حمله بی سابقه ایلان ماسک به واتس اپ / این پیام رسان اصلا امن نیست!
ایلان ماسک در اظهارات چالش برانگیز خود اعلام کرد که علی رغم باور عمومی در مورد امنیت واتساپ، این پیامرسان هر شب دادههای کاربران را استخراج میکند.
واتساپ یکی از پرکاربردترین پلتفرمهای ارتباطی در دنیا است که امکان ارسال پیام، تماس صوتی و تصویری، اشتراک گذاری فایل و اطلاعات، ایجاد گروههای چت و ارتباط با افراد در سراسر جهان را فراهم میکند. تاسیس شرکت واتساپ در سال 2009 توسط برایان اکتون و جن کوم است که در سال 2014 توسط شرکت فیسبوک به ارزش 19 میلیارد دلار خریداری شد.
در حال حاضر واتساپ بیش از 2 میلیارد کاربر فعال دارد و به عنوان یکی از برترین اپلیکیشنهای پیامرسان در جهان شناخته میشود. امنیت و حفظ حریم خصوصی کاربران یکی از نکات مهمی است که واتساپ به آن توجه دارد و از رمزنگاری انتها به انتها برای ارتباطات کاربران استفاده میکند.
باید توجه داشت که استفاده از واتساپ برای ارتباطات تجاری نیز رو به افزایش است و کسب و کارها از این پلتفرم برای برقراری ارتباط با مشتریان، پشتیبانی مشتری و ارسال اطلاعیههای مرتبط استفاده میکنند. اطلاعرسانی منسوخی، ارائه اخبار بهروز و مفید و انتشار محتوای متناسب با علاقه و نیاز کاربران نقش مهمی در بازاریابی و برندسازی از طریق واتساپ دارد. اما گویا این پلتفرم جنجال برانگیز شده است.
یک کاربر شبکه اجتماعی «ایکس» که متعلق به ایلان ماسک است، در پستی نوشت: واتساپ، داده کاربران را هر شب استخراج میکند که برای تبلیغات هدفمند، مورد تحلیل قرار گرفته و استفاده میشود و کاربران را به محصول و نه مشتری، تبدیل کرده است.
ایلان ماسک در پاسخ به این کاربر نوشت: واتساپ، داده کاربران را هر شب استخراج میکند. بعضی از مردم هنوز تصور میکنند این پیامرسان، امن است.
شرکت «متا پلتفرم» که شرکت مادر واتساپ است، هنوز درباره ادعای ایلان ماسک واکنشی نشان نداده است.
جان کارماک، برنامه نویس رایانهای و سازنده بازی ویدئویی، در پاسخ به ایلان ماسک، توشت: آیا شواهدی دارد که محتوای پیامها، اسکن یا منتقل شده اند؟
ایلان ماسک که علاوه بر شبکه اجتماعی «ایکس»، مالک شرکت خودروسازی برقی تسلا و شرکت هوا فضایی اسپیس ایکس است، در گذشته هم به شرکت متا، حمله کرده بود.
این میلیاردر، اوایل ماه مه، متا را متهم کرد در گرفتن اعتبار برای تبلیغات کنندگانی که کمپینهای تبلیغاتی در پلتفرمش اجرا میکنند، به شدت حریص است.
بر اساس گزارش ان دی تی وی، رقابت میان ایلان ماسک و مارک زاکربرگ، به خوبی شناخته شده است. رقابت علنی بین این دو نفر، پس از موفقیت اولیه شبکه اجتماعی «تردز» در ژوئیه، تشدید شد. این پلتفرم که سبکی مشابه اپلیکیشن «ایکس» (توییتر سابق) داشته و متن محور است، یک هفته پس از راه اندازی، 100 میلیون کاربر جذب کرد. ماسک و زاکربرگ حتی خود را برای مبارزه در قفس آماده کردند که «مبارزه قرن» نام گرفت اما رویارویی بین این دو مدیر فناوری، هرگز اتفاق نیفتاد.