درآمد 9 میلیون نفر از اینستاگرام در ایران
گزارش مرکز آمار نشان میداد 65 درصد مردم ایران از شبکههای مجازی و پیامرسانها استفاده و 20 درصد آنها معادل 11 میلیون نفر از طریق شبکههای مجازی کسب درآمد میکنند. یعنی درآمد و اشتغال 11 میلیون ایرانی وابسته به اینترنت و این شبکههاست.
آمارها و گزارش ها نشان می دهد اینستاگرام یکی از پرکاربردترین شبکههای اجتماعی در ایران به حساب میآید.
روزنامه «خراسان» در ادامه نوشت: مقایسه آمار منتشرشده از سوی مرکز پژوهشی بتا نشان میدهد از بهمن سال گذشته تاکنون یک میلیون کاربر ایرانی به این اپلیکیشن اضافه شده و از 47 میلیون به 48 میلیون رسیده است. اما اهمیت این شبکه اجتماعی به همینجا ختم نمیشود و بررسیها نشان میدهند تعداد زیادی از صفحات موجود در این شبکه، به فعالیتهای تجاری اختصاص دارند و این صفحات تجاری عمدتا متعلق به کسبوکارهای خانگی، بومی و غیررسمی هستند و فضای این بستر اجتماعی به تدریج به سمت یک بازارگاه بزرگ برای کسبوکارهای خرد و خانگی رفته بهطوریکه ارتزاق تعداد زیادی از خانوارها حالا به وجود اینستاگرام گره خورده است.
یک میلیون و 700 هزار کسب و کار
درحقیقت اینستاگرام و بعضی دیگر از شبکههای اجتماعی، سبب حذف هزینههایی مانند اجاره مغازه یا فروشگاه، سرمایهگذاری کلان ابتدای کار و حتی حذف هزینه سربار شدهاند.
بررسیهای مرکز پژوهشی بتا نشان میدهد که در سال گذشته بیش از یک میلیون و 700 هزار کسب و کار در اینستاگرام فعالیت داشتهاند که حداقل 200 هزار کسبوکار بزرگ و متوسط را شامل میشده و 500 هزار کسبوکار استانی و بومی که هر کدام از این صفحات، منبع درآمد ماهانه یک یا چند نفر بوده است. در این بین یک میلیون صفحه هم در اینستاگرام وجود دارد که درآمد حداقلی دارند.
پیش از این هم تجارت نیوز، گزارشی به نقل از مرکز آمار منتشر کرد که نشان میداد 65 درصد مردم ایران از شبکههای مجازی و پیامرسانها استفاده و 20 درصد آنها معادل 11 میلیون نفر از طریق شبکههای مجازی کسب درآمد میکنند. یعنی درآمد و اشتغال 11 میلیون ایرانی وابسته به اینترنت و این شبکههاست.
نکته مهمتر اینکه اینستاگرام با 83 درصد در صدر استفاده کسبوکارها قرار دارد که این یعنی حدود 9 میلیون نفر از طریق اینستاگرام در حال کسب درآمد هستند.
آنچه مشخص است فضای پیش روی اینستاگرام نه فقط بهعنوان یک شبکه سرگرمکننده و تفریحی، بلکه بهعنوان بستری برای انجام فعالیتهای تجاری مطرح است. از آنجا که مرجعی قانونی و رسمی برای مدیریت مبادلات انجامشده در اینستاگرام وجود ندارد، میزان گردش مالی حاصل از مبادلات کالا و خدمات در این پلتفرم قابل محاسبه نیست.
اصلی ترین مشاغل اینستاگرامی
اصلیترین حوزه کسب و کاری در اینستاگرام، پوشاک و بعد از آن آرایشی و بهداشتی و در رتبه سوم مشاغل حوزه مشاوره و خدمات و در چهارمین جایگاه لوازم منزل و کسب و کارهای مرتبط با آن و بعد از آن مواد غذایی قرار دارد. لوازم ساختمانی و دکور منزل و زیورآلات در جایگاه بعدی و همچنین در انتهای نمودار لوازم خودرو و کسب وکارهای مرتبط با گل و گیاه و حیوانات و در سه عنوان آخر کتاب، موبایل و لوازم الکترونیکی و دیگر کسب و کارها که به تنهایی سهم جدی نداشتهاند، قرار دارد.
به کانال عصر ایران در تلگرام بپیوندید نظرات کاربران لینک کوتاه: asriran.com/003Sam