یک‌شنبه 4 آذر 1403

حضور "آرام" در گمرک / اصلاح ارزشهای گمرکی و ساماندهی کارتهای یک بار مصرف به کجا رسید؟

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
حضور "آرام" در گمرک / اصلاح ارزشهای گمرکی و ساماندهی کارتهای یک بار مصرف به کجا رسید؟

در حالی جلسه مشترک مسئولان ارزی بانک مرکزی با گمرک با هدف تحقق بازگشت ارزهای صادراتی ومدیریت ارز واردات برگزار شد که ابهامات مربوط به اصلاح ارزشهای گمرکی و ترخیص نا محدود بدون ثبت سفارش پابرجاست.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد آرام معاون ارزی به همراه تعدادی از مدیران کل بانک مرکزی در نشست مشترک با مسئولان با مسئولان گمرک، ضمن استقبال از برگزاری مستمر این نشستها گفت: بانک مرکزی آمادگی کامل برای همکاری دوجانبه در راستای اهداف مورد نظر در تسهیل تجارت را دارد.

وی ضمن اعلام حمایت بانک مرکزی از اقدامات اخیر گمرک در مدیریت واردات کالاها و بحث مدیریت ارز اظهار امیدواری کرد: با هماهنگی بیشتر بانک مرکزی و گمرک شاهد تحقق درآمدهای موردنظر باشیم.

شایان ذکر است در این نشست ضمن بررسی موضوعی صادرات و واردات کالاهای کلیدی به مباحثی اعم از ارزش گذاری، تعرفه، پاسخگویی به استعلامات، ترخیص درصدی، ایستایی کالاها و ورود موقت نیز پرداخته شد.

بر این اساس در حالی جلسه مشترک مسئولان ارزی بانک مرکزی با گمرک با هدف تحقق بازگشت ارزهای صادراتی ومدیریت ارز واردات برگزار شد که ابهامات مربوط به اصلاح ارزشهای گمرکی و ترخیص نا محدود بدون ثبت سفارش پابرجاست.

1- اخیرا گمرک ایران بخشنام ای صادر کرده که از محل بند یک ماده 38 ایین نامه قانون مقررات صادرات و واردات امکان ترخیص نا محدود و بدون سقف ارزش کالاهای مجموعه های تولیدی (بدون ثبت سفارش و منشا ارز) وجود دارد. این بخشنامه نظارت ارزی بانک مرکزی را با چالش مواجه میکند و مشخص نیست در این جلسه در این خصوص ابهامات مرتفع شده است یا خیر؟

2- یکی از چالشهایی که به صورت غیر مستقیم با گمرک مرتبط است جولان کارتای کی بار مصرفی است که بازگشت ارز صادراتی را با چالش مواجه میکند. بر این اساس مشخص نیست بانک مرکزی چه برنامه ای در نظر دارد.

3- ارزش گذاری کالاهای وارداتی از یکی از چالشهای بانک مرکزی و گمرک محسوب میشود. چندی قبل برخی مدعی شده بودند که بین 20 تا30 درصدی در برخی کالاها بیش اظهاری واردات به دلیل تاخیر در بروز رسانی ارزشهای صورت میگیرد. یکی از مهمترین مصادیق این موضوع ارز مربوط به واردات تلفن همراه است که دبیر انجمن واردکنندگان اعلام کرده بود تا 100 درصد برخی مدلهای گوشی شیائومی بیش اظهاری وجود دارد

گفتنی است، محمد رضوانی فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران به همراه معاونین و تنی چند از مدیران کل ستادی گمرک ایران میزبان مسوولان بانک مرکزی بودند و به تشریح آمار واردات و چگونگی ترخیص کالاهای وارداتی و وصول درآمدهای گمرکی پرداختند.

وی با بیان میزان آمار واردات در کالاهای مختلف از جمله خودرو، گوشی تلفن همراه و شمس طلا، شرحی از درآمدهای گمرکی و مقایسه آن با سال گذشته ارائه کرد.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به میزان واردات خودرو در ماه های اخیر، افزود: از ابتدای ابلاغ مصوبه واردات خودرو تنها 246 دستگاه خودرو خارجی از گمرکات ترخیص و 768 دستگاه نیز در شرف ترخیص هستند.

رئیس کل گمرک ایران همچنین در خصوص واردات خودروهای کارکرده افزود: وضعیت واردات این خودروها در حال حاضر نیازمند تدوین و ابلاغ آیین نامه آن است.

رئیس کل گمرک ایران همچنین گزارشی از وضعیت واردات موبایل ارایه کرد و افزود: طی سال گذشته جمعا 14 میلیون و 315 هزار دستگاه گوشی موبایل به ارزش 3 میلیارد و 217 میلیون دلار وارد کشور شده است.