یک‌شنبه 27 آبان 1403

حمایت از گردشگری کردستان در بودجه و برنامه‌ریزی اولویت نیست

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
حمایت از گردشگری کردستان در بودجه و برنامه‌ریزی اولویت نیست

سنندج - ایرنا - معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: می‌گویند محور اصلی بسیاری از تصمیمات گردشگری است که می‌تواند بر اقتصاد کشور و استان تاثیر بگذارد اما حمایت از گردشگری هنوز در برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی اولویت نیست.

حمید اسکندری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حوزه گردشگری نیازمند حمایت جدی مسوولین محلی است چون بدون این حمایت نمی‌توان شاهد توسعه فعالیت های مرتبط با این حوزه درآمدزا و اشتغال آفرین در استان کردستان بود.

وی با تاکید بر اینکه گردشگری می‌تواند به عنوان اقتصاد اصلی هر منطقه محسوب شود، پیشنهاد کرد: مسوولین و اداراتی که با حوزه گردشگری ارتباط دارند کارگروه توسعه گردشگری شهری استان کردستان را در همه شهرها ایجاد کنند.

اسکندری با بیان اینکه در قالب این کارگروه، فرمانداری‌ها با هماهنگی شهرداری و شوراهای اسلامی هر شهر، بافت‌های قدیمی را آماده پذیرش گردشگر کنند، افزود: با راه‌اندازی گردشگری شهری هر کسی که به عنوان گردشگر وارد شود می‌تواند با کمک یک راهنما از مسیرها و مکان‌هایی که معین شده دیدن کرده و بافت شهر را از نزدیک ببیند.

وی اضافه کرد: شهر سنندج ظرفیت‌های گردشگری بسیار زیادی دارد اما بخاطر موازی کاری و نبود برنامه‌ریزی هنوز نتوانسته‌ایم از این ظرفیت‌ها به صورت مناسب بهره ببریم.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان یادآور شد: پارگ جنگلی آبیدر به مکان گردشگری اصلی شهر سنندج تبدیل شده و ظرفیت‌های دیگر گردشگری این شهر برای مهمانان مغفول مانده است.

وی با اشاره به اینکه جاذبه‌ای در شهر سنندج ایجاد نشده است، گفت: با توجه به اینکه سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی هم شناخته شده اگر کارناوال‌های موسیقی ایجاد و آن را به برندی در کشور تبدیل کنیم شاهد رشد و رونق گردشگری نیز خواهیم بود.

اسکندری تاکید کرد: برای اینکه گردشگری از حالت سنتی خارج و وارد مباحث حرفه‌ای و علمی شود اقدام به ایجاد اتاق فکری متشکل از اساتید دانشگاهی و فارغ التحصیلان حوزه گردشگری کردیم که 11 عضو دارد.

وی با بیان اینکه اولین نشست این اتاق فکر هم برگزار شده است، اظهار داشت: این اتاق فکر در قالب چهار کمیته اصلی فعالیت می‌کند و به عنوان مثال برای اینکه فضاهای حاشیه‌ای شهر و ورودی‌های شهر را ساماندهی کنیم در این کارگروه برنامه‌ریزی صورت می‌گیرد چون ورودی هر شهر، معرف آن است و مناسب سازی آنها جلوه گردشگرپذیری به شهرهای استان می‌دهد.

اسکندری با اشاره به اینکه در این هم اندیشی‌ها نقاط ضعف و قوت و فرصت‌ها و تهدیدها شناسایی می‌شود، افزود: نتیجه این هم‌اندیشی‌ها می‌تواند تقویت فرصت‌ها و نقاط قوت و همچنین رفع تهدیدها و نقاط ضعف در حوزه گردشگری باشد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان یادآور شد: نتایج این هم‌اندیشی‌ها به وزارتخانه اعلام می‌شود و امیدواریم بتوانیم طرح‌های خوبی را اجرایی کنیم.

*س_برچسب‌ها_س*