جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران به ایستگاه پایانی رسید
سیزدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران شامگاه جمعه 18 اسفند ماه با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران شامگاه جمعه 18 اسفند 1402 در سالن شهید بهنام محمدی مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد. در این مراسم محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش، حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، امیررضا مافی مدیر انیمیشن سازمان سینمایی سوره، محمدرضا کریمی صارمی دبیر جشنواره پویانمایی تهران، اعضای هیات داوران بخش ملی، بینالملل و سیفژ حضور دارند.
حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در اختتامیه جشنواره پویانمایی تهران گفت: جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران مهمترین رویداد جامعه انیمیشن است. اهتمام دولت جمهوری اسلامی ایران به ویژه دولت سیزدهم، توجه به کودک و نوجوان است که امروز در قالب جشنواره پویانمایی ظهور و بروز پیدا کرد.
وی بیان کرد: جشنواره پویانمایی تهران را در حالی برگزار کردیم که کشور ما سالها با تحریمهای مختلف از سوی نظام سلطه دست و پنجه نرم میکند، اما پیشرفت در انیمیشنسازی، نمونهای از پیشرفتهای ایران است که با توجه به همه تحریمها، توسط جوانان و مردم این کشور رقم خورده است که جلوههایی از آنها را به نظاره نشستید.
علامتی با بیان اینکه قصه در انتقال پیام انیمیشن تاثیر دارد، اظهار کرد: انیمیشن قالب قدرتمندی برای انتقال پیام است و ضریب نفوذ و تاثیرگذاری آن را چند برابر میکند. همانطور که میدانید «قصه» در کانون کارنامهای درخشان دارد، اما وقتی قصه با تصویر آمیخته میشود، قدرتش قابل مقایسه با هیچ رسانه دیگری نیست.
وی تصریح کرد: قالب انیمیشن بستری بسیار خوب است که در یک نظم هنری قرار میگیرد؛ وقتی بتوانیم عنصر خیال را در نظمی هنری گرد آوریم و در قالب انیمیشن باشد، تاثیرگذارتر خواهد بود و پیام را موثرتر و ماناتر میکند.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه ایران در انیمیشن به بلوغ خوبی رسیده است، گفت: هنرمند ما با ریتم و تخیل، یک اثر را جذابتر و پرکاربردتر میکند، اما خلا یک عنصر جدی حس میشود. ما از ظرفیت انیمیشن استفاده میکنیم و رشد جدی و دانش فنی تولیدکنندگان را شاهد هستیم، اما در عرصه پیام باید فکری جدی کنیم که محتوا یعنی قصه فراتر از این برود؛ چراکه در شکل آنچه میخواهیم بگوییم خلا داریم و ضعفش هم به فقر سناریوی منسجم برمیگردد. وقتی فقر محتوا داریم تکنیک نیز هدر میرود. حال در تکنیک پیش افتادیم، اما در محتوا جاماندگی جدی داریم.
وی بیان کرد: در بخشهای دیگری مثل پرداختن به دین مشخص است که سرمایهگذاری نکردیم؛ نباید تکنیک زده باشیم بلکه باید تعادل را رعایت کنیم. این خلا قابل چشم پوشی نیست.
علامتی افزود: این جشنواره فرصتی برای پر کردن این خلاها و گردآوری هدفمند آثار است، همچنین گسترش تواناییها و طرح تکنیکها و نگرشهای تازه برای شناساندن جایگاه واقعی پویانمایی در جامعه. در سیزدهمین جشنواره پویانمایی تهران شاهد حضور آثار بسیاری از کشورهای دیگر بودیم. تولید 800 دقیقه محتوای علمی و رونمایی از 5 کتاب پژوهشی و برگزاری کارگاههای متعدد از جمله عملکرد این جشنواره بود.
وی تاکید کرد: امسال غم جنایات غزه بر چشمانمان سنگینی میکرد و به همین دلیل در یک نشست درباره غزه با حضور مدیران سینمایی به بررسی نقش سینماگران در انعکاس این جنایات پرداختیم. همچنین مقرر شد سال آینده حمایتهای جدی در این حوزه داشته باشیم. سیزدهمین دوسالانه پویانمایی به ایستگاه پایانی رسید و باعث افتخار است که بگوییم حضور 74 کشور را در این دوسالانه شاهد بودیم.
در حال تکمیل...
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سایر حوزه ها