یک‌شنبه 4 آذر 1403

جلسه ای برای تشکل های گردشگری / بلیت موزه برای مادران 3 فرزندی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
جلسه ای برای تشکل های گردشگری / بلیت موزه برای مادران 3 فرزندی

برگزاری جلسه تشکل های گردشگری با نماینده های مجلس، بلیت موزه برای مادران دارای سه فرزند، کمیته ای برای حل چالش های علیصدر، از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

برگزاری جلسه تشکل های گردشگری با نماینده های مجلس، بلیت موزه برای مادران دارای سه فرزند، کمیته ای برای حل چالشهای علیصدر، از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته مرتضی ادیب‌زاده مدیرکل موزه‌ها وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: با توجه به بند الف از ماده 25 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با موضوع نیم‌بها کردن ورودی تمامی اماکن، بناهای تاریخی و موزه‌های تابعه وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مصوب 19 آبان‌ماه 1400 مجلس شورای اسلامی برای مادران دارای سه فرزند و بیش‌تر، معاونت توسعه مدیریت و منابع و اداره‌کل موزه‌ها برای اجرایی کردن این بند طی بخشنامه‌ای به تمامی استان‌ها، موزه‌ها را موظف به نیم‌بها کردن ورودی برای این گروه هدف کرد.

وی افزود: براساس گزارش دریافت شده از استان‌ها در شش ماه نخست سال 1401 بیش از 20 هزار نفر از این گروه هدف از موزه‌ها به شکل نیم‌بها بازدید کردند.

ادیب‌زاده تصریح کرد: پیگیری‌های لازم در خصوص اخذ شناسه ویژه مادران دارای سه فرزند و بیش‌تر از ثبت احوال کشور برای درج در سامانه فروش الکترونیکی بلیت موزه‌ها و اماکن تاریخی در دست اقدام است. در حال حاضر هویت این گروه با مراجعه حضوری به موزه‌ها و بررسی مدارک معتبر (شناسنامه) در سراسر کشور در حال انجام است.

بحث امکان خرید ملک توسط شیعیان خارجی در ایران

این هفته نشست توسعه راهبردهای صنعت گردشگری و بررسی موانع موجود با حضور 18 نماینده مجلس شورای اسلامی، اعضای تشکل‌های گردشگری، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و مدیران این معاونت در هتل اوین تهران برگزار شد. در این نشست، نمایندگان تشکل‌های گردشگری هر کدام به بیان دغدغه‌های تشکل خود پرداختند و نمایندگان مجلس نیز ضمن همراهی برای پیگیری مسائل آنها، موضوعاتی را مطرح کردند.

در این برنامه حرمت الله رفیعی رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران که به تازگی نیز با همراهی رؤسای تشکل‌های گردشگری دیگر درصدد ایجاد مجمع تشکل‌های ملی برآمده گفت: درخواست‌های هر یک از تشکل‌ها چیزی نیست که نمایندگان مجلس نتوانند آن را حل کنند. ارگان‌ها و نهادهای مختلفی در گردشگری دخالت می‌کنند. این موضوعات باید حل شود.

در این نشست اکبر غمخوار عضو جامعه تورگردانان کشور با بیان اینکه از نمایندگان مجلس سه توقع داریم گفت: باید حرکت اساسی در جهت مقابله با ایران هراسی در کشور شکل گیرد. باید برای تبلیغ گردشگری ایران بودجه مشخص شود. همچنین می‌بایست مقررات زدایی در گردشگری رخ دهد.

وی ادامه داد: برخی مسائل در کشور تنها توسط نمایندگان مجلس حل می‌شود. شما می‌گوئید چرا ایرانی‌ها به ترکیه و دوبی رفته و خانه می خرند و ارز از کشور خارج می‌کنند. چرا اجازه نمی‌دهید شیعیان کشورهای دیگر در ایران خانه بخرند ارز وارد کشور کرده و مالک آن شوند؟

تشکیل کمیته‌ای برای حل چالش‌های غار علیصدر

در این هفته جلسه سعید اوحدی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و فتح‌الله توسلی نماینده بهار و کبودرآهنگ و عضو کمیسیون اقتصادی به همراه برخی مدیران ستادی وزارتخانه با موضوع «تحقیق و تفحص از غار علیصدر» در محل کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

او همچنین به پیگیری جدی برای تخصیص درآمدهای اختصاصی از محل 5 درصد خزانه در راستای توسعه و حل چالش‌های غار علیصدر اشاره کرد و افزود: برای بررسی و حل مشکلات و چالش‌های مربوط به غار علیصدر کمیته‌ای برای بررسی جوانب مختلف تشکیل خواهیم داد.

معاون توسعه مدیریت و منابع با اشاره به پرداخت تسهیلات متذکر شد: وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در جذب تسهیلات از محل تبصره 18 به‌عنوان دستگاه برتر در سال 1400 انتخاب شد و در سال 1401 نیز با رشد حدود هشت برابری نسبت به سال گذشته بین دستگاه‌ها بیشترین افزایش را در این راستا داشته است. محدودیتی برای تخصیص تسهیلات از سوی وزارتخانه وجود ندارد. ظرف سه هفته آینده پروژه‌های اولویت‌دار استان را معرفی کنید تا بر اساس اولویت‌ها تسهیلات از محل‌های مختلف تخصیص پیدا کند.

