توجه به سلامت اجتماعی فقط خاص افراد مسن نیست
تهران - ایرنا - معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: لزوم توجه به سلامت اجتماعی، فقط خاص افراد مسن نیست، بلکه امروزه، جوانان هم نیاز به تامین سلامت اجتماعی و روانی دارند.
به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، حسنعلی غفاری در نشست «تبیین و جایگاه سلامت اجتماعی و توانبخشی در نظام سلامت» در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، گفت: به همین دلیل به نظر میرسد که باید امکانات و تجهیزات این حوزه فراهم شود و از همین اکنون باید در کشور برای این موضوعات فکر جدی کرد.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت پیشنهاد کرد که مسئولان در کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی وضعیت آینده را ترسیم کنند تا هم اعتبارات سال آینده جایگاه مناسب و درستی داشته باشد و هم، زیرساختهای لازم در این زمینه فراهم شود.
وی در ادامه افزود: امروزه اگر عضو هیات علمی یا استاد تمام دانشگاههای علوم پزشکی، تعدادی ابداع و اختراع داشته باشد به راحتی از دانشگاههای مختلف معتبر دنیا پذیرش میگیرد، در صورتی که این افراد، سرمایه های جدی کشور هستند. این کار ناشی از آن است که برخوردها در جاهای مختلف با این افراد مناسب نیست و به عبارتی در شان و جایگاه آنان نیست.
دانشگاهها تحولات را رصد کنند
سیدمحمد حسینی معاون امور مجلس ریاست جمهوری هم در این نشست گفت: از دانشگاهها انتظار میرود، تحولات را رصد کنند و به مسئولان هشدار بدهند چون مسئولان گاهی اوقات درگیر مسایل گوناگون روزمره میشوند، به همین دلیل دانشگاهها باید تحولات را به دقت رصد کنند.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته اسناد بالادستی بسیار خوب تدوین شده ولی برخی از آنها اجرا نشده است، افزود: به طور مثال، در دولت دهم روی نقشه مهندسی فرهنگی کارهای خوبی انجام شد و این موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی نهایی شد، اما بعد از ابلاغ متاسفانه تحقق پیدا نکرد، اکنون رییس جمهور در مورد تحقق این قانون مصمم هستند و نمایندگان مجلس شورای اسلامی پای کار هستند.
حسینی افزود: در سند تحول هم 37 موضوع احصاء شده و وضع موجود، چالشها و راههای برون رفت از آنها هم بیان شده است. دستگاهها در حال انجام کار در این زمینه هستند، به عبارتی همه باید پای کار باشند تا کار به نحو مطلوب به پیش برود.
معاون امور مجلس ریاست جمهوری به پیشرفتهای حوزه پزشکی اشاره کرد و گفت: ما در حوزه پزشکی بنیه خیلی خوبی داریم و در منطقه از جایگاه بالایی برخوردار هستیم. باید از این موقعیت به نحو مطلوب استفاده شود.
حسینی در ادامه، از مصوبه تشکیل ستاد جوانی جمعیت کشور گفت: دولت هم پیگیر این موضوع است و باید بستر برای عملیاتی شدن آن فراهم شود، دولت و مجلس شورای اسلامی هم به موضوع افزایش جمعیت حساس شدند و در این زمینه کار می کنند. بلافاصله بعد از تصویب قانون جوانی جمعیت و تعالی خانواده، دولت در این زمینه ورود پیدا کرد و اعتبار لازم را در لایحه بودجه سال جاری نظر گرفته است.
وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت هم وظایف مهمی بر دوش دارد، تصریح کرد: روندی که در گذشته برای کنترل جمعیت بود، به سمت تنظیم خانواده بود، اما باید به سمتی حرکت کنیم تا این روند کاملا تغییر پیدا کند و به سمتی حرکت کنیم تا تشویق و ترغیب ازدواج و فرزندآوری انجام گیرد. مشکلات در این زمینه از جمله ناباروری باید انجام گیرد.
معاون امور مجلس ریاست جمهوری ادامه داد: در حوزه سالمندی هم باید پیشگیریهای لازم انجام گیرد تا با مشکلاتی در این زمینه مواجه نشویم. انجام ورزش یکی از اقدامات برای حفظ سلامتی سالمندان است و افرادی که قبل از سالمندی ورزش کنند، در دوره سالمندی با مشکلات کمتری مواجه می شوند. باید از سالمندان مراقبت کنیم تا سلامت آنان حفظ شود و وزارت بهداشت در این زمینه، برنامه های متعدد و متنوعی دارد.
وزارت بهداشت متولی مستقیم سلامت مردم است
در ادامه، عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت، متولی مستقیم سلامت مردم است، اما سهم و تاثیرگذاری اش بر مولفههای سلامت، بین 25 تا 35 درصد تخمین زده میشود و خیلی از موضوعات که تاثیر مستقیم بر سلامت دارند، ناشی از عملکرد سایر دستگاهها است.
وی افرود: موضوع سلامت اجتماعی یکی از اجزای چهارگانه سلامت براساس تعریف سازمان جهانی بهداشت است که شامل سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی می شود. تمرکز ما بیشتر بر روی سلامت جسمانی و اندکی روانی است و دو موضوع دیگر تقریبا رها شده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی می تواند علاوه بر متولیگری تولید علم و دانش، در حوزه سیاست گذاری کلان و کشوری این حوزهها نیز ایفای نقش کند. ضمن آنکه علاوه بر وزارت بهداشت، دولت هم باید به این حوزهها توجه جدی داشته باشد.