سه‌شنبه 29 مهر 1404

جزئیات درخواست وزیر خارجه مصر از اسرائیل و حماس

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
جزئیات درخواست وزیر خارجه مصر از اسرائیل و حماس

«بدر عبدالعاطی» وزیر امور خارجه مصر، از رژیم صهیونیستی و جنبش حماس خواست تا به‌طور کامل به اجرای توافق شرم‌الشیخ درباره توقف جنگ در نوار غزه پایبند باشند.

وزارت امور خارجه مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد که «بدر عبدالعاطی»، وزیر خارجه این کشور، در تماس تلفنی با «ژان نوئل بارو» و «لارس لوکه راسموسن» همتایان فرانسوی و دانمارکی خود، آخرین تحولات مربوط به نوار غزه و آمادگی‌ها برای برگزاری کنفرانس بین‌المللی بازسازی، توسعه و بهبود زودهنگام در این منطقه در ماه نوامبر آینده را مورد بررسی قرار داد.

وزیر امور خارجه مصر در این تماس‌ها تأکید کرد که «پایبندی کامل طرفین توافق شرم‌الشیخ به مفاد مربوط به توقف جنگ در غزه، از اهمیت بالایی برخوردار است».

وی افزود که احترام به این توافق، سرآغازی اساسی برای دستیابی به آرامش پایدار در منطقه محسوب می‌شود.

بدر عبدالعاطی با تأکید بر «لزوم دسترسی کامل و بدون مانع کمک‌های انسانی و امدادی به نوار غزه»، خاطرنشان کرد که این مسأله یکی از ارکان اساسی برای کاهش بحران انسانی در منطقه و حمایت از غیرنظامیان آسیب‌دیده به‌شمار می‌رود.

توافق شرم‌الشیخ که در تاریخ 13 اکتبر گذشته (21 مهر ماه جاری) به امضا رسید، بر اساس طرح ارائه‌شده از سوی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، شکل گرفته است. این توافق شامل آتش‌بس، تبادل اسرا و مجموعه‌ای از ترتیبات امنیتی و انسانی موقت است که با هدف کاهش تنش‌ها و فراهم‌سازی زمینه‌ای برای آرام‌سازی اوضاع در نوار غزه طراحی شده است.

دعوت عبدالعاطی یک روز پس از حمله هوایی و توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به غزه به‌بهانه نقض توافق از سوی حماس از طریق حمله به نیروهای اشغالگر در رفح صورت گرفت که به شهادت 44 فلسطینی انجامید؛ ادعایی که این جنبش کاملاً رد کرده است.

وزیر امور خارجه مصر تأکید کرد که کشورش به تلاش‌های خود برای تثبیت آتش‌بس و ازسرگیری روند بازسازی ادامه می‌دهد. وی از کشورهای اروپایی خواست تا به‌طور فعال در کنفرانس بین‌المللی آینده مشارکت کنند؛ کنفرانسی که قرار است بر اساس طرح عربی - اسلامی برای بهبود زودهنگام برگزار شود و با طرح ترامپ برای صلح در خاورمیانه هم‌راستا است.

در ماه مارس (اسفند) گذشته، اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی طرحی را برای بازسازی نوار غزه تصویب کردند که بر اساس آن، هزینه‌ای تقریبی بالغ بر 53 میلیارد دلار طی مدت پنج سال برای اجرای این برنامه در نظر گرفته شده است.

در همین راستا، وزرای امور خارجه فرانسه و دانمارک با اعلام حمایت کامل از تلاش‌های مصر برای تقویت ثبات در منطقه، از تمایل کشورهایشان به ادامه هماهنگی با قاهره در زمینه‌های بازسازی و بهبود زودهنگام اوضاع در نوار غزه خبر دادند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.