در سال گذشته، 6 هزار و 773 نفر به جمع آتش نشانان داوطلب پیوستند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه خبری 125، رسول هلال ایرد موسی معاون اجتماعی و فرهنگی سازمان آتش نشانی با اشاره به وجود سه اداره فعال در این معاونت بیان داشت: اداره امور شهروندی (آموزش)، اداره اجتماعی و پژوهش و اداره مذهبی و فرهنگی، مجموعههای تشکیل دهنده این معاونت هستند که در سال 1398 آمار رضایت بخشی را به خود اختصاص داده است. وی ادامه داد: اداره آموزش شهروندی...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه خبری 125، رسول هلال ایرد موسی معاون اجتماعی و فرهنگی سازمان آتش نشانی با اشاره به وجود سه اداره فعال در این معاونت بیان داشت: اداره امور شهروندی (آموزش)، اداره اجتماعی و پژوهش و اداره مذهبی و فرهنگی، مجموعههای تشکیل دهنده این معاونت هستند که در سال 1398 آمار رضایت بخشی را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: اداره آموزش شهروندی به دو قسمت آموزشهای عمومی و آموزش آتش نشان داوطلب تقسیم میشود که در سال گذشته 6 هزار و 773 نفر دوره آموزش داوطلب را گذرانده و با موضوعات عمومی ایمنی آشنا شده اند و قابل توجه است که بدانیم تاکنون 53 هزار و 603 نفر نیز از ابتدای این طرح به جمع آتش نشانان داوطلب سازمان آتش نشانی پیوسته اند.
وی افزود: از 6 هزار و 773 نفر در سال 1398، تعداد 3 هزار و 319 داوطلب را خانمها و 3 هزار و 454 داوطلب را آقایان علاقمند به ایمنی و آتش نشانی تشکیل میدهند که همه شرکت کنندگان، دوره آموزشی C را با موفقیت سپری کرده اند.
معاون اجتماعی و فرهنگی با تاکید بر آموزش 90 نفر از علاقمندان درسطح A تصریح کرد: آموزشهای تکمیلی این افراد برگزار شده و در حال برگزاری مقدمات پایان دوره هستیم و چشم انداز آموزشی برای این افراد، با هدف حضور در ایستگاههای آتش نشانی و فعالیت در عملیات است.
وی بیان کرد: در بخش دوم و آموزشهای عمومی شهروندان، تعداد پیش بینی شده 400 هزار نفر بود که خوشبختانه با تلاش مربیان آموزشی 765 هزار و 786 نفر، آموزشهای لازم را به مدت دو ساعت در قالب طرحهای مختلف حامی ایمنی، طرح آموزشی 999 در برجهای مسکونی، اداره کل بانوان شهرداری، طرح آموزشی راههای کاهش مخاطرات گاز مونواکسید کربن در پایانههای مسافربری، ایستگاههای مترو، میادین تره بار، طرح ارم (ماه رمضان سال گذشته در مساجد)، طرح خادمین مساجد و... فرا گرفتند.
هلال ایزد موسی تاکید کرد: در این مدت اداره آموزش شهروندی، یک میلیون و 667 هزار و 32 ساعت را به طور مجموع صرف آموزش و آگاه سازی شهروندانی کرده است که در زندگی فردی و اجتماعی خود همه روزه با موضوعات ایمنی در محل زندگی، محل کار و محیط پیرامون روبرو هستند و رعایت نکات ایمنی هر چند کوچک میتواند در پیشگیری از حوادث موثر واقع شود.
وی با اشاره به ارائه آموزشهای ایمنی توسط مربیان داوطلب و سهم 80 درصدی آنان از ارائه اطلاعات عمومی ایمنی به شهروندان گفت: سراهای محلات پایگاههای آموزشی مناسبی در جذب مخاطب در حوزه ایمنی هستند و با وجود 352 محله و 346 سرای محله، پتانسیل مطلوبی برای انواع آموزشهای عمومی به شهروندان داریم که از این تعداد در 194 سرای محله خانه دوام و ایمنی وجود دارد که جالب است بدانید تنها 120 مربی آتش نشان داوطلب سازمان آتش نشانی در آنها به آموزش ایمنی و آتش نشانی به شهروندان میپردازند و مابقی بر عهده داوطلبان ستاد بحران است.
معاون اجتماعی و فرهنگی سازمان آتش نشانی افزود: در سال 1398، فعالیت مربیان مستقر در سراها بسیار موفقیت آمیز بوده و توانسته اