تولید و اشتغال 10 برابری در شهرکهای گلخانهای اردبیل
اردبیل - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: تولید و اشتغال شهرکهای گلخانهای و تولید در فضای بسته 10 برابر بیشتر از مزارع است.
اردبیل - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: تولید و اشتغال شهرکهای گلخانهای و تولید در فضای بسته 10 برابر بیشتر از مزارع است.
خلیل نیکشاد در گفتو گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در 4 سال اخیر رشد یکهزار و 200 درصدی در توسعه مجتمعهای گلخانهای در استان اردبیل رقم خورده به طوری که ما از 14 هکتار گلخانهای که در سال 96 داشتیم، هم اکنون این میزان به 160 هکتار افزایش یافته است.
وی اشتغال، تولید و راندمان آبیاری در توسعه شهرکهای گلخانهای را یک ظرفیت بینظیر نسبت به کشت در فضای آزاد اعلام کرد و گفت: نقطه ثقل و اساسی در این حوزه تأمین امنیت غذایی و اقتصادی کردن فرآیند تولید است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: به تناسب کشور، در استان اردبیل نیز خیز بلندی در توسعه مجموعههای گلخانهای، تولید و صادرات محصولات با کیفیت و استاندارد برداشته شده که از شهرک بزرگ گلخانهای مغان 570 هکتار تاکنون واگذار شده است.
نیکشاد از واگذاری 250 هکتار شهرک گلخانهای جدید با ایجاد زیرساختها و سازه مناسب در مناطق مختلف استان خبر داد و افزود: استان اردبیل از انتهای جدول در توسعه گلخانهها به رتبه تک رقمی رسیده و انتظار میرود با حفظ جایگاه بهبود شرایط توسعهای و ورود فارغالتحصیلان رشتههای کشاورزی را در این حوزه شاهد باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: 2 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری بخش خصوصی در این حوزه و حمایت همهجانبه بانک عامل نشان از تقویت و توسعه نظام گلخانهای است که روز به روز میتواند ابعاد آن را گستردهتر کند.
نیکشاد در مورد بازار فروش محصولات گلخانهای به ویژه راهاندازی خوشههای صنایع تبدیلی، فرآوری و همچنین بستهبندی و برندینگ مناسب این محصولات اضافه کرد: باید مدیریت بازار و جریانسازی تولید در این بخش به صورت مطلوب هدفگذاری شود که با حمایت استاندار اردبیل در این زمینه قرار شد شرکتهای متعدد با همکاری بخش خصوصی راهاندازی شود.
وی جنوب استان را کانون تولید گل رز شاخه بریده اعلام کرد و ادامه داد: محصولات تولید شده در این مجموعههای گلخانهای حتی به کشورهای دیگر نیز صادر میشود.
نیکشاد وجود 2 سردخانه در کنار مجموعه تولیدات گلخانهای و صدور مجوز صنایع تبدیلی و تکمیلی را در این بخش یادآور شد و بیان کرد: سعی و تلاش ما بر این است تا مشکل استانداردسازی و صدور مجوز آزمایشگاه مختص محصولات کشاورزی را راهاندازی کنیم تا دیگر محصولاتی نظیر فلفل دلمهای، گوجه، سیبزمینی و... برگشت صادراتی نداشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اهمیت امنیت غذایی و تقویت فرآیند تولید اقتصادی را در این زمینه یادآور شد و گفت: ما حتی سعی میکنیم از تجربیات موفق سایر استانها و سرمایهگذاران آنها به ویژه گلخانهداران یزد، جیرفت و استانهای گرمسیری در تولید و صادرات این محصولات استفاده کنیم تا شرایط مطلوبی را در این بخش شاهد باشیم.