چهارشنبه 18 مهر 1403

حاشیه‌نشینی بزرگترین تهدید برای مدیریت شهری تربت حیدریه / شهرداری در برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز ناتوان است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
حاشیه‌نشینی بزرگترین تهدید برای مدیریت شهری تربت حیدریه / شهرداری در برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز ناتوان است

تربت حیدریه به عنوان چهارمین کلان شهر خراسان رضوی در معرض هجوم یک میلیون و 200 هزار جمعیت از جنوب کشور قرار گرفته و افزایش این روند، حاشیه نشینی را به بزرگترین تهدید مدیریت شهری تبدیل شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ شهر تربت حیدریه به عنوان چهارمین کلان شهر خراسان رضوی در معرض هجوم یک میلیون و 200 هزار جمعیت از جنوب کشور قرار گرفته و افزایش این روند، حاشیه نشینی را به بزرگترین تهدید مدیریت شهری تبدیل شده است.

پیرامون همین موضوع محمد امانی، عضو شورای اسلامی شهر تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار صبح توس؛ اظهار کرد: اهمیت این موضوع زمانی بیشتر می شود که بدانیم با افزایش این روند، امروز حاشیه نشینی به بزرگترین تهدید مدیریت شهری در تربت حیدریه تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: مهاجرت و سکونت گاههای غیر رسمی، تربت حیدریه را به سومین شهر بدقواره استان و همچنین سی وسومین شهر بدقواره کشور تبدیل کرده که باید همه دستگاهها و مدیران شهری برای این معضل برنامه ریزی دقیق داشته باشند.

امانی اضافه کرد: این موضوع زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که در این سکونت گاههای غیر رسمی و حاشیه شهرها بیشترین آسیب های اجتماعی از جمله، اعتیاد، خرید و فروش مواد مخدر، کارتن خوابی و شیوع بیماری ها را رقم می زند و با توجه به اینکه این مناطق وارد محدوده شهری شدند، در آینده توقع ایجاد خواهد شد که باید تمام امکانات شهری را به آنجا هم منتقل کنیم.

تهدیدات را باید به فرصت تبدیل کرد

این عضو شورای پنجم اضافه کرد: شهر تربت حیدریه در ظاهر دارای تهدیدات شهری است، اما عمق آن مملو از فرصت است، لذا چنانچه شهرها را با توجه به سیر تکاملی آنها یک موجود در حال رشد تصور کنیم باید مواردی که زندگی شهری را تهدید می کند به فرصت تبدیل کرد.

وی افزود: بر همین اساس در سطح شهر شاهد نازیبایی ها، مخرویه ها، فضای بی دفاع شهری و اراضی رها شده متعددی هستیم، اما در کنار آن فرصت های بی بدیلی هم داریم که علاوه بر استفاده از این فرصت ها همان تهدیدات شهری را هم می توان به فرصت تبدیل کرد.

امانی گفت: شهروندان و مدیریت شهری همیشه از ساخت و سازهای غیرمجاز و شبانه ضرر کرده اند و معضل حاشیه نشینی آسیب های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی فراوانی را به بدنه شهر وارد کرده است.

وی با اشاره به دلایل رشد ساخت و سازها در حاشیه این شهر شهر خاطر نشان می کند: ارزانی زمین در حاشیه شهر، مهاجرت از شهر ها و روستاهای اطراف، فرصت طلبی زمین خواران و دلالان، تخلف برخی بنگاه های املاک در فروش زمین های خارج از محدوده شهر ساخت و سازها را در حاشیه شهر افزایش داده است.

امانی همچنین از عدم ورود شهرداری به زمین های حاشیه شهر و فراهم کردن زیرساخت های لازم قبل از ساخت و ساز توسط شهروندان و مشکلات اقتصادی سالهای اخیر در سطح کشور را از دیگر دلایل افزایش ساخت و سازهای غری مجاز در حاشیه شهر تربت حیدریه یاد کرد.

وی بیان داشت: ساخت و سازها در مناطق حاشیه ای شهر غیر اصولی و بدون رعایت ضوابط شهرسازی و مهندسی است و در صورت بروز حوادث غیرمترقبه خسارات مالی و جانی جبران ناپذیری برای ساکنین این مناطق در پی دارد.

شورای شهر و شهرداری ناتوان در برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز

این عضو شورای شهر تربت حیدریه خاطر نشان می کند: شورای اسلامی شهر و شهرداری به تنهایی نمی توانند مانع ساخت و سازهای غیرمجاز شوند و ادارات خدمات رسان، مراجع قضایی و بنگاه های املاک نیز باید همراهی کنند.

امانی گفت: متاسفانه زمین خواران، دلالان و برخی از بنگاه داران املاک موجب افزایش ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه شهر می شون و به خاطر منافع خود مدیریت شهری و شهروندان را دچار مشکل و سردرگمی می کنند.

تفکیک اراضی توسط مالکین و دلالان خلاف است

محمد امانی افزود: بر اساس قانون منع فروش و واگذاری اراضی غیر مسکونی، بنگاه های املاک حق تنظیم مبایعه نامه و قولنامه برای املاک خارج از طرح تفضیلی شهر را ندارند.

وی بیان کرد: تفکیک اراضی توسط مالکین و دلالان خلاف است و شهروندان قبل از خرید زمین در حاشیه شهر بهتر است که موقعیت و شرایط آن را از شهرداری استعلام، تا گرفتار نشوند.

امانی اظهار داشت: تصمیمات مقطعی و وضع قوانین مختلف موجب آن می شود تا برای مدتی ساخت و سازهای غیر مجاز متوقف شود، اما دلالان و زمین خواران با روابط غیر قانونی راه های دور زدن قوانین را پیدا می کنند و با سوء استفاده از شرایط اقتصادی شهروندان و مدیریت شهری را دچار چالش می کنند.

انتهای پیام /