اوحدی موضوع تحقیق و تفحص را فرصتی برای وزارتخانه دانست و افزود: باطن تحقیق و تفحص برخلاف ظاهر آن شیرین است و باعث شفاف‌سازی و پاسخگو بودن می‌شود.

ضرغامی در نشست جام جهانی

این هفته یک نشست پیرامون جام جهانی برگزار شد و خبر رسید که سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی در دومین نشست هماهنگی با موضوع حضور تیم ملی ایران در جام جهانی که با حضور تعدادی از وزرا برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مأموریت‌های ما فعال کردن گردشگری دریایی است.

او افزود: در همین رابطه کشتی بزرگ و تفریحی که می‌تواند 2000 نفر را جابجا کند امروز آماده فعالیت است و برای پهلو گرفتن این کشتی در قطر، منتظر پاسخ دوحه هستیم.

معافیت مالیاتی در ازای تولید محتوای گردشگری تمدید شود

نشست توسعه راهبردهای صنعت گردشگری و بررسی موانع موجود با حضور 18 نماینده مجلس شورای اسلامی، اعضای تشکل‌های گردشگری، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و مدیران این معاونت در هتل اوین تهران برگزار شد.

در این نشست نیما آذری رئیس هیئت مدیره انجمن مؤسسات آموزش گردشگری کشور گفت: کشورمان همیشه صنعت زده بوده است. یا همیشه وابسته به صنعت نفت بوده ایم یا سعی می‌کردیم صنایع خودمان را پیش ببریم. اگر می‌خواهیم صنعت گردشگری رشد کند باید به آن نگاه پیش ران داشته باشیم. وقتی به آن پیشران می‌گوئیم دیگر نمی‌توان گفت به تنهایی با صنعت دیگر مثل نفت رقابت کند. پس باید قوانین هم پیشران باشد و شانیت پیشرانی داشته باشد. مثلاً قانون مالیات، تسهیلات و مقررات زدایی باید پیشران باشند.

وی گفت: وقتی در دنیا ایران هراسی وجود داشته باشد هیچ اتفاقی در گردشگری ایران نمی‌افتد. شما طرح خوبی را تصویب کرده بودید که می‌گفت اگر کسی در حوزه تولید محتوای گردشگری کاری انجام دهد ما به ازای آن از مالیاتش کسر می‌شود. ولی این طرح تا پایان سال 1401 قابل اجراست چه خوب بود اگر این طرح برای یک دوره 5 ساله دیگر تمدید می‌شد.

ارائه طرح ضمانت صادرات گردشگری

در این هفته، معاون گردشگری کشور گفت: امیدواریم در بودجه 1402 ردیف اعتبارات مشخصی برای مقابله با مسئله ایران هراسی مورد توجه نمایندگان مجلس قرار بگیرد.

علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: با همکاری دولت و مجلس می‌توان از ظرفیت و مشارکت فعالان اقتصادی برای معرفی چهره واقعی ایران استفاده کرد، به عنوان مثال مجلس در بودجه 1401 اعتباراتی برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری کشور به زبان‌های خارجی اختصاص داده است.

وی گفت: امیدواریم در بودجه 1402 ردیف اعتبارات مشخصی برای مقابله با مسئله ایران هراسی مورد توجه نمایندگان مجلس قرار بگیرد؛ اگر بتوانیم ظرفیت بخش غیردولتی را برای این حوزه فعال کنیم بی تردید شاهد نتایج مثبتی در این راستا خواهیم بود.

شالبافیان با بیان اینکه اتفاقات اخیر تأثیراتی بر میزان ورود گردشگر به کشور داشته، گفت: میزان اثر گذاری حوادث اخیر بر صنعت گردشگری کشور تأثیر مستقیمی گذاشته است، حتی برخی از کشورها توصیه‌هایی مبنی بر عدم سفر به ایران به اتباع خود را صادر کرده‌اند.

دیدید که با برداشتن چند روسری نظام فرونریخت

این هفته در اطلاعیه مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درباره دیدگاه عزت الله ضرغامی پیرامون «حجاب» آمده است: پس از برنامه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دانشگاه صنعتی شریف برخی هم‌وطنان عزیز طی تماس‌هایی با مرکز روابط عمومی، درباره انتشار یک خبر تقطیع شده در خصوص دیدگاه وزیر پیرامون حجاب سوالاتی پرسیدند.

اصل بحث در مورد دیدگاه نادرستی بود که عمدتاً توسط ضد انقلاب با این عنوان مطرح می‌شود که در صورت کشف حجاب، کل نظام دومینووار سقوط می‌کند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در پاسخ گفت: دیدید که چند نوجوان روسری را برداشتند و اتفاقی نیفتاد و نظام فرونریخت! نظام درخت تناوری است که شاخ و برگ و میوه آن تمام دنیا را فراگرفته است.

جلسه ای برای تشکل های گردشگری / بلیت موزه برای مادران 3 فرزندی 2
جلسه ای برای تشکل های گردشگری / بلیت موزه برای مادران 3 فرزندی 3
جلسه ای برای تشکل های گردشگری / بلیت موزه برای مادران 3 فرزندی 4
جلسه ای برای تشکل های گردشگری / بلیت موزه برای مادران 3 فرزندی 5
جلسه ای برای تشکل های گردشگری / بلیت موزه برای مادران 3 فرزندی 6