یک‌شنبه 4 آذر 1403

خروجی جلسه غیرعلنی نمایندگان با وزیر کشور چه بود؟ تسلیم یا رفع سوء تفاهم؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
خروجی جلسه غیرعلنی نمایندگان با وزیر کشور چه بود؟ تسلیم یا رفع سوء تفاهم؟

ایلنا نوشت: نماینده مردم تاکستان در مجلس گفت: اکنون بیش از 200 نفر از نمایندگان آماده استیضاح وزیر کشور هستند، حدود 100 نفر از نمایندگان استیضاح را امضاء کرده‌اند؛ ما معتقدیم که این استیضاح به نفع دولت خواهد بود چراکه هم جایگاه دولت را و هم جایگاه مجلس را حفظ می‌کند.

  • طی روزهای گذشته صدور یک بخشنامه از سوی محمدرضا غلامرضا معاون سیاسی وزیر کشور به عنوان رئیس ستاد انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با واکنش‌های گسترده‌ای از سوی نمایندگان مواجه شد که طی تذکرات شفاهی متعدد در روز یکشنبه خواستار برخورد با فرد صادرکننده بخشنامه مذکور شدند، حتی می‌توان گفت تعدادی از نمایندگانی که همواره همراه و نزدیک به دولت محسوب می‌شوند نیز نسبت به جزئیات بندهای این بخشنامه انتقادات جدی داشتند.
  • اگرچه وزیر کشور طی نامه‌ای جداگانه خطاب به استانداران بندهایی از بخشنامه مذکور را بلااثر اعلام کرد اما این مساله تاثیر چندانی بر اعتراض و ناراحتی نمایندگان نداشت تا جایی در روز جلسه روز دوشنبه 29 خرداد جمع‌آوری امضاء برای طرح استیضاح وزیر کشور آغاز شد؛ امری که کار وحیدی و نمایندگان را به جلسه غیرعلنی در صحن مجلس کشاند.
  • البته با ورود وحیدی به صحن مجلس در دقایق پایانی و اعتراضات جدی و سخت تعدادی از نمایندگان نسبت به وی، از جمله نظری خانقاه نماینده خلخال، محمودوند نماینده خرم‌آباد و رسولی‌نژاد نماینده دماوند به تنش منجر شد. این افراد با صدای بلند معترض رفتار معاون سیاسی و واکنش وزیر کشور به این مساله بودند.
  • دقایقی بعد مجلس وارد جلسه غیرعلنی شد و بحث‌ها میان نمایندگان منتقد با وزیر کشور ادامه پیدا کرد، اما سوال این است که خروجی جلسه غیرعلنی نمایندگان با وزیر کشور چه بود؟ علت طرح این سوال ابهام در نتیجه‌گیری نهایی است. در گفت‌وگوهای شفاهی صورت گرفته میان خبرنگاران حاضر در مجلس با نمایندگان، برخی از نمایندگان معتقد بودند که وزیر عزل معاون سیاسی را پذیرفته است، برخی دیگر بر این باور بودند که وزیر این مساله را رسماً اعلام نکرده اما مطالبه جدی نمایندگان از او عزل معاون سیاسی بوده است.
  • در عین حال نظری خانقاه یکی از جدی‌ترین منتقدان اقدام معاون سیاسی وزیر کشور روز گذشته به خبرنگار ایلنا گفت: مجلس به لغو بخشنامه راضی نیست و خواهان عزل معاون سیاسی است، چراکه یک سیاست اعلامی داریم و یک سیاست اعمالی؛ اکنون لغو بخشنامه اعلام شده اما ممکن است به استانداران بگویند به خاطر فشار مجلس آن را لغو کردیم و شما کار خودتان را ادامه دهید.
  • در همین رابطه مجتبی یوسفی عضو هیات رئیسه مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا گفت: درخصوص استیضاح وزیر کشور این تقاضا هنوز در مرحله جمع‌آوری امضاء قرار دارد و فعلا به هیات رئیسه ارسال نشده است اما تعداد زیادی از نمایندگان استیضاح را امضاء کرده‌اند.
  • وی تصریح کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری همواره ناظر بر لزوم تعامل و همکاری بین قوا بوده است، امسال هم در خطبه‌های نماز عید فطر بار دیگر بر این مساله تاکید جدی داشتند. رویکرد مجلس هم نسبت به دولت به این صورت بود و گواه این مساله این است که مجلس طی دو هفته اخیر به دو وزیر پیشنهادی دولت رأی اعتماد داد و این مساله نشان‌دهنده این است که بنای مجلس بر تعامل و همکاری جدی با دولت است.
  • یوسفی در پایان عنوان کرد: اما درخصوص استیضاح همانطور که عرض کردم تاکنون به هیات رئیسه مجلس ارسال نشده و هنوز در مرحله جمع‌آوری امضاء قرار دارد.
  • همچنین رجب رحمانی نماینده حوزه انتخابیه تاکستان استان قزوین که یکی از جدی‌ترین منتقدان عملکرد وزیر کشور محسوب می‌شود به خبرنگار ایلنا گفت: افرادی مانند آقای غلامرضا با این نوع عملکردی که دارند یا باید گفت که آدم مغرضی هستند یا بویی از ممکلت‌داری نبردند و جای تأسف است که وزارت کشور از چنین افرادی در جایگاه معاون سیاسی استفاده کرده است. صدور چنین بخشنامه‌ای قبل از هرچیز بی‌حرمتی به ملت و نمایندگان منتخب مردم است، در جایگاه دوم ناسپاسی نسبت به مجلسی است که بیشترین همکاری و تعامل را با این دولت و به ویژه وزارت کشور داشته است.
  • وی ادامه داد: اکنون بیش از 200 نفر از نمایندگان آماده استیضاح وزیر کشور هستند، حدود 100 نفر از نمایندگان استیضاح را امضاء کرده‌اند؛ ما معتقدیم که این استیضاح به نفع دولت خواهد بود چراکه هم جایگاه دولت و هم جایگاه مجلس را حفظ می‌کند. مجلس و دولتی که بسیار باهم هماهنگ بودند و هستند، بعضی از این حرکت‌ها ممکن است در این هماهنگی خدشه ایجاد کند.
  • نماینده مردم تاکستان تصریح کرد: بر این باور هستیم که با این روحیه نمی‌شود یک انتخابات سالم برگزار و شور و نشاط و وحدت ایجاد کرد. با این حال جلسه غیرعلنی روز گذشته در حالی به پایان رسید که وزیر کشور در جریان برگزاری آن از نمایندگان خواست که به مدت 10 روز به او زمان بدهند تا بتواند ابعاد مساله را بررسی کرده و برخورد مناسبی داشته باشد؛ برخوردی که البته انتظار نمی‌رود کمتر از عزل غلامرضا باشد چراکه حتی نمایندگانی که با جدیت حامی دولت هستند و حاضر به امضای استیضاح وزیر کشور نشدند هم مطالبه‌شان برکناری معاون سیاسی است تا شائبه تلاش برای مهندسی انتخابات برطرف شود. با این اوصاف به نظر می‌رسد که نمایندگان متقاضی استیضاح چند روزی منتظر بررسی و برخورد وزیر کشور بمانند و اگر احساس کنند که قرار نیست برخورد مناسبی صورت گیرد، در آن شرایط تقاضای استیضاح به صورت رسمی به هیات رئیسه مجلس تقدیم خواهد شد.
  • سوال اصلی اما در افکار عمومی این است که چرا نمایندگان تاکنون به دلیل مشکلات فراتر از این که مردم این روزها با آن دست به گریبان هستند تا این حد فوری و قاطع عمل نکرده‌اند و در این مورد خاص که به نظر می‌رسد در سال انتخابات محدودیت‌هایی را در زمینه همراهی مقام‌های استانی با آنها فراهم می‌کند این چنین برآشفته و خواهان اقدامات قاطع هستند یا طبق اظهارات نماینده بستان آباد چرا نمایندگان نسبت به زدن یک سوزن به خودشان انقدر واکنش نشان می‌دهند.
  • غلامرضا نوری نماینده مردم بستان‌آباد در همین رابطه به ایلنا گفت: من استیضاح وزیر کشور را امضاء نکردم نمی‌گویم که کار معاون وزیر درست بوده است، من هم معتقدم که این کار اقدام نادرستی بود اما دلیل اصلی من برای امضاء نکردن استیضاح این است که ما طی حدود یک سال گذشته اتفاقاتی را داشتیم که هم کشور، هم نظام، هم فرهنگ عمومی جامعه ما و هم مردم عزیز از عدم مدیریت وزیر کشور و اتفاقات زیادی که در کشور رخ داد، خیلی آسیب دیدند و به عقیده من عدم مدیریت وزیر کشور نقش پررنگی در آنها داشت. این که ما آن همه مسائل مهم را بگذاریم و الان به خاطر این که نامه‌ای درخصوص نحوه رفتار مسئولان اجرایی در استان‌ها و شهرستان‌ها با نمایندگان صادر شده و اصطلاحاً به خودمان یک سوزن یا جوالدوز زدند، واکنش نشان دهیم و به این علت و با این عنوان اقدام به استیضاح کنیم به نظر من شاید چندان متناسب با واقعیت‌های جامعه نباشد.
  • وی گفت: باید به این مساله هم توجه داشته باشیم که در یک سال گذشته اوضاع کشور و وضعیت چه بود و چرا اینطور شد، در واقع علت اینکه استیضاح را امضاء نکردم این بود که دیدم موضوع استیضاح صرفاً و تنها همین نامه است به همین خاطر فعلا استیضاح را امضا نکردم.
  • انتشار بخشنامه معاون سیاسی وزیر کشور مبنی بر عدم همراهی مقامات سیاسی و بخشداران و فرمانداران با نمایندگان در سال منتج به انتخابات مجلس در روزهای اخیر موجب جنجال میان نماینگان مجلس و دولت شده است.

بیشتر بخوانید:

در جلسه غیرعلنی وزیر کشور با نمایندگان مجلس چه گذشت؟

216220

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1780251