جایزه ملی منوچهریدامغانی با محوریت محیطزیست در سمنان فعال میشود
سمنان - ایرنا - معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: راه اندازی جایزه ملی منوچهری دامغانی به مرکزیت استان سمنان با توجه به ضرورت بهرمندی از ظرفیت های فرهنگی و تاریخی کشور در زمینه محیط زیست و طبیعت فعال میشود.
به گزارش ایرنا، نورالله مرادی روز پنجشنبه در همایش تبیین نقش رسانه در حفاظت از محیط زیست به مناسبت هفته هوای پاک در سالن اجتماعات اداره کل محیط زیست استان سمنان بیان کرد: گسترش سواد زیست محیطی از راهبردهای مهم سازمان محیط زیست است و با وجود فعالیت های صورت گرفته، ضعف های جدی در این زمینه وجود دارد.
وی افزود: محیط زیست به عنوان سازمان رسانهپایه، به رسانه و تولیدات توجه ویژه دارد و بخشی از این تولیدات رسانه ای درون سازمان شناسایی شده اما تولید محتوا و نشر مناسبی صورت نگرفته است.
مرادی ادامه داد: ورود دانش انسانی به محیط زیست به عنوان حوزه میان رشته ای ضروری است و آگاهی به گذشته تاریخی، توجه به ادبیات و سنت های فرهنگی فرصت مناسب بازسازی و تولید فرهنگ محیط زیست است.
وی با اشاره به زادگاه منوچهری دامغانی، شاعر پرآوازه کشور در استان سمنان اضافه کرد: ادراه کل محیط زیست استان سمنان با همکاری دانشگاه های این استان به استخراج سابقه طبیعتدوستی و فرهنگ محیط زیست از گذشته تاریخی و ادبی استان اقدام کند.
معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست اظهارکرد: این سازمان با توجه به فرصت های مطالعاتی حوزه علوم انسانی در راستای شناخت زبان مخاطب و کمک هنر در مسیر سواد محیط زیست گام برمیدارد.
مرادی در خصوص توجه به منوچهری دامغانی به عنوان یکی از شخصیت های فعال فرهنگی در حوزه محیط زیست ابراز کرد: اداره کل محیط زیست استان سمنان با راه اندازی جایزه ملی منوچهری دامغانی به مرکزیت استان و معرفی افراد فعال در محیط زیست به صورت سالانه اقدام می کند.
جایزه منوچهری دامغانی در گام دوم بین المللی شود
وی توسعه جایزه منوچهری دامغانی در گام بین المللی را از اهداف بلندمدت برشمرد و اضافه کرد: در مسیر جایزه ملی منوچهری دامغانی برای حفاظت از محیط زیست از ظرفیت هنرمندان و موسیقی استفاده شود و صداوسیمای مرکز سمنان نیز تولید فیلم های کوتاه برای نشر در فضای مجازی و میانبرنامه ها و مستندهایی با محور محیط زیست استان را در دستور کار قرار دهد.
مرادی تصریح کرد: گسترش سواد محیطزیستی مستلزم شناسایی مخاطبان جدید و توانمندسازی جوامع محلی است و در استان سمنان از ظرفیت حدود سه هزار خانوار عشایر در مسیر حفاظت از محیط زیست استفاده شود.
وی افزود: سازمان های مردم نهاد، با توجه به تعداد معدود محیط بانان، در پیشبرد اهداف محیط زیست کشور کمک کننده هستند و گسترش آن در دستور کار است. یکهزار و 12 سازمان مردم نهاد محیط زیست در کشور ثبت است که بخش بزرگ آن بدون فعالیت هستند، افزایش تعداد و فعال کردن آنان از برنامه های سازمان حفاظت از محیط زیست است.
مرادی، سازمان های مردم نهاد را بازوی اجرایی محیط زیست برشمرد و خاطرنشان کرد: آموزش های محیط زیستی و فعالیت ها باید مردمی و با استفاده از روش هاینوین آموزش، سازمان های مردمی، استفاده از مباحث دانش بنیان و فناورانه باشد.
معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست، تلاش جمعی و فعالیت مضاعف را لازمه جلوگیری از انقراض گونه های جانوری و گیاهی دانست و یادآورشد: محیط زیست ایجادکننده روحیه نشاط در جامعه است و از ظرفیت استان سمنان به عنوان یکی از مراکز تولید فکر و ارائه راهکار مناسب حفاظتی توجه کرد.
در این همایش از عوامل تولید فیلم کوتاه «مرز» با موضوع محیط زیست تقدیر شد./