازی کاشان هفته گذشته در اعتراض به ساخت این بنا نامه‌ای به میراث فرهنگی، دادستان و نماینده مجلس کاشان ارسال کرد که تخلفات این پروژه در رابطه با ارتفاع را بیان کرده است.

در این هفته همچنین علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی در نشست اعضای هیأت امنای مجموعه‌های تاریخی فرهنگی و ملی حضور پیدا کرد و گفت: بحث ما جبران درآمدهای وزارتخانه از محل کرونا نیست بلکه بحث ما این است که بخشی از هویت ملت ما در معرض آسیب جدی قرار دارد اگر این روند ادامه پیدا کند وضعیت فوق بحرانی داریم اگر کرونا نبود موزه‌ها باید در سه ماه اول سال حدود 30 میلیارد تومان درآمد داشتند اگر این وضعیت در سال آینده تکرار شود نگران نگهداشت و مرمت این بناهای تاریخی خواهیم بود.

واکنش به گرانی بلیت هواپیما

در پی افزایش نرخ بلیت هواپیماها، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در پی افزایش قیمت خدمات شرکت‌های هواپیمایی در نامه‌ای به وزیر راه و شهرسازی خواستار توقف رویه ناصحیح این شرکت‌ها شد. در متن نامه علی‌اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی به محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی آمده است: «همان‌گونه که استحضار دارید شرکت‌های هواپیمایی در اکثر مسیرهای داخلی بر خلاف دستور جنابعالی، مبنی بر لغو افزایش نرخ پروازها، قیمت خدمات خود را بیش از 100 درصد و تحت عنوان کف قیمت افزایش داده‌اند، ضمن آن‌که دفاتر خدمات مسافرتی را نیز به‌صورت مستمر تهدید به‌قطع سیستم فروش یا ابطال قراردادهای همکاری فی‌مابین می‌کنند. لذا خواهشمند است، دستور فرمائید در خصوص توقف رویه ناصحیح و ناصواب معموله اقدامات لازم به‌عمل آید.»

این هفته همچنین گزارش‌هایی که طی بیش از هشت دهه در مجله معماری DOMUS ایتالیا درباره معماری نوین ایران تألیف و منتشر شده در قالب طرحی با عنوان نگاه دوموس به ایران مستندنگاری می‌شود. طرح نگاه دوموس به ایران با پشتیبانی سفارت ایتالیا در تهران و همکاری تحریریه این مجله انجام خواهد شد. مراتب ثبت 55 اثر منقول فرهنگی تاریخی از جمله مجسمه سیاه نی زن و سردیس دایه به همراه 53 اثر دیگر در نامه‌ای از سوی وزیر میراث فرهنگی به استاندار تهران ابلاغ شد.

این هفته خبرگزاری مهر در گزارشی از وضعیت گورستان تاریخی سفید چاه خبر داد و اعلام کرد سنگ‌های تاریخی و قدیمی این گورستان برای دفن مردگان جدید تخریب می‌شود این اتفاقی است که در سال‌های آینده باعث می‌شود هیچ نشانه‌ای از تاریخ در این گورستان باقی نماند.

کمیته گردشگری خوراک تشکیل شد

در این هفته مدیر کل دفتر همکاری وتوافق‌های ملی گردشگری ضمن اعلام آغاز به کار رسمی «کمیته ملی گردشگری خوراک»، ابعاد، ساختار، برنامه‌ها و نتایج فعالیت این کمیته را تشریح کرد.

لیلا اژدری پیرو برگزاری نشست ویدئو کنفرانس با ادارات کل استانی با موضوع معرفی و تشریح آغاز به کار کمیته ملی گردشگری خوراک گفت: انجام مطالعه در مورد گردشگری غذا در کشورهای دیگر، برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان گردشگری غذا و کسب تجارب آنها، نشست با اتحادیه‌های مرتبط با حوزه غذا، مذاکره با برخی از دانشگاه‌ها برای تدوین برنامه راهبردی، تهیه برنامه چشم‌انداز و پلن‌های اجرایی یک ساله و سه ساله، نهایی کردن گام پژوهشی با مرکز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی، مذاکره با دستگاه‌ها و نهادها برای همکاری و حمایت از طرح، هماهنگی با جامعه آژانس‌داران برای ایجاد بسته سفر تخصصی گردشگری غذا و نیز هماهنگی و برنامه‌ریزی با جامعه بوم‌گردی برای برگزاری رویدادهای غذا و آئین‌های مرتبط از جمله اقدامات صورت گرفته در این زمینه به شمار می‌آیند.