شنبه 26 آبان 1403

حواشی یک حیوان آزاری دلخراش در گیلان

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع

این تصویر دلخراش که هنوز از سوی هیچکدام از نهادهای رسمی تایید یا رد نشد، واکنش های بسیاری را در فضای اجتماعی استان و حتی خارج از استان گیلان به همراه داشت.

خبر یک مورد حیوان آزاری در شهرستان فومن به موضوع داغ شبکه‌های اجتماعی تبدیل شد.

به گزارش ایرنا، صبح امروز چهارشنبه خبری به همراه تصویری از یک مورد حیوان آزاری در فضای مجازی استان گیلان منتشر شد که واکنش های بسیاری را به همراه داشت.

در تصویری که برای این خبر منتشر شد، یک حیوان که گمان می رود یک قلاده سگ باشد با طناب به خودرو وانت بسته و بر روی زمین کشیده می شود.

این تصویر دلخراش که هنوز از سوی هیچکدام از نهادهای رسمی تایید یا رد نشد، واکنش های بسیاری را در فضای اجتماعی استان و حتی خارج از استان گیلان به همراه داشت.

برخی کاربران و همچنین شهروندان گیلانی در واکنش به این رویداد خواستار برخورد نهادهای نظارتی و قضایی با متخلفان شدند و برخی نیز اینگونه رویدادهای را خارج از موازین اسلامی دانستند.

پیگیری های خبرنگار ایرنا حکایت از صحت این مورد حیوان آزاری دارد که در ماکلوان شهرستان فومن رخ داده است.

هنوز هیچ نهادی نسبت به این مسئله واکنش نسان نداده است اما برخی منابع موثق از تشکیل پرونده برای این مسئله و ارجاع آن به نهادهای قضایی خبر می دهند.

تیرماه سال گذشته نیز سگی که از طبقه دوم خانه ای در شهرستان رودسر گیلان توسط یک فرد حیوان آزار به بیرون پرت شده بود از سوی اعضای یک سمن زیست محیطی نجات یافت وشخصی که نسبت به اذیت و آزار یک قلاده سگ اقدام کرده بود شناسایی و به مرجع قضایی معرفی شد.

این در حالی است که دی ماه سال گذشته نجات یک بهله قوی مهاجر آسیب دیده از سوی یک مرد روستایی دوستدار طبیعت در روستای کویشا خمام استان گیلان نشان داد به رغم افول و نامهربانی فرزندان بشر در حفاظت از محیط زیست، هنوز می توان به قلب های مهربان و نجات بخش، دل خوش ساخت.

حیوان آزاری یکی از انواع بداخلاقی های اجتماعی، بزهکاری یا اختلالات روانی است که موجب جریحه دار شدن افکار عمومی شده و جرم تلقی می شود.

فصل بیست و پنجم بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی تحت عنوان «احراق و تخریب و اتلاف اموال و حیوانات» به تعیین مجازات حیوان‌آزاری پرداخته است.

طبق ماده 679 این قانون: «هرکس به عمد و بدون ضرورت حیوان حلال‌گوشت متعلق به دیگری یا حیوانی که شکار آن‌ها توسط دولت ممنوع اعلام شده است را بکشد یا مسموم یا تلف یا ناقص کند، به حبس از نود و یک روز تا 6 ماه یا جزای نقدی از یک میلیون‌و 500 هزار ریال تا سه میلیون ریال محکوم خواهد شد».

همچنین طبق ماده 680 قانون مجازات اسلامی هر کس برخلاف مقررات و بدون مجوز قانونی اقدام به شکار یا صید حیوانات و جانوران وحشی حفاظت شده کند، به حبس از 2 تا 10 سال محکوم خواهد شد و هرگونه تعدی مستوجب مسئولیت است.

همچنین تضییع حقوق حیوانات طبق قانون مجازات اسلامی جرم بوده و به نوعی ترویج خشونت نیز محسوب می‌شود و از طرفی نظم عمومی جامعه را برهم زده و بهداشت عمومی را به مخاطره می‌اندازد.

لینک کوتاه: asriran.com/003NYE