تیغ تیز بی سر و سامانی اجاره بر گلوی اقشار کم درآمد / مردم شهرهای مرزی از افزایش قیمت افسار گسیخته اجاره بها به تنگ آمده اند
در شرایط کنونی، خرید مسکن و اجاره منازل استیجاری، در شهرهای مرزی بهدلیل افزایش تورم، خلاء نظارتی، کمبود مسکن و فقدان قوانین حمایتی و نظارتی به چالشی جدی در روزهای کرونایی تبدیل شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، حتی شیوع ویروس کرونا و بی رونقی کسب و کار مردم «بانه» در روزهای محدودیتهای کرونایی نیز نتوانسته است نرخ اجاره بها را کاهش دهد و مصوبههای حمایتی ستاد کرونا برای عدم افزایش اجاره بها تنها در حد حرف و حدیث باقی مانده است به گونهای که صاحب خانهها افزایش اجارهبها را دلیل محکمی بر تورم موجود در بازار میدانند.
سالار رشیدی یکی از شهروندان بانه ای، جویای منزل استیجاری اظهار کرد: متأسفانه هیچگونه نظارت و بازرسی از سوی ارگانهای مربوطه نسبت به قیمت مسکن و اجاره بها صورت نمیگیرد و موجر بنا به میل خود برای ملکش نرخ تعیین کرده و مشاورین املاک هیچ نقشی در تعیین قیمتها ندارد.
وی در خصوص تاثیر قیمت مصالح بر اجاره بها تصریح کرد: بالا بودن قیمت اجاره بها و مسکن در این شهرستان موجب حاشیه نشینی و افزایش قیمت شده است، ساخت و ساز به دلیل افزایش قیمت مصالح کاهش پیدا کرده است، بنابراین مردم به سمت اجاره نشینی روی آوردند.
سهند معروفی یکی دیگر از شهروندان گفت: قیمت سرسام آور و نجومی مسکن مختص به یک نقطه نبوده و در هر جایی این قیمت های افسارگسیخته دیده می شود، قیمت هایی که نه براساس کار کارشناسی بلکه به صورت سلیقه ای اعمال می شود و دود همه این مشکلات، بیشتر از همه به چشم اجاره نشین ها می رود.
وی افزود: به هر حال با توجه به شرایط اقتصادی و بیکاری در شهرستان، افزایش نامتناسب قیمت اجاره بهای مسکن نیاز به نظارت جدی و اقدامی اساسی از سوی متولیان را می طلبد که با ارائه راهکارهای لازم بتوانند سقف هایی را در هر منطقه تعیین کنند تا از سوداگری و تلاطم در این بازار جلوگیری شود.
شاهو رحیمی مستاجری که خود کارگر معرفی میکند با گلایه از افزایش بی دلیل نرخ اجارهبها گفت: در جهت یافتن واحدی متناسب با سطح درآمدی شدم و به همین منظور به دفتر مشاورین املاک مختلفی مراجعه کردم، حدود هفت ماه را صرف پیدا کردن واحد مسکونی کردم.
وی ادامه داد: مالکان در حال حاضر خواهان دریافت رهن هستند و تمایلی به دریافت اجارهبها ندارند، بهعنوان نمونه رهن یک دستگاه آپارتمان نوساز صد میلیون تومان بود.
نرخ اجاره بها در شهرمرزی بانه افزایشی 4 برابری داشته است
غفور خاکی رئیس اتحادیه مشاوران املاک بانه گفت: نرخ اجاره بها در شهرمرزی بانه افزایشی 4 برابری را نسبت به سال گذشته نشان میدهد و اجارهها به حدی نجومی بالا رفته اند که پرداخت آنها از توان ساکنان شهرهای مرزی و کم برخوردار شهرستان خارج است.
وی افزود: مشاورین املاک واسطه فروشنده و خریدار هستند و تعرفه و کمیسیون دریافت میکنند، تعیین کننده نرخ مسکن نسیتند، وقتی قیمت سازه از یک میلیون به 2 تا 3 میلیون تومان افزایش یافته بدیهی است این نرخ بر افزایش قیمت مسکن تأثیرگذار خواهد بود اکثر مردم خود تعیین کننده نرخ مسکن و یا اجاره بها هستند اگر بازار ثبات داشته باشد رشد تقاضا بیشتر و قیمت مسکن هم پایین خواهد آمد این امر به نفع مشاورین املاک هم خواهد بود.
خاکی ادامه داد: گشت های نظارتی اتحادیه بارها به این موضوع ورود پیدا می کنند اما اختیارات آنها هم محدود است، مالک نرخ اجاره بهای خود را طبق نرخ تورم و یا با توجه به اطلاع از همسایه و آشنای خود تعیین میکند و ما دخالتی نداریم اگر هم مشاوره املاکی غیرقانونی فعالیت داشت پیگیری و نظارت میکنیم اکثر مردم برای خرید و یا اجاره به کانال های شهرستانی مانند کانال مراجعه میکنند در حالی که اگر به مشاوره املاک روی بیاورند مطلوبتر خواهد بود.
نکته پایانی اینکه؛ در ایامی که بهگونه ای جامعه درگیر شیوع ویروس کروناست، صدای مستأجران از اینکه بنگاه به بنگاه میگردند تا خانه ای را برای اجارهنشینی بیابند، درآمده است، دولت سیزدهم وعده داده تا با ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال، اوضاع بازار مسکن را به کنترل درآورد، رستم قاسمی وزیر جدید راه و شهرسازی در توئیتی بر اولویت قرار دادن بازار اجاره تاکید کرده است، حال باید منتظر بمانیم تا عملکرد دولت رئیسی را در بازار مسکن شاهد باشیم.
انتهای پیام /