جامعه باید یاد بگیرد که هر مطلبی را با ساده انگاری نپذیرد / جسارت و گستاخی منحرفین در سایه نبود قوانین لازم بر فضای مجازی
کارشناس سیاسی با تاکید بر لزوم تبیین و روشنگری آحاد جامعه گفت: آحاد مردم جامعه باید یاد بگیرند که هر مطلبی را با ساده انگاری نپذیرد و شخصی که دروغ و اتهام یا شبهه ای طرح می کند باید آن را اثبات کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ تهمت، اتهام، افترا، بهتان، دروغ و نمامی به معنای بدگویی کردن و انگ زدن است. به این معنا که انسان در حق سایرین در مورد مسألهای متوسل به دروغ شود و چیزی را به دیگری نسبت دهد یا او را به فعل اشتباهی که مرتکب نشده، متهم کند و یا عیب و نقصی را که در او وجود ندارد به او نسبت دهد؛ فرقی نمیکند که این موضوع در حضور آن شخص باشد و یا در غیاب او صورت بگیرد که در این صورت علاوه بر دروغ، غیبت نیز به حساب میآید.
در زندگی اجتماعی و در برخورد با علایق و سلایق، مسائل مختلفی پیش میآید که انسانها بر مبنای روحیات و عقاید خودشان با آن مواجه می شوند. این مسأله بسیار طبیعی است که در یک جامعه متمدن، تضارب آرا وجود داشته باشد و افراد بر اساس شاکله فکری خود که مرتبط با منافع و باورهایشان است، نسبت به یک موضوع مشخص نگاه متفاوتی از یکدیگر داشته باشند؛ اما آنچه در این بین دارای اهمیت بوده و باعث ثبات این نظام طبیعی می شود، این است که در مواجهه با آرا و نظرات متفاوت، رعایت اخلاق به عنوان یک مسأله جدی مورد توجه آحاد مردم جامعه قرار بگیرد چراکه اگر از این مهم غفلت شود، جامعه دچار آسیبهای فراوانی می شود که یکی از آنها شیوع تهمت و بهتان است. امام صادق (ع) با توجه به اثر اجتماعی اتهامزنی فرمودند: «هر کس به برادر دینی خود تهمت زند حرمتی میان آن دو به جا نمی ماند.»
* هیچ بیشرمی و وقاحتی چون بهتان زدن نیست
این روزها در فضای بی در و پیکر مجازی اتهام و دروغ بستن راحترین کار منحرفین از دین خدا شده است، در حالی که دروغ و اتهام زدن از زشت ترین کارهایی است که ممکن است انسان غافل و گمراه مرتکب شود و چون موضوع آبرو انسان مومن در میان است براحتی قابل جبران نیست. حضرت امیرالمومنین علیهالسلام شخص تهمت زننده را بیحیا دانسته و میفرمایند:«هیچ بیشرمی و وقاحتی چون بهتان زدن نیست.»
در روزهای اخیر شاهد یکی از دروغ پردازی های بزرگی بودیم که در فضای مجازی و توسط کسانی رقم زده شد که روزی داعیه دار اسلامی و انقلابی بودن را داشتند. ماجرا از آنجایی شروع شد که یک کانال تلگرامی منتسب به حامیان جریان انحرافی در میان مطالب و یادداشت های متعدد به مخاطبان خود از نفوذ یک جاسوس اسرائیلی به بیت رهبری، سپاه و میان برخی مسئولان نظام جمهوری اسلامی خبر می داد.
این کانال تلگرامی مدعی شده که این جاسوس اخیرا در یک روزنامه اسرائیلی نحوه نفوذ خود را توضیح داده است. در بخشی از مطالب این کانال اینگونه آمده است: " شکدم (جاسوس ادعا شده) در این یادداشت که برای بلاگ تایمز اسرائیل نوشته اعتراف کرد که تمامی این اقدامات و فعالیتهای خود را در جهت نفوذ علیه ایران انجام داده. او در این نوشته شرح داده که چطور نیت و انگیزه اصلی خود را در این روابط و اقدامات حفظ کرده و چگونه توانسته اعتماد مقامات و مسئولین ایرانی را جلب نماید".
چند روز بعد از انتشار این مطالب در کانال تلگرامی مذکور، یک اکانت فیک توییتری که بارها نام خود را تغییر داده است وارد ماجرا شد و ادعاهای قبلی را تکرار کرد. کاربر این اکانت فیک در بخشی از به اصطلاح "ترجمه مصاحبه" شکدم نوشت که "وی با 100 نفر رابطه داشته است" و البته همه این روابط به مسائل جنسی ختم نشده است.
* دروغ و تهمت زنندگان جرأت و جسارت عذرخواهی هم نداشتند
اما در نهایت این اتهامات رسوایی دیگری برای منحرفین به بار آورد چرا که کاترین شکدوم در گفتوگو با شبکه بی بی سی هر آنچه که در این چند روز درباره روابط او و فعالیتهایش طرح شده بود را تکذیب کرد. جالب است جریانهایی که در این چند روز نقش تخریب کننده را داشتند از خود جرأت و جسارت عذرخواهی هم نشان ندادند. آنها بر سر شفافیت حقوق نمایندگان مجلس نیز جنجال بپا کردند اما مصوبه روز سه شنبه نمایندگان مجلس که با رأی قاطع آنها همراه بود ثابت کرد که وکلای ملت خواهان شفافیت هستند.
