در تولید تجهیزات صنعت سیانجی خودکفا شدیم
مدیر اجرایی اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین سی ان جی گفت: از اواخر سال 1398 هیچ کالایی را در حوزه توسعه صنعت سی ان جی از خارج از کشور وارد نکرده ایم.
آقای علی محمودیان، مدیر اجرایی اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین سی ان جی و خدمات وابسته با بیان اینکه به طور میانگین مصرف بنزین در کشور بین شش تا هفت درصد نرخ رشد دارد، گفت: از ابتدای سال 1382 پروژهای در کشور کلید خورد که به واسطه آن بحث دوگانهسوز کردن خودروهای بنزینی مطرح شد، در آن زمان دانش فنی را از اروپا وارد میکردیم و تا پایان سال 1390، 20 میلیون مترمکعب سی ان جی جایگزین بنزین شد.
او ادامه داد: از سال 1390 رشد مصرف انرژی هفت درصد بود، اما بعد از آن میزان مصرف بنزین افزایش بالایی داشت.
مدیر اجرایی اتحادیه کشوری با بیان اینکه به دلایلی طرح دولت برای تبدیل یک میلیون و 206 هزار خودروی دوگانهسوز اجرایی نشد و اگر این اتفاق میافتاد میتوانستیم 10 میلیون بنزین را صرفهجویی کنیم، افزود: از پایان سال 1398 هیچ کالایی را در حوزه توسعه صنعت سی ان جی از خارج از کشور وارد نکردهایم و اکنون توانایی بالایی در تولید تجهیزات داریم به طوریکه به کشورهای عراق، ارمنستان، روسیه و آفریقا این تجهیزات را صادر میکنیم.
مدیر اجرایی اتحادیه کشوری با اشاره به واردات بنزین از روسیه گفت: روسیه اولین دارنده ذخایر گاز در دنیا بوده و در این حوزه نیز گامهایی را به منظور توسعه گاز طبیعی برداشته است و اکنون به عنوان صادر کننده بنزین میتواند نقشآفرینی کند.
او گفت: مطابق این مصوبه 1500 میلیارد تومان اکنون در صندوق ذخیره سازی برای ایجاد ایمنی وجود دارد، اما وارد مرحله اجرا نشده است.
در ادامه این نشست شهرام اتفاق، مشاور اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین سی ان جی و خدمات وابسته گفت: حدود 18 درصد منابع گازی جهان برای ایران است، اما در حوزه صادرات نقش ویژهای نداریم و عمده گاز در داخل کشور مصرف میشود.
او با اشاره به کشورهایی که از سی ان جی برای خودروهای خود استفاده میکنند، گفت: چین، آرژانتین، هند، ایتالیا، برزیل، هند و تعدادی از کشورهای اروپایی و آمریکایی از سوخت سی ان جی برای خودروهای خود استفاده میکنند.
مشاور اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین سی ان جی و خدمات وابسته گفت: این یک فناوری است که از دهه 1380 وارد کشور شده و در این حوزه نیز توانایی بزرگی را به دست آوردهایم.
اتفاق با بیان اینکه سه درصد از تولید گاز طبیعی در کشور سهم سبد حمل و نقل است، گفت: این موضوع چهار میلیارد دلار صرفهجویی سالانه را به همراه دارد و اکنون قابلیت افزایش ظرفیت دو برابری موجود است که اگر این اتفاق بیفتد میتوانیم هشت میلیارد دلار صرفهجویی ایجاد کنیم.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی