شنبه 29 دی 1403

درباره انقلاب 57

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
درباره انقلاب 57

علی دارابی نوشت، 1- ما نسل انقلاب کرده در سال 1357 به اقدام خود می بالیم. ما علیه بی قانونی، استبداد، نبود آزادی، دخالت بیگانگان در امور کشور، تضعیف ارزش ها و باورهای دینی، فساد خاندان پهلوی و دربار، سرکوب و شکنجه های ساواک و در یک کلمه برای «مبارزه با طاغوت» انقلاب کردیم.

2- عدالت اجتماعی، مبارزه با فساد، حاکمیت قانون، اجرای اسلام، مردم سالاری، آزادی وحق رأی واقعی، استقلال کشور، کوتاه کردن دست بیگانگان در امور داخلی، احیای کرامت، عزت و هویت ایرانی - اسلامی، محرومیت زدایی از آرمانهای بلند و اهداف والای انقلاب 1357 بود.

3- با گذشت 45 سال از پیروزی انقلاب در تحقق برخی از اهداف انقلاب ناکام و ناموفق بوده ایم. باید این ناکامی ها را بدرستی بشناسیم و برای حل آنها اقدام کنیم. با گذشت 45 سال از عمر انقلاب لزومی ندارد که همچنان به «مقایسه کارنامه جمهوری اسلامی و دوران 37 ساله سلطنت محمد رضا پهلوی» بپردازیم. راهی را که آمده ایم برای استقلال، عزت، آبادانی، مردم سالاری معلوم است و آنچه که باید برای تحقق آن تلاش کنیم نیز روشن است.

4- انقلاب اسلامی برای آنکه «پویا و مانا» باشد لازم است: کارآمدی، حاکمیت قانون، مردم سالاری، رفاه و امنیت، ثبات و آسایش، توسعه همه جانبه، اجرای اسلام براساس مقتضیات زمان و مکان برابر فقه پویا و اجتهاد مستمر که امام خمینی معمار کبیر انقلاب اسلامی آن را «گره گشای مدیریت کشور از بن بست ها و بحران ها» می دانست. پیشرفت و آبادانی، حکمرانی مطلوب و بالاخره حاکمیت اعتدال و عقلانیت در مدیریت کشور را باید سرلوحه برنامه ریزی و مدیریت کشور قرار دهد.

5- افتخار به گذشته، امید به آینده و فردای بهتر، وحدت و اتحاد ملی، حضور همه اقشار مختلف در اداره کشور با سلیقه ها و گرایش های مختلف، میدان داری نخبگان و صاحب نظران لازمه عبور از مشکلات و بحران ها و چالش های موجود است. انقلاب اسلامی در سایه وحدت و همدلی مردم پیروز شد و باید حامی و مقوم وحدت ملی باشد. ابرچالش هایی چون فساد افسار گسیخته، اصلاح نظام پرداخت غیر هدفمند یارانه ها، عدم ثبات اقتصادی، کاهش قدرت خرید مردم، کاهش سرمایه اجتماعی، ناترازی نظام بانکی، صندوق های بازنشستگی و بدهی انباشت شده، بحران آب و محیط زیست و... محتاج همکاری همه مردم و پیوند دولتی کارآمد و بخش خصوصی مقتدر است تا بتوان آنها را حل کرد. شرایط و فضای بین المللی و انفتاح فضای سیاسی و اجتماعی از لوازم واجب حل این چالش هاست. راه عبور و غلبه برابر چالش ها با عقلانیت و مدیریت امکان پذیر است. نقد مشفقانه برای برطرف کردن اشکالات و اهتمام برای اقدام نشانه بارز وفاداری به آرمانهای انقلاب اسلامی است. اگر مایل به مطالعه بیشتر درباره علل و زمینه های انقلاب اسلامی، دستآوردها و اقدامات و نیز چالش های فراروی آن هستید، کتاب "آینده پژوهی انقلاب اسلامی؛ بیم ها و امیدها " از انتشارات امیر کبیر تالیف بنده را توصیه می نمایم.