جمعآوری 93 معتاد متجاهر در سنندج / 4 مرکز ترک اعتیاد دیگر در استان تاسیس میشود
در این روزهای اوج دوباره کرونایی معضل معتادان متجاهر هم رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است. آنها که به کرونا مبتلا شده اند، حتی برای درمان به بیمارستان هم مراجعه نمی کنند، از سوی دیگر جمع آوری و ساماندهی این افراد هم برای دولت هزینه های سنگینی به همراه دارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، در این روزهای کرونایی معضل معتادان متجاهر هم رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است. آنها که به کرونا مبتلا شده اند، حتی برای درمان به بیمارستان هم مراجعه نمی کنند، از سوی دیگر جمع آوری و ساماندهی این افراد هم برای دولت هزینه های سنگینی به همراه دارد، در حال حاضر ظرفیت مراکز نگهداری معتادان آنقدر نیست که بتوان همه آنها را از سطح شهر و خیابان جمع آوری کرد. بسیاری از این افراد خانه و خانواده ای هم ندارند و کارتن خواب هستند. آنها را می توان ناقلان خاموش کرونا هم دانست. خیلی راحت مبتلا می شوند و خیلی راحت هم بیماری را انتقال می دهند.
موجودیت معتادان در جامعه
حضور پر رنگ و گشتوگذار معتادان در کوچه و بازار، نگرانیها از انتشار این ویروس در میان خود معتادان و انتقال آن به افراد سالم را برانگیخته است؛ گشتوگذار و تجمع معتادان همانند گذشته در نقاط مختلف شهر جریان داشته و این نگرانی وجود دارد که اگر معتادان به ویروس کرونا مبتلا شوند، ویروس از آنان به مردم زودتر منتقل میشود؛ زیرا آنها در همه جا حضور دارند، در هر کوچه و پس کوچه؛ داخل مجتمع های تجارتی، در بین مردم؛ حتی در جریان خیرات خواستن از مردم انتقال ویروس امکان پذیر است، دولت باید به معتادان رسیدگی کند، آنان را از اطراف و اکناف شهر به جای دور انتقال بدهد.
این در حالی است که بیشتر این معتادان در مورد ویروس کرونا نمیدانند و نکتهی دیگر این که به دلیل پایین بودن مقاومت بدن افراد معتاد به مواد مخدر، امکان مبتلا شدن شان به ویروس کرونا بیشتر است.
جمعآوری 93 معتاد متجاهر در سنندج سردار رسول برزوئی جانشین فرمانده انتظامی کردستان اظهار کرد:در راستای ارتقاء امنیت اجتماعی و برخورد با هنجارشکنان جامعه، طرح ارتقاء امنیت اجتماعی با هدف پیشگیری از سرقت و کاهش جرایم با شناسایی مناطق جرم خیز و آلوده و با اقتدار کامل در سطح شهرستان سنندج اجرا شد.
وی افزود: در اجرای این طرح با هماهنگی مراجع قضائی با به ورود به محل های پاتوق افراد معتاد متجاهر و کارتنخواب تعداد 93 نفر از معتادین متجاهر و کارتن خواب سطح حوزه استحفاظی جمعآوری و برای بهبود وضعیت و همچنین ترک اعتیاد به مراکز ترک اعتیاد منتقل شدند.
جانشین فرمانده انتظامی کردستان خاطرنشان کرد: بررسیها نشان میدهد افراد معتاد در بسیاری از جرائم و آسیبها از جمله وقوع سرقت و نابسامانی خانواده نقش دارند پس باید به این نکته توجه کنیم که وجود پاتوق استعمال مواد یا خردهفروشان در محلهای که در آن زندگی میکنیم یک تهدید جدی فراروی امنیت و سلامت فردی و اجتماعی ما و به ویژه فرزندان جوانمان است.
وی اضافه کرد: نباید نسبت به آن بیتفاوت باشیم و شهروندان میتوانند در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک مراتب را به مرکز فوریتهای پلیسی 110 اطلاع دهند.
4 مرکز ترک اعتیاد دیگر در استان تاسیس میشود
مدیرکل بهزیستی کردستان نیز با اشاره به اینکه 4 مرکز ترک اعتیاد دیگر در استان تاسیس میشود، گفت: 2 مرکز در سنندج، یک مرکز قروه و یک مرکز در سقز راهاندازی خواهد شد.
قریشی اظهار کرد: در حال حاضر 388 معتاد در کمپهای ترک اعتیاد حضور دارند که 219 نفر از آنها معتاد متجاهر هستند.
وی با بیان اینکه سال گذشته 2 هزار و 973 نفر به صورت خودمعرف زیرپوشش خدمات کمپهای ترک اعتیاد در استان قرار گرفتند، گفت: سال گذشته 962 معتاد متجاهر در کمپهای استان پذیرش شده اند که بابت ساماندهی آنها بیش از 975 میلیون تومان از سوی بهزیستی پرداخت شده است.
مدیرکل بهزیستی کردستان میزان بدهی بهزیستی استان به کمپهای ترک اعتیاد را یکمیلیارد تومان بیان کرد و گفت: متاسفانه براساس آمار موجود تنها 5 درصد از معتادین بهبود یافته به دام اعتیاد باز نمیگردند.
به گفته قریشی، بیش از 20 دستگاه در حوزه مقابله با اعتیاد فعالیت دارند که تنها تعداد معدودی در این حوزه فعالیت دارند.
انتهای پیام /