درصد پوشش شبکه گاز ایران از بزرگترین دارنده منابع گازی دنیا بیشتر است / بهرهمندی 95 درصدی مردم کشور از نعمت گاز در فجر 43
توسعه گازرسانی به وسعت همه ایران، ارمغان بزرگ انقلاب اسلامی برای مردم است به گونه ای که درصد پوشش شبکه گاز ایران حتی از روسیه بزرگترین دارنده منابع گازی دنیا نیز بیشتر است و این درصد تحت پوشش شبکه گاز در کشور روسیه حدود 70 درصد ولی در ایران 95 درصد است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی فرصتی مناسب است برای بررسی و مرور تازهترین دستاوردهای شرکت ملی گاز ایران که به همت کارکنان و صنعتگران ایرانی رقم خورده است.
صنعت گاز در سالهای اخیر با تکیه بر توان داخلی توانسته گامهایی مطلوب برای توسعه گازرسانی و روشن کردن مشعل گاز در شهرها و روستاهای کشور بردارد و تلاشها برای توسعه گازرسانی و بهرهمندی مردم از گاز طبیعی تداوم دارد.
نیاز روزافزون دنیا به انرژی نشان می دهد که در دهه های آینده با توجه به ویژگی های خاص اقتصادی و زیست محیطی گاز طبیعی، رشد تقاضای این حامل انرژی در مقایسه با سایر انرژی ها بیشتر خواهد بود.
ایران دومین دارنده ذخایر گازی در جهان است که امروزه وضعیت گازرسانی به کشور به طوری است که حتی روستاها نیز از این نعمت بهره مند شده اند و در بخش خانگی، صنعتی و تجاری عمده گاز کشور را مصرف می کنند و بخش کمتری هم در نیروگاهها مصرف می شود.
در روزگاری نه چندان دور تعداد خطوط لوله انتقال تنها به یک مورد خلاصه می شد و به تبع آن تعداد مصرف کنندگان محدود بود اما همزمان با انقلاب اسلامی ایران و توسعه گاز طبیعی در کشور، تعداد پالایشگاه های گازی، خطوط لوله و مصرف کننده ها به سرعت افزایش یافت، به طوری که عده ای دسترسی به این نعمت خدادادی را یکی از دستاوردهای مهم انقلاب دانسته اند.
بهره مندی 95 درصدی مردم کشور از نعمت گاز
در سالهای قبل از انقلاب اسلامی، استفاده از گاز طبیعی در بخش خانگی و تجاری و حتی صنایع بسیار محدود بوده و مجموع مشترکین این شرکتها، به 50 هزار مورد نمیرسید در حالی که مصرفکنندگان داخلی گاز طبیعی تا قبل از انقلاب اسلامی، یک واحد پتروشیمی و تعدادی شهر و یک روستا بوده است.
با توجه به توسعه صنایع مرتبط با نفت و گاز در ایران بعد از انقلاب اسلامی و بهرهمندی بیش از 95 درصد مردم از نعمت گاز طبیعی، بدون شک میتوان این حوزه از صنعت و اقتصاد را به عنوان یک دستاورد جدی جمهوری اسلامی ایران قلمداد کرد.
براساس آخرین آمار، تعداد روستاهای دارای گاز قبل از انقلاب تنها 3 روستا بود، ولی در حال حاضر این عدد به 34 هزار و 884 روستا رسیده است، درصد پوشش خانوارهای روستایی به شبکه گاز از تقریبا صفر درصد، به 85 درصد رسیده است.
بررسی روند گازرسانی به شهرها و روستاها بعد از انقلاب اسلامی نشان میدهد که توسعه شبکه گاز یکی از اولویتهای جدی جمهوری اسلامی ایران بوده، نعمتی که با وجود برخورداری از آن باید در استفاده بهینه و حفظ آن برای نسلهای آینده کوشید.
گازرسانی 100 درصدی به خانوارهای شهری بعد از انقلاب
در ابتدای انقلاب تعداد کل شهرهای گازرسانی شده 9 شهر بود، ولی الان این عدد به 1216 شهر رسیده است. همچنین درصد پوشش گازرسانی به خانوارهای شهری نیز از 30 درصد به تقریبا 100 درصد افزایش پیدا کرده است.
البته شاید این شائبه پیش بیاید که مقایسه قبل و بعد از انقلاب در حوزه گازرسانی به شهرها و روستاها مقایسه درستی نیست، اما در حال حاضر در مقیاس جهانی نیز ایران صاحب پیچیدهترین شبکه گازرسانی دنیاست و هیچ کشوری در دنیا نیست که 95 درصد از جمعیت آن تحت چنین رفاهی ناشی از گازرسانی قرار گرفته باشند.
در جدول زیر که درصد پوشش شبکه گاز در ایران و سایر کشورها را نشان میدهد، واضح است که درصد پوشش شبکه گاز ایران حتی از روسیه بزرگترین دارنده منابع گازی دنیا نیز بیشتر است و این درصد تحت پوشش شبکه گاز در کشور روسیه حدود 70 درصد ولی در ایران 95 درصد است.
برخوداری 98 درصد مردم خراسان شمالی از نعمت گاز
در این رابطه حسن رضا میربلوکی، مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک اظهار داشت: گاز، در سال 1361، یعنی چهار سال پس از انقلاب اسلامی میهمان خراسان شمالی شد، نعمتی که اکنون 98 درصد از مردم خراسان شمالی از آن بهره مند هستند اما پیش از انقلاب با اینکه هیچ محدودیت و تحریمی گریبان گیر کشور نبود، مردم از این نعمت بی بهره نبودند.
وی ادامه داد: اولین روستای استان که از این نعمت برخوردار شد روستای چمن بید در اول فروردین 61 و اولین شهرهای گازدار استان نیز شهرهای آشخانه، شیروان و فاروج در 3 دی ماه 63 و همچنین اولین صنعت که از گاز طبیعی برخوردار بود نیروگاه قدیم شیروان در 1 تیرماه 1366 بوده است.
میربلوکی با اشاره به اینکه طبق آخرین آمار هم اکنون هفت هزار و 468 کیلومتر گاز رسانی در خراسان شمالی انجام شده است، گفت: 181 هزار انشعاب گاز در استان متصل هستند که شامل 25 شهر و 747 روستا می شود و ضریب نفوذ گاز در استان 99.3 درصد تعیین شده و بالاتر از میانگین کشوری است.
گازدار شدن تمامی شهرهای خراسان شمالی در فجر 43
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در ابتدای تشکیل استان، 72 هزار و 29 مشترک گاز در استان بوده که اکنون براساس آخرین آمارها این تعداد به 344 هزار و 805 مشترک رسیده است، در حوزه شهری نیز از 9 شهر گازدار اکنون تمام شهرهای استان شامل 25 شهر و روستاها از 36 مورد به 747 مورد افزایش پیدا کرده است و از نعمت گاز برخوردار شده اند.
با وجود شرایط مناسب ایران در گازرسانی به شهرها و روستاها، اما همچنان نهضت گازرسانی ادامهدار است.
انتهای پیام /