حمایت از نوآوری و بازتوزیع کارآمد منابع کشور از مهمترین رویکردهای دولت است
معاون اقتصادی رئیس جمهور با اشاره به عزم دولت برای اصلاحات بنیادین اقتصادی به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری تاکید کرد: حمایت از نوآوری و تولیدات خلاقانه و بازتوزیع کارامد منابع کشور از مهمترین رویکردهای دولت برای رسیدن به اهداف خود میباشد.
خبرگزاری میزان - بنا به اعلام پایگاه اطلاع رسانی پاد، محسن رضایی در بازدید از نمایشگاه دستاوردهای خانه نوآوری و فناوری ایران با تاکید بر اینکه تولید، یک پشتوانه و یک خط مقدم دارد، تصریح کرد: پشتوانه تولید خلاقیت و خط مقدم آن تجارت است؛ چون کالایی که صادر میشود در داخل هم بازار خواهد داشت و میتواند با کالاهای وارداتی رقابت کند.
معاون اقتصادی رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت ایجاد تحول اساسی در فرآیند تولید و نوسازی آن از ابتدا تا انتها اظهار کرد: این بازسازی باید در تمام موضوعات از جمله برندینگ، رایزنیهای اقتصادی، دفاتر تجاری و... مد نظر قرار گیرد تاتوان رقابت پذیری با کالاهای خارجی تقویت شود.
وی اضافه کرد: پشتوانه تولید یعنی فناوری و نوآوری، را میبینیم، اما باید تولیدات نوآورانه تبدیل به محصول نیمه صنعتی وصنعتی شود که متاسفانه در اینجا گسست داریم، جزیره دانش و فناوری و جزیره صنعت و تجارت باید به هم متصل شوند.
رضایی تاکید کرد: باید موانعی اقتصادی و همچنین مشکلاتی که در روابط اداری و بخش خصوصی وجود دارد شناسایی و اصلاح شود تا رابطه بخش خصوصی و دولتی کم هزینه شود.
وی تاکید کرد: بخش مهمی از بهبود فضای کسب و کار به اصلاح و تسهیل رابطه دولت و بخش خصوصی بر میگردد تا فرایند تولید ثروت یکپارچهتر شود.
معاون اقتصادی رئیس جمهور بر لزوم تقویت استارتاپها و کسب و کارهای خرد تاکید کرد و گفت: کسب و کارهای خرد، شرکتهای دانش بنیان و استارتاپها نیاز به مقومهایی مانند مراکز رشد، شتاب دهندهها و پارکهای علم و فناوری دارند و به محض اینکه روی پای خود بایستند، راهشان را پیدا میکنند، اما تا زمانی که راه بازار را پیدا نکرده اند نیاز به تقویت و حمایت دارند.
معاون اقتصادی رئیس جمهور در دیداری که با مسئولان و کارشناسان معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری در حاشیه این بازدید داشت از آنها خواست که در گزارشها و نمودارهای دورهای به طور مرتب ارتباط شرکتهای دانشبنیان با صنعت را رصد، موانع را شناسایی و اعلام کنند تا دولت اقدام به رفع این موانع کند.
وی حمایت از تولیدات فناورانه، رفع موانع تولید و تقویت شرکتهای دانش بنیان را یکی از اصول سیاستهای دولت در بحث حمایت از تولید و بهبود فضای کسب و کار عنوان کرد.
رضایی همچنین با اشاره به برخی تولیدات فناورانه این مرکز از جمله کنتورهای هوشمند و ابزار مدیریت هوشمند مصرف انرژی، بازتوزیع نظام یارانهای وصرفه جویی را اولویت دیگر دولت برشمرد و گفت: مسئله یارانهها و شدت مصرف انرژی ما موضوع بسیار مهمی است ما اکنون 86 میلیارد دلار یارانه انرژی میدهیم که اگر 50 درصد آن آزاد شود، هم مردم از آن متنفع شده و هم دولت به راحتی اداره خواهد شد و کسری بودجه نیز نخواهیم داشت.