ثبت ملی 11 میراثفرهنگی ناملموس استان سمنان در فهرست ملی
سمنان - قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور در دو نامه جداگانه مراتب ثبت ملی 11 میراثفرهنگی ناملموس را به استاندار سمنان ابلاغ کرد.
سمنان - قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور در دو نامه جداگانه مراتب ثبت ملی 11 میراثفرهنگی ناملموس را به استاندار سمنان ابلاغ کرد.
بهگزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان، علی دارابی در این ابلاغیه آورده است: در اجرای مواد 11 و 12 از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون حراست از میراثفرهنگی ناملموس مصوب سال 84 مجلس شورای اسلامی و مواد 2 و 3 آئیننامه اجرایی قانون مذکور مصوب 1387 هیئت محترم وزیران و همچنین آئیننامه مشارکت در پاسداری از میراثفرهنگی ناملموس شهرها و روستا مصوب 1400 هیئت وزیران، مراتب ثبت عناصر به شرح زیر، در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس ایران اعلام میشود. هرگونه اقدام که موجب حراست و پاسداری این میراث گردد، مورد تأکید است.
«مراسم تعزیه عاشورا در روستای گرمن» به شماره 2584، «مراسم زیره چینی روستای عبدالله آباد» به شماره 2585 و «آئین سنتی نخل گردانی روز عاشورا در سرخه (ارجاع به شماره ثبتیهای 894.650، 647 استان سمنان)» به شماره 2586، در تاریخ 25 اسفند 1400 از جمله این موارد هستند.
«مهارت سنتی پخت غذای شرشک پلو عبدالله آباد» به شماره 2587، «مهارت سنتی پخت آش ترش قورمه کما روستای کلاته اسد» به شماره 2588، «مهارت سنتی پخت آش عشایر بره پی روستای کلاته اسد» به شماره 2589، و «تعزیهخوانی در روستای نردین (ارجاع به شماره ثبت 28 استان سمنان)» به شماره 2590، در تاریخ 25 اسفند 1400 ثبت شدهاند.
«لرده دوزی روستای بیابانک» به شماره 2591، «شیوه سنتی تقسیم آب در استخر شاهچوق سمنان» به شماره 2648، در تاریخ 14 اسفند 1400 و «رقص چوب در شهرستان سمنان» به شماره 2649، در تاریخ 17 اسفند 1400 نیز به ثبت رسیده است.