در خواست غرامت خانوادههای قربانیان سقوط بوئینگ 737 مکس
خانواده های قربانیان دو سانحه مرگبار 737 مکس از وزارت دادگستری آمریکا می خواهند که شرکت بوئینگ را 24.8 میلیارد دلار جریمه کند و می گویند این شرکت "مرگبارترین جنایت شرکتی را در تاریخ ایالات متحده" مرتکب شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از نشنال نیوز، خانواده های قربانیان دو سانحه مرگبار 737 مکس از وزارت دادگستری آمریکا می خواهند که شرکت بوئینگ را 24.8 میلیارد دلار جریمه کند و می گویند این شرکت "مرگبارترین جنایت شرکتی را در تاریخ ایالات متحده" مرتکب شده است.
پل کاسل، وکیلی که وکالت خانواده 15 قربانی را بر عهده دارد، در نامه ای که روز چهارشنبه به وزارت دادگستری ارسال شد، گفت: این مبلغ از نظر قانونی موجه و به وضوح مناسب است.
وی افزود ممکن است 14 تا 22 میلیارد دلار از این مبلغ به حالت تعلیق در آورده شود البته اگر بوئینگ این بودجه را به نظارت شرکتی مستقل و بهبود برنامه های ایمنی خود اختصاص دهد.
بوئینگ در انتصاب مدیرعامل جدید ناکام ماندکاسل همچنین گفت: وزارت دادگستری باید این شرکت را تحت تعقیب کیفری قرار دهد و به هیئت مدیره این هواپیماسازی دستور داده شود تا با خانوادهها ملاقات کند.
این نامه یک روز پس از آن منتشر می شود که دیو کالهون، مدیر عامل بوئینگ، با اعتراض عمومی سناتورهای آمریکایی مواجه شد که از این شرکت خواستند تا مشکلات "فرهنگ ایمنی" خود را برطرف کند.
بوئینگ و وزارت دادگستری آمریکا فوراً به درخواست اظهارنظر در این باره پاسخ ندادند.
بوئینگ پس از جدا شدن درب بدنه یک هواپیمای 737 مکس در پرواز ماه ژانویه خود، به شدت تحت نظارت قانونگذاران این کشور قرار گرفته است.
در تاریخ 5 ژانویه، هنگامی که یک پرواز خطوط هوایی آلاسکا از پورتلند در ایالت اورگان عازم کالیفرنیا بود، یکی از دربهای اضطراری این هواپیما در ارتفاع 16000پایی (4900متری) از جای خود کنده شد و چندین نفر از 171 مسافر آن نیز مجروح شدند. برخی از وسایل مسافران از جمله لباس و تلفن همراه آنان نیز با فشار باد از این درب به بیرون مکیده شد.
این اولین حادثه برای بوئینگ 737 مکس که در سال 2015 وارد بازار شد، نیست. سقوطهای مرگبار در سالهای 2018 و 2019 این مدل هواپیما منجر به توقف پروازهای آن در سراسر جهان تا سال 2020 شده بود.
بسیاری از سرمایهگذاران بوئینگ نیز در واکنش به این حوادث و افزایش خطرات در چشمانداز فعالیت این شرکت، بهسرعت سهام خود را به فروش رساندهاند.