چهارشنبه 11 شهریور 1405

ثبت 36 روز ناسالم در اراک در سال 1400

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
ثبت 36 روز ناسالم در اراک در سال 1400

هوای اراک از صبح امروز در حالی در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس قرار گرفته است که از ابتدای سال جاری تاکنون 36 روز ناسالم را به ثبت رسانده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ براساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای شهر اراک، شاخص کیفیت هوای اراک در ساعت 9 صبح روز شنبه 19تیرماه با شاخص لحظه ای 115 و شاخص روزانه 125 در شرایط ناسالم برای گروه های حساس قرار گرفته است.

طبق اطلاعات مرکز پایش هوای سازمان محیط زیست آلاینده اصلی ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5 میکرون است، اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور و در سه ماهه نخست سال جاری آلوده‌ترین شهر کشور بوده است که بر اساس آمارهای موجود در سال 99 مردم اراک 52 روز هوای ناسالم را تنفش کرده اند، همچنین به گفته رئیس اداره امور آزمایشگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی از ابتدای سال 1400 تاکنون 36روز ناسالم در اراک به ثبت رسیده است.

گفتنی است ذرات معلق عموما ناشی از فعالیت‌های هستند که در آنها سوخت‌های فسیلی مانند نفت، گاز و زغالسنگ سوزانده می‌شوند، از جمله رفت و آمد ماشین‌ها، ذوب و پردازش فلزات، نیروگاه‌ها و مانند اینها و آتش سوزی.

این ذرات چون به بخش‌های عمیق‌تر ریه نفوذ می‌کنند و هم ناشی از مواد سمی‌تری (مانند فلزات سنگین یا ترکیبات آلی سرطان‌زا هستند) خطرات بسیار بیشتری دارند، البته عوامل دیگری مانند تنفس از راه دهان، فعالیت بدنی، سن (کودک یا سالمند بودن)، داشتن بیماری زمینه‌ای ریه‌ای، درجه حرارت هوا، و سایر مواد آلاینده میزان نفوذ این ذرات به درون ریه‌ها و اثرات زیانبارشان را تشدید کند.

توصیه می شود در شرایط آلودگی هوا گروه های حساس از جمله سالمندان، کودکان و بیمارن قلبی و ریوی به منظور احتیاط بیشتر حدالامکان در این وضعیت از منزل خارج نشوند و سایر افراد از فعالیت‌های سنگین خارج از منزل اجتناب نمایند.

کیفیت هوا در یک تقسیم بندی مرتبط با سلامت انسان به 6 دسته شامل پاک بین 0 تا 50، سالم بین 51 تا 100، ناسالم برای گروه‌های حساس بین 101 تا 150، ناسالم بین 151 تا 200، بسیار ناسالم بین 201 تا 300 و خطرناک از 300 بالاتر تقیسم می‌شود.

انتهای پیام /

ثبت 36 روز ناسالم در اراک در سال 1400 2