چهارشنبه 7 آذر 1403

حسینی: 2.6 میلیارد دلار ارز اختصاصی به خرید کالا تاکنون تعیین تکلیف نشده است

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
حسینی: 2.6 میلیارد دلار ارز اختصاصی به خرید کالا تاکنون تعیین تکلیف نشده است

رئیس کمیته محاسبات عمومی کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به بررسی گزارش تفریغ بودجه 97 در این کمیته گفت که طبق گزارش بانک مرکزی 2.6 میلیارد دلار ارز اختصاص یافته بابت خرید کالا تاکنون تعیین تکلیف نهایی نشده است.

محمد حسینی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به جمع بندی گزارش تفریغ بودجه 97 در کمیته محاسبات عمومی کمیسیون برنامه و بودجه گفت: گزارش کمیته فردا یکشنبه در جلسه کمیسیون برنامه و بودجه قرائت خواهد شد و پس از بررسی نقطه نظرات همکاران کمیسیون تلاش خواهیم کرد که این گزارش را برای قرائت به جلسه روز سه شنبه صحن علنی ارائه کنیم.

وی افزود: ما اعداد و ارقامی را از بانک مرکزی گرفتیم و آنها را با گزارش دیوان محاسبات تطبیق دادیم که براین اساس اعداد بانک مرکزی و دیوان محاسبات در مورد کل ارز پرداختی در سال 97 با یکدیگر تفاوتی ندارد این رقم 31.9 میلیارد دلار بوده که 29.8 میلیارد دلار آن ارز 4200 تومانی بوده است. همچنین اعداد مربوط به ارز اختصاص داده شده به خرید کالا و خدمات در گزارش بانک مرکزی و دیوان محاسبات یکسان است فقط تفاوت در این است که میزان ارز اختصاص داده شده به خدمات در گزارش دیوان 1.6 میلیارد دلار و در گزارش بانک مرکزی 2.9 میلیارد دلار است و در این زمینه 1.5 میلیارد دلار اختلاف وجود داشت.

نماینده مردم تفرش و آشتیان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما از بانک مرکزی صورت ریز این گزارش را گرفتیم و به دیوان محاسبات ارجاع کردیم تا بررسی شود در کجا تفاوت وجود داشته است. همچنین اعداد و ارقام مربوط به کل کالای وارد شده از طریق گمرک در گزارش دیوان محاسبات و بانک مرکزی تفاوتی ندارد و میزان کالای وارد شده و ارز اختصاص داده شده در تاریخ گزارش دیوان صحیح است اما عدد بانک مرکزی در همین زمینه 2.6 میلیارد دلار است که با توجه به 1.5 میلیارد دلار تفاوت در ارقام مربوط به ارز اختصاص یافته شده به خدمات این رقم همان 4.1 میلیارد دلاری می‌شود که در گزارش تفریغ بودجه به آن اشاره شده بود.

حسینی اضافه کرد: علت این که کالای وارد شده کمتر است این است که طبق گزارشات بانک مرکزی و دیوان محاسبات 1.1 میلیارد به مراجع نظارتی ارجاع شده است. همچنین اختلاف 1.5 میلیارد دلاری توسط بانک مرکزی در حال بررسی است. طبق اعلام بانک مرکزی از این رقم 914 میلیون دلار اسناد حمل، ثبت شده ولی کالای وارد نشده و 607 میلیون دلار تاکنون اسنادی ثبت نشده که اینها هم باید به تعزیرات و قوه قضاییه ارجاع شود.

رئیس کمیته محاسبات عمومی کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: از تاریخ تهیه دیوان محاسبات تا تهیه این گزارش 582 میلیون دلار کالا وارد یا رفع تعهد صورت گرفته است. الان به طور کلی اعدادی که ما در نهایت استخراج کردیم نشان می دهد 2.6 میلیارد دلار از ارز اختصاص داده شده بابت خرید کالا تاکنون تعیین تکلیف نهایی نشده که باید پیگیری لازم صورت گیرد. در مورد تفاوت میزان کل ارز اختصاص یافته در گزارش بانک مرکزی و دیوان محاسبات نیز قرار است موضوع توسط دیوان محاسبات بررسی و نظر نهایی ارسال شود.

حسینی در پایان با بیان اینکه سامانه‌های بانک مرکزی طی این چند سال به روز رسانی شده، تاکید کرد: براساس همین رویه و نظارت‌ها خطا در خصوص شناسایی ثبت سفارش ها از 27 درصد به حدود 10 درصد رسیده است که نشان از فعالیت‌های بانک مرکزی در تدوین سامانه‌های جدید و جلوگیری از این امور دارد. علت این گونه مغایرت‌ها عدم ارتباط دقیق و شکاف بین سامانه‌های وزارت صمت و بانک مرکزی و گمرک جمهوری اسلامی ایران بوده که باید به صورت جدی پیگیری شود.

انتهای پیام