توزیع نهادههای دامی کاملاً عادلانه است / اختصاص 40 درصد سهم نهادههای دامی به مهدیشهر
علی اصغر جلالی گفت: 27 هزار تن نهاده های دامی در سطح استان سمنان توزیع شد که از میان سهم مهدیشهر 40 درصد بوده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت؛ رکود صنعت دامپروری طی چند سال اخیر متاسفانه گریبانگیر تولید کننده و مصرف کننده شده و صنعت مولدی که می توانست سبب رشد اقتصادی کشور شود به صنعتی رو به افول تبدیل شده است.
مجموعه ای از عوامل خشک سالی های پی در پی، مشکلات واردات نهاده های دامی، افزایش هزینه های جانبی، تحریم و تبعات منفی آن بر واردات نهادهها و رسوب نهاده ها در بنادر، نتیجتا در کنار هم کشور را تحت تاثیر قرار داده و موجب صدای اعتراض و نارضایتی فعالان این بخش شده است.
علی اصغر جلالی مدیر کل امور عشایری استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مرآت در رابطه با روند توزیع نهاده های دامی در سطح استان گفت: بخشی از نهاده های دامی از طریق شرکت های تعاونی و بخش دیگر ازسوی دولت تامین می شود که تنها 30 الی 35 درصد نیاز عشایر را تامین می کند.
جلالی در ادامه افزود: دولت به عنوان بخشی از تدابیر حمایتی، سهمیه هایی را برای کمک به تغذیه دام در قالب جو، ذرت و سویا تخصیص می دهد و موظف به تامین آن است که این امر از طریق سامانه موسوم به بازارگاه انجام می شود و هر سهمیه ای که از این طریق برای دامدار ثبت شده است، تحویل می شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه سهم استان سمنان از 530 هزار تن نهاده های دامی کل کشور؛ 33 درصد در سال 1400بوده است، بیان کرد: طی سال 99 بالغ بر 11 هزار تن نهاده دامی بین دامداران استان توزیع شده است، و این عدد طی سال 1400 با حدود 2.5 برابر رشد به 27 هزار تن رسیده است.
جلالی اضافه کرد که در کنار توزیع نهاده های دامی، حدود 15هزار تن کنسانتره نیز در بین عشایر توزیع شده است.
مدیرکل امور عشایری سمنان نیز معتقد است که امسال عشایر استان برای تامین علوفه در بحران هستند چرا که مراتع به دلیل خشکسالی های بالا فقیر هستند از این رو ذخایر علوفه استان به میزان 50 تا 80 هزار تن کاهش داشته و به حدود 230 هزار تن رسیده که این عامل نیز دامدار را به سمت بهره گیری از علوفه دستی سوق می دهد.
بنا به گفته جلالی عدم اختصاص ارز ترجیحی برمشکلات دامداران افزوده است و قطعا اگر وادرات روند مناسبی داشته باشد بر کاهش قیمت نهاده های دامی بسیار موثر واقع خواهد شد.
وی همچنین معتقد است راهکارهای بلند مدتی مانند بهره گیری از دانش بنیان ها جهت افزایش ضریب تبدیل جیره غذایی، صادرات دام و افزایش کارخانه های خوراک دام می تواند به حل مشکلات موجود کمک شایانی کند.
بنا به نظر این مقام مسئول در حال حاضر راهکارهایی مانند کشتاردام غیر مولد به تنهایی پاسخگوی حل بحران فعلی نیست و افزود: استان سمنان حائز رتبه دوم کشوری در بحث کشتار دام غیر مولد است و 17 هزار راس دام به شرکت پشتیبانی امور دام فروخته شد که تاحدودی توانست نیاز به مصرف نهاده ها را کاهش دهد.
جلالی احداث کارخانه های خوراک دام را حرکتی امید بخش برای پشتیبانی و تامین خوراک دام دانست و بیان کرد: در حال حاضر دوکارخانه خوراک دام درجرین و گرمسار مشغول به فعالیت بوده و هرکدام حدود 40هزار تن نهاده را تامین می کنند و از سوی دیگر کارخانه خوراک دام دامغان نیز در دست ساخت است و با راه اندازی آن حدود 15 هزار تن خوراک دام تامین خواهد شد.
این مقام مسئول در کنار مشکلات نهاده ها، تامین آب شرب دام عشایر را نیز از دیگر بحران های گریبانیگر دامداران دانست و اضافه کرد: در حال حاضر به دلیل شرایط خشکسالی حدود 30 درصد قنات ها خشک شده و در بسیاری از مسیر های صعب العبور کویری وکوهستانی حمل آب عشایر دشوار است که البته این معضل با همکاری نهادها ودستگاهها دولتی و تمهیدات اندیشیده شده جهت تامین آب شرب عشایر مرتفع شده است.
وی از تامین اعتبار 45 میلیارد تومانی از محل سفر ریاست جمهوری جهت حل مشکلات عشایر خبرداد و افزود: این اعتبار نسبت به سنوات گذشته حدود 8 برابر افزایش داشته و به جهت حل مشکلات عشایر در رابطه با ناوگان ابرسانی و مرمت قنات ها و اعتبارات راها اختصاص پیدا کرده است.
مهدیشهر بیشترین سهم نهاده ها را به خود اختصاص داده است
وی توزیع نهاده های دامی در سطح استان را کاملا عادلانه و براساس تعداد دام های هر شهرستان دانست و اظهار کرد: دامغان 13 درصد، شاهرود 14 درصد، میامی 8 درصد، گرمسار 18 درصد، و در نهایت مهدیشهر 40درصد سهم را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام /