چهارشنبه 11 تیر 1404

خالدی: در حال حاضر نیروی‌های هلال احمر در بیش از 400 نقطه درحال امدادرسانی هستند / مردم فاصله ایمنی با مناطق آسیب‌دیده را رعایت کنند + فیلم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
خالدی: در حال حاضر نیروی‌های هلال احمر در بیش از 400 نقطه درحال امدادرسانی هستند / مردم فاصله ایمنی با مناطق آسیب‌دیده را رعایت کنند + فیلم

مجتبی خالدی، سخنگوی جمعیت هلال احمر در گفت‌و‌گو با خبرنگار SNNTV گفت: همان‌طور که مستحضرید، از ساعات اولیه بامداد جمعه که حمله وحشیانه رژیم جعلی اسرائیل به کشور عزیزمان انجام شد، مرکز عملیات اضطراری جمعیت هلال‌احمر به حالت آماده‌باش درآمد. از آن زمان تاکنون، جلسات متعددی به‌صورت مستمر برگزار شده و پایش و رصد اقدامات جمعیت در سطح کشور انجام می‌شود. خالدی ادامه داد: در حال حاضر، در بیش...

مجتبی خالدی، سخنگوی جمعیت هلال احمر در گفت‌و‌گو با خبرنگار SNNTV گفت: همان‌طور که مستحضرید، از ساعات اولیه بامداد جمعه که حمله وحشیانه رژیم جعلی اسرائیل به کشور عزیزمان انجام شد، مرکز عملیات اضطراری جمعیت هلال‌احمر به حالت آماده‌باش درآمد. از آن زمان تاکنون، جلسات متعددی به‌صورت مستمر برگزار شده و پایش و رصد اقدامات جمعیت در سطح کشور انجام می‌شود.

خالدی ادامه داد: در حال حاضر، در بیش از 400 نقطه عملیاتی، نیرو‌های هلال‌احمر مشغول خدمت‌رسانی هستند. حدود 7000 نیروی عملیاتی و داوطلب در قالب 1700 تیم فعالیت کرده‌اند. از این میان، 112 تیم جست‌و‌جو و نجات فنی و بیش از 380 تیم تخصصی آواربرداری در محل‌های حادثه‌دیده فعالیت داشته‌اند.

وی افزود: جمعیت هلال‌احمر از اواخر پاییز گذشته اقدامات آمادگی خود را برای حوادث مشابه اعم از زلزله، سیل و آسیب‌های ساختمانی آغاز کرده است. در این راستا، تیم‌های تخصصی جست‌و‌جو، آواربرداری، استفاده از سگ‌های زنده‌یاب، اسکان اضطراری و تیم‌های حمایت روانی آموزش و تجهیز شده‌اند.

سخنگوی جمعیت هلال احمر خاطرنشان شد: از اقدامات ویژه جمعیت می‌توان به فعال‌سازی کانون‌های هلال‌احمر در بخش‌های مختلف کشور از جمله دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه اشاره کرد. خانه‌های هلال نیز در تمامی محلات با تمرکز بر آموزش مدیریت بحران، تقویت مشارکت اجتماعی و ایجاد همدلی نقش‌آفرینی می‌کنند.

وی افزود: یکی دیگر از اقدامات مؤثر، فعال‌سازی دوباره شماره تماس 4030 است که در زمان کرونا هم مورد استفاده قرار می‌گرفت. این شماره در حال حاضر برای ارائه مشاوره‌های روان‌شناسی توسط متخصصان هلال‌احمر در دسترس است.

خالدی عنوان کرد: در چند روز گذشته حدود 24 هزار تماس برقرار شده که حدود 10 درصد آنها به مشاوران متصل شده‌اند. گروه‌های خاص مانند سالمندان، بیماران خاص، کودکان و بانوان باردار نیازمند توجه بیشتری هستند، به‌خصوص در مواجهه با علائمی، چون اضطراب، افسردگی، گوشه‌گیری و اختلالات تغذیه.

سخنگوی جمعیت هلال احمر در مورد کمک مردم برای امدادرسانی بهتر در مناطق آسیب‌دیده گفت: در خصوص همکاری مردم در مناطق حادثه‌دیده، توصیه ما رعایت فاصله حداقل 100 متری از مناطق آسیب‌دیده است. در اماکن خاص مانند مراکز هسته‌ای یا تحقیقاتی، این فاصله باید حداقل 500 متر باشد. همچنین حفظ آرامش، تماس با شماره 112 و ارائه آدرس دقیق به تیم‌های امدادی بسیار ضروری است.

وی در پایان افزود: در شرایط فعلی، توصیه می‌کنم هر فردی بر اساس حرفه خود وظایفش را به‌درستی انجام دهد از امدادگر گرفته تا راننده، نانوا و فروشنده. اگر هر کسی نقش خودش را به خوبی ایفا کند، بخش بزرگی از مشکلات حل خواهد شد.