خداوند در آیه 12 سوره نور نسبت به افرادی که تهمت را میشنوند و در برابر آن سکوت میکنند نیز گلایه کرده و میفرماید: «لَولَا اِذ سَمِعتُمُوهُ ظَنَ المُؤمِنُونَ وَالمُؤمِنَاتُ بِأَنفُسِهِم خَیرًا وَقَالُوا هَذَا اِفک مُبِین؛ چرا هنگامیکه آن [بهتان] را شنیدید مردان و زنان مؤمن گمان نیک به خود نبردند و نگفتند که این بهتانی آشکار است» عبارت «چرا گمان خیر به خودشان نبردند» به این مسأله اشاره میکند که آحاد جامعه باید سایرین را مانند خود بدانند و آنچه را برای خود میپسندد برای دیگران نیز بپسندد و چیزی را که در حق خود مذموم میدانند و از آن اکراه دارند، در مورد سایرین نیز آن را ناپسند بشمرند.
* جسارت و گستاخی منحرفین در سایه نبود قوانین لازم بر فضای مجازی
سید جلال حسینی در گفتگو با خبرنگار صاحب نیوز؛ با اشاره به اتهامات دروغی که اخیرا در فضای مجازی به مسئولان نظام زده شد اظهار کرد: این اتفاقات به دلیل این است که متاسفانه فضای مجازی رها شده برخی ها احساس کنند در این فضای مجازی به فرمایش حضرت آقا هر کاری دلشان خواست می توانند انجام دهند. اخبار، مطالب و احادیث و روایات را وارونه منتشر می کنند.
* لزوم قانونمند کردن فضای مجازی برای پیشگیری از تهمت زدن و به انحراف کشاندن جامعه
این استاد دانشگاه راهکار و چاره این مشکل در در تقویت قوانین فضای مجازی دانست و ابراز کرد: به نظر می رسد برای حل این مشکل باید موضوع طرح صیانت از فضای مجازی با جدیت بیشتر دنبال شود که متاسفانه به دلیل تبلیغات غلط و سوء برداشت ها حتی تعدادی از نمایندگان مجلس به ظاهر انقلابی هم با این طرح موافقت نکردند و آن سرعتی که انتظار بود برای بررسی و تصویب این طرح، متاسفانه انجام نشده است باید لزوم اجرای طرح صیانت در جامعه و بین نخبگان بیشتر از این تبیین شود چرا که در این مورد و موارد متعدد دیگری که پیش می آید برخی ها خیلی راحت مطالبی منتشر می کنند اما برخوردی هم صورت نمی گیرد.
وی افزود: متاسفانه در این ماجرا یک سری از مجموعه ها و افراد از قبیل کسانی که منتسب و مدافع احمدی نژاد هستند برای اینکه بگویند نفوذ در این دولت و بیت رهبری هم انجام شده در سایتها و شبکه ها اجتماعی خود مباحثی مطرح کردند که حتی خود کاترین شکدوم هم نگفته بود و بعد هم در گفتوگو با شبکه بی بی سی همه آنها را تکذیب کرد، سردار جوانی هم در نامه خود این را مطرح کرد که باید پیگیری و با عاملان آن برخورد شود بلاخره یک سری افراد نباید راحت بیایند نظام را و شخصیت های نظام را متهم کنند در حالیکه مستنداتی هم ندارند اینها حرف های دروغینی بود که نسبت داده شد.
* لزوم روشنگری و تبیین برای بصیرت افزایی جامعه
حسینی با تاکید بر لزوم افزایش روشنگری و بصیرت افزایی و سواد رسانه ای جامعه خاطرنشان کرد: جامعه و مخاطبان باید یاد بگیرند که هر مطلبی را حتی اگر واقعیت هم داشت نباید بپذیرند.
* قوه قضائیه باید پاسخگو باشد
این کارشناس سیاسی با بیان اینکه قوه قضائیه باید در این زمینه پاسخگو باشد تصریح کرد: قوه قضائیه به نظر می رسد یک مقدار ضعیف عمل می کند روشنگری باید باشد حضرت آقا فرمودند «در برابر مباحثی که مطرح می شود روایت اول در جامعه جا می افتد» پس روایت اول را نیروهای انقلابی باید داشته باشند که در این زمینه هم ضعیف عمل می شود.
* جامعه باید یاد بگیرد که هر مطلبی را با ساده انگاری نپذیرد
وی ادامه داد: نکته ای که وجود دارد این است که جامعه باید آموزش ببیند و باد بگیرد که هر شبهه و دروغی که مطرح می شود را باور نکنند چون خیلی اتفاق افتاده که در فضای مجازی شبهه ای برای بنده می فرستند و می خواهند اشتباه بودن آن را اثبات کنیم در صورتی که «البینه علی المدعی» یعنی کسی که ادعا می کند باید ثابت کند نه اینکه دیگران بیایند و غلط بودن آن را اثبات کند. وگرنه هرکسی براحتی بیاید صدتا ادعا کند که برای اثبات دروغ نبودن آن باید ساعتها و ماه ها وقت گذاشته شود باید به جامعه آموزش داده شود که هر دروغی و هر چیزی که مطرح می شود را باور نکنند متاسفانه جامعه ما به خاطر مشکلات اقتصادی حساس شده و هر دروغی را باور می کنند.
انتهای پیام /