خودنمایی پروژه های نیمه تمام در کردستان
استان کردستان یکی از استان های کم برخوردار از لحاظ پروژه های زیرساختی بوده و محرومیت ویژه ای در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، آموزشی، بهداشتی و ورزشی از این منظر در این خطه حکم فرماست.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، مدیریت پروژه از جمله شاخص های توسعه یافتگی هر جامعه ای محسوب شده و در مراکز دانشگاهی و آکادمیک این مبحث تدریس شده و یک رشته تخصصی برای آن در مقاطع تکمیلی تعریف شده است.
متاسفانه در کشور ما توجه آنچنانی به مدیریت پروژه نشده و تجربیات گذشتگان کمتر مورد توجه قرار گرفته و همه این دستاوردها به دلیل نگاه های حزبی و سیاسی به قفسه های بایگانی سازمان ها و وزارتخانه ها ارجاع داده می شود.
در استان های محروم همچون کردستان که زیرساخت های فیزیکی ضعیفی دارند ضعف در مدیریت پروژه ها محسوس تر بوده و برخی پروژه ها در این استان تا چندین دهه پروسه تکمیل آن ها طول می کشد.
در ادامه این گزارش تعدادی از پروژه های عمرانی و زیرساختی استان که عملیات ساخت آن ها چندین سال است شروع شده و مقرر شده بود در سال 98 به بهره برداری برسد خواهد آمد. وعده یکماهه برای بهرهبرداری از ورزشگاه 6 هزار نفری 22 گولان سنندج که دوباره به تاریخ پیوست مسئولان استان کردستان در وعدهای جدید اعلام کردند که پروژه ورزشگاه 6 هزارنفری 22 گولان سنندج تا آذرماه 98 به بهرهبرداری میرسد اما متاسفانه این مهم با گذشت چهارماه از آخرین وعده نیز محقق نشده است.
بهمن مرادنیا استاندار کردستان 18 آبان 98 در جریان بازدید وزیر کشور از ورزشگاه 6 هزار نفری 22 گولان سنندج در جمع خبرنگاران اظهار داشته بود که استان کردستان نیاز اساسی به وجود چنین سالن ورزشی دارد و باوجود تمام ظرفیتها و پتانسیلهایی که در جوانان کردستانی وجود دارد، وجود چنین سالنی برای استان ضروری است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان نیز در این بازدید اظهار کرد: عملیات احداث این پروژه از سال 84 آغاز شده اما به دلیل مشکلات حوزه اجرایی در سال 90 به مزایده گذاشته شد.
شهرام ملکی افزود: پروژه ورزشگاه 6 هزارنفری 22 گولان تا سال 97 از پیشرفت 65 درصدی برخوردار بوده در مجموع کل هزینه تمامشده آن 60 میلیارد تومان بوده است.
وی با اشاره به اینکه پروژه ورزشگاه 6 هزارنفری 22 گولان تا یک ماه آینده به بهرهبرداری میرسد، خاطرنشان کرد: همزمان با اجرای فعالیتهای این پروژه، کفپوش برند مورد تائید فدراسیونهای مختلف از کشور آلمان سفارش داده شده و در هفته آینده در این ورزشگاه نصب میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان بیان کرد: یک شرکت بومی علیرغم ابلاغ قرارداد، تاکنون 13 میلیارد تومان در اجرا و ساخت این پروژه هزینه کرده است.
مدیرکل ورزش و جوانان استان کردستان نیز پروژه 6 هزارنفری 22 گولان را یکی از بزرگترین پروژهها در سطح کشور خواند و یادآور شد: این ورزشگاه دارای تمام امکانات لازم جهت برگزاری مسابقات جهانی برای ورزش بسکتبال و والیبال است.
حامد جولائی یادآور شد: در یک سال گذشته فعالیتهای اجرای این پروژه برابر با فعالیت 10سال گذشته بوده است و امیدواریم تا پایان آذرماه به بهره برداری برسد. سعید نمکی روزهای دوشنبه و سه شنبه 28 و 29 خرداد سال 97 در استان کردستان حضور داشت و از طرح های مختلفی در شهرستان های سقز، بانه، بیجار و سنندج بازدید کرد.
وی از بیمارستان های سقز و بانه، منطقه حفاظت شده بیجار، مجموعه ورزشی 22 گولان سنندج، تالار فرهنگی - هنری سنندج بازدید کرد که همزمان با این سفر، عملیات ساخت پلاتو تخصصی تئاتر سنندج نیز آغاز شد.
وی همچنین از برخی طرحهای عمرانی از جمله فرودگاه در دست ساخت سقز، بیمارستان 235 تختخوابی و دانشکده علوم و فنون شهرستان سقز نیز بازدید کرد.
در این بازدید سعید نمکی پس از شنیدن توضیحات پیمانکار پروژه بیمارستان 235 تختخوابی با بیان اینکه این پروژه یکی از نیازهای اساسی منطقه است، گفت: اعتبارات مورد نیاز طرح را تامین میکنیم البته لازم است پیمانکار با جدیت و سرعت بیشتری پروژه را به اتمام برساند.
وی با اشاره به پیشرفت 80 درصدی این طرح بزرگ بهداشتی و درمانی از مجری طرح خواست عملیات عمرانی را تا حداکثر دی ماه سال97 به اتمام برساند تا از آن به عنوان بیمارستان منطقهای بتوان برای ارائه خدمات درمانی تخصصی به مردم استفاده شود.
نمکی در بازدید از روند ساخت دانشکده علوم و فنون سقز وابسته به دانشگاه کردستان تاکید کرد: جلسهای با حضور مسئولان وزارت علوم و بهداشت برگزار شود تا با اختصاص اعتبارات لازم زمینه پیشرفت این طرح فراهم گردد.
معاون علمی، بهداشتی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه افزود: ساخت این دانشگاه جهت تامین و تربیت نیروهای متخصص متناسب با نیاز منطقه ضروری است.
حمید پوراصغری رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در سفر معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان برنامه و بودجه کشور را همراهی می کرد، این مقام مسئول نیز از مجموعه ورزشی کاگران سنندج بازدید کرد و مقرر شد 20 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و استانی برای تکمیل این مکان ورزشی تخصیص داده شود.
ساخت مجموعه ورزشی کارگری سنندج در زمینی به مساحت 36 هزار متر مربع از سال 1384 آغاز شده و تاکنون سالن چند منظوره ورزشی سرپوشیده، زمین فوتسال چمن مصنوعی، حصار کشی و تسطیح اراضی آن با صرف 80 میلیارد ریال انجام و به بهره برداری رسیده است.
طرح های مهمانسرای کارگری، استخر سرپوشیده، زمین فوتبال چمن و زمین فوتسال ساحلی نیز در این مجموعه در دست احداث قرار دارد.
** تلاش جدی برای اتمام تالار فرهنگی و هنری سنندج
مرادنیا با بیان اینکه در این سفر مقرر شد برای تکمیل پروژه نیمه تمام تالار فرهنگی - هنری سنندج 250 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات استانی و ملی تامین و اختصاص داده شود، اظهار داشت: دولت مصمم است این طرح پس از سال ها، هفته دولت سال آینده تکمیل و به بهره برداری برسد.
وی افزود: تالار مرکزی سنندج به عنوان بزرگترین تالار فرهنگی - هنری غرب کشور پس از 15 سال از آغاز عملیات ساخت آن بدلیل نبود اعتبار هنوز نیمه تمام است که با تزریق این میزان اعتبار می توان پیشرفت فیزیکی آن را از 35 درصد فعلی به 100 درصد رساند تا سال 98 به بهره برداری برسد.
استاندار کردستان تاکید کرد: در شهر سنندج که از مراکز مهم فرهنگی کشور به شمار میرود محل مناسبی برای اجرای برنامه های فرهنگی نداریم و اتمام این پروژه مطالبه و خواست عموم مردم از جمله هنرمندان و اهالی فرهنگ است.
قرار بود این مجموعه در زمینی به مساحت 2 هزار و 500 مترمربع و با استفاده از اعتبارات استانی در مدت 2 سال ساخته شود ولی با توجه به اینکه اعتبارات استانی جوابگوی هزینه های ساخت نشد در فهرست طرح های ملی قرار گرفت و زمین آن پس از چند مورد اصلاحیه سرانجام به 14 هزار و 500 مترمربع افزایش یافت.
** ایجاد مرکز تحقیقات ژنتیک قوچ و میش ایران در بیجار توجه به حیات وحش استان کردستان است
استاندار کردستان ایجاد مرکز تحقیقات ژنتیک قوچ و میش ایران در سایت حفاظت شده بیجار را از توجه های دولت به حفظ حیات وحش استان دانست و گفت: معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان برنامه و بودجه کشور در بازدید از این سایت از ایجاد مرکز پرورش قوچ و میش کشور در این سایت خبر داد و گفت با توجه به اینکه در کشور مرکزی برای تحقیقات ژنتیکی قوچ و میش وجود ندارد، ایجاد این ظرفیت بالقوه در بیجار به علت ویژگی منحصر به فرد حیات وحش آن در اولویت است.
مرادنیا افزود: برای تحقق این موضوع مهم، 50 میلیارد ریال اعتبار ویژه جهت محوطه سازی، آسفالت راه دسترسی و سایر نیازهای فعلی سایت تصویب شده است.
در منطقه حفاظت شده بیجار بیش از 20 گونه پستاندارن و بیش از 90 گونه پرندگان شناسایی شده اند که بارزترین گونه منطقه قوچ و میش ارمنی است که حدود 32 هزار هکتار مساحت دارد و بخاطر تنوع گونه های جانوری، گیاهی، تنوع اقلیمی، زیستگاه پستانداری همچون قوچ، میش ارمنی، گربه وحشی، کفتار، گرگ، پرندگان کبک دری، کبوتر، عقاب طلایی و باقرقره از منحصر بفردترین مناطق حفاظت شده کشور است.
علاوه بر پروژه های یاد شده که مقرر شده بود تا پایان سال 98 به بهره برداری برسد چند ده پروژه راه روستایی, پلاتو و آمفی تئاتر فرهنگی و هنری, آموزشی, بهداشتی و عمرانی کوچک و متوسط دیگر در استان مقرر بوده که تا پایان سال 98 به بهره برداری برسد که متاسفانه محقق نشده اند و به سال جاری و سنوات آتی موکول شده اند.
تا زمانی که مبحث مدیریت پروژه به عنوان یک موضوع علمی, تخصصی و ضروری مدنظر قرار نگیرد پروژه های عمرانی و زیرساختی در استان هایی همچون کردستان سال های متمادی را تا تکمیل شدن و بهره برداری طی خواهند کرد.
انتهای پیام /