جمعه 9 آذر 1403

خواستیم با برگزاری چند جشنواره حرکت مومنانه انجام دهیم / سوگواره «شبیه علی» در شب های قدر

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
خواستیم با برگزاری چند جشنواره حرکت مومنانه انجام دهیم / سوگواره «شبیه علی» در شب های قدر

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: با شرایط جدیدی که در واقع به لحاظ بهداشتی در کشور، قبل از سال جدید شکل گرفته و هنوز هم ادامه دارد و باعث شده که مراکز فرهنگی و هنری تعطیل شوند، ما خواستیم کاری کنیم که اندکی به وضعیت اقتصادی هنرمندان کمکی کرده باشیم.

کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ گفت: با شرایط جدیدی که در واقع به لحاظ بهداشتی در کشور از قبل از سال جدید شکل گرفته و هنوز هم ادامه دارد و باعث شد که مراکز فرهنگی و هنری تعطیل شوند و از طرف دیگر ما نمی توانیم فعالیت فیزیکی داشته باشیم و هنرمندان ما بیکار شدند، خیلی ها از طریق بازی و تولید تئاتر زندگیشان می گذرد. در مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری بعد از این که تعطیلات تمام شد و سر کار آمدیم، آقای مومنی شریف به تمام مراکز هنری مجموعه دستور داد حتی برای ایام عید هم برنامه ریزی کنند و برای مردم برنامه داشته باشند لذا ما در تئاتر به 2 شکل کار را انجام دادیم، اول سریع به نقالانی که با ما مرتبط بودند و نقالان برجسته کشور هستند گفتیم برای یک برنامه به نام شب نشانی در مرکز سپهر سوره حوزه هنری تولید اثر کنند. همه نقالان را در کشور بسیج کردیم که در خانه هایشان تولید کنند و در برنامه شب نشانی در ایام عید در فضای مجازی فعال بودیم و مردم ما را دنبال می کردند.

رفتن به سمت «تئاتر آپارتمانی»

وی افزود: بعد از ایام عید که سر کار آمدیم با کارشناسان و همکاران جلسه تشکیل دادیم و گفتیم که چکار کنیم، به چند طرح رسیدیم، اولین طرحی که به آن رسیدیم «تئاترمان» بود، یعنی تئاتر آپارتمانی که در اروپا و تمام جهان هم مرسوم است. ما برای اولین بار در این فضای کرونایی این طرح را نوشتیم که هنرمندان تئاتری که در این ایام دلشان برای تئاتر و صحنه تنگ شده بود و ارتزاقشان دچار مشکل شده بود در خانه روی نمایشنامه شان کار کنند و آن را تولید کنند و فیلم بگیرند برای ما بفرستند و در نهایت 40 کار را به دلیل کمبود بودجه پذیرفتیم. ما به هر کار 5 میلیون تومان کمک هزینه می دهیم و در نهایت به 6 یا 7 اثر که به مرحله نهایی برسند فرصت می دهیم که اجرای عموم بروند، یعنی همه چیز را به تولید بردیم و محورهای تولیدی را مشخص کردیم که مد نظر حوزه هنری است.

جشنواره «گلدسته ها»/ مشارکت با بچه های مسجدی

زارعی اظهار داشت: دومین طرحی که گفتیم می شود در این فضا کار کرد و بچه ها شروع به فعالیت کنند، جشنواره نمایشنامه نویسی «گلدسته ها» بود که سال گذشته با کانون فرهنگی هنری مساجد وزارت ارشاد یک تفاهمنامه نوشتیم تا در کارهای بچه های مسجدی مشارکت کنیم و قرار بر این شد وقتی نمایشنامه ای هم تولید شد با هم مشارکت داشته باشیم. جشنواره نمایشنامه نویسی گلدسته ها را برنامه ریزی کردیم که گروه های هنری مساجد کشور با مشارکت ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد وزارت ارشاد در آن شرکت کنند و این فراخوان را هم اعلام کردیم که نگارش تحت این شعار رقابتی برای چاپ 100 نمایشنامه بچه های مسجد و گفتیم هر نویسنده ای می تواند چندین طرح بفرستد اما ما در نهایت 3 طرح از هر نویسنده را مورد پذیرش قرار می دهیم و برای این 3 طرح و براساس قرارداد وقتی که نمایشنامه تحویل داده شد پول را تقدیم نویسندگان می کنیم، این هم کاری بود که می توانسیتیم بکنیم تا هم نمایشنامه تولید شود هم اینکه در این شرایط کرونایی برای هنرمندان شرایط اقتصادی را به وجود بیاوریم.

وی عنوان کرد: ما هم خواستیم در حد وسع و بضاعت خودمان کاری کرده باشیم همانطور که حضرت آقا در مورد بحث مواسات و حرکت مومنانه فرمایشاتی داشتند، مواسات و حرکت مومنانه در فرهنگ و هنر این گونه بود که برای اصحاب فرهنگ و هنر و برای بچه های تئاتر یک شرایط حرفه ای و کاری ایجاد کنیم.

به تاکید رهبری، شاهنامه خوانی را برگزار کردیم

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری اذعان داشت: سومین حرکتی که به آن رسیدیم جشنواره نقالی شاهنامه و شاهنامه خوانی است. ما در سال گذشته دیداری با مقام معظم رهبری داشتیم، ایشان در آن دیدار اشاره کردند که به شاهنامه بپردازید و از آن اقتباس کرده و بنویسید، شما می توانید از هر قصه شاهنامه 20 نمایشنامه تولید کنید و بحث زبان فارسی پیش آمد که حضرت آقا فرمودند از زبان فارسی پاسداری کنید، ما هم بر اساس منویات ایشان که تاکیید بر زبان فارسی و شاهنامه داشتند این جشنواره را راه انداختیم، ما قبلا در چند سال گذشته جشنواره نقالی خوانی غدیر یا علوی را داشتیم و چراغ نقالی را در حوزه هنری روشن کردیم و در نظر داشتیم که جشنواره شاهنامه خوانی را راه بیاندازیم اما شرایط مالی به ما اجازه این کار را نمی داد؛ برای این جشنواره قرار شد بر اساس قصه های شاهنامه اثری در خانه تولید کنند و از آن فیلم بگیرند و برای ما بفرستند و ما برگزیده ها را در بخش شاهنامه خوانی و نقالی مورد بررسی قرار دهیم. نظرمان این است که اگر خدا کمک کند مراسم اختتامیه جشنواره نقالی و شاهنامه خوانی را به شکل زنده از کنار آرامگاه فردوسی برگزار کنیم و برگزیدگان آن را یعنی نفرات اول را به صورت نمادین دعوت کنیم و در کنار هیات داوران، این جشنواره را به انتها برسانیم.

سوگواره «شبیه علی» برای شب های قدر

کوروش زارعی در پایان گفت: حرکت چهارمی که در مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری شروع شد و این شب ها در حال انجام است برگزاری سوگواره شبیه علی به مناسبت شب های قدر است، ما 2 شب زودتر از شب های قدر این کار را شروع کردیم و از بزرگان تعزیه ایران دعوت کردیم، منتخبی از این عزیزان دور هم جمع آمده اند و هر شب ساعت 21:30 در تالار اندیشه اجرا می کنند و به شکل تلویزیونی و زنده در فضای مجازی پخش می شود.

گفت وگو از احسان رستمیان

انتهای یپام /

خواستیم با برگزاری چند جشنواره حرکت مومنانه انجام دهیم / سوگواره «شبیه علی» در شب های قدر 2
خواستیم با برگزاری چند جشنواره حرکت مومنانه انجام دهیم / سوگواره «شبیه علی» در شب های قدر 3
خواستیم با برگزاری چند جشنواره حرکت مومنانه انجام دهیم / سوگواره «شبیه علی» در شب های قدر 4