جمعه 10 اسفند 1403

توقف صعود شاخص بورس پس از یک هفته

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
توقف صعود شاخص بورس پس از یک هفته

اقتصادنیوز: در آخرین روز کاری هفته روند صعودی شاخص‌های بازار سهام متوقف شد و شاخص‌ها افت اندکی را پشت سر گذاشتند.

به گزارش اقتصادنیوز، در معاملات روز چهارشنبه، 13 بهمن 1400، شاخص کل بورس تهران پس از پنجمین روز متوالی، افت کرد و با کاهش اندک 26 واحدی نسبت به روز سه‌شنبه به رقم یک میلیون و 301 هزار و 208 واحد رسید.

شاخص هم وزن بورس نیز با افت 251 واحدی در سطح 333 هزار و 28 واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) 19 واحد پائین آمد و در سطح 17 هزار و 661 واحد قرار گرفت.

در پایان معاملات روز چهارشنبه، 179 نماد رشد قیمت داشتند که 129 نماد بورسی و 50 نماد فرابورسی بودند. همچنین 291 نماد کاهش قیمت داشتند که 199 نماد بورسی و 92 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 36 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 59 درصد بازار افت قیمت داشتند.

گروه‌های سبز و قرمز بورس

امروز قیمت سهام اغلب نمادهای بانکی و معدنی بازار سهام افزایش یافت و دو گروه «بانک‌ها و مؤسسات اعتباری» و «استخراج کانه‌های فلزی» سبزترین گروه‌های بازار بود. در سوی دیگر بازار عمده نمادهای دو گروه خودرو و ساخت قطعات و «فراورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای» کاهش قیمت داشتند.

نمادهای مؤثر بر شاخص‌های بازار سهام

امروز نمادهای «نوری»، «شپنا» و «شبندر» بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص کل داشتند و «وتجارت»، «کچاد» و «وبملت» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.

در فرابورس نیز نمادهای «آریا»، «زاگرس» و «سمگا» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «هرمز»، «بپاس» و «تجلی» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.

در جدول پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس خودرو صدرنشین است و خساپا و شتران در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز نمادهای تجلی، فرابورس و توسن پرتراکنش ترین نمادها هستند.

کاهش ارزش معاملات خرد سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 8 هزار و 147 میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 2 هزار و 677 میلیارد تومان بود که 33 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.

ارزش معاملات خرد سهام افت کرد و با کاهش 16 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 3 هزار و 477 میلیارد تومان رسید که 43 درصد از کل معاملات بازار ثانویه را تشکیل می‌دهد.

همچنین بخوانید
توقف صعود شاخص بورس پس از یک هفته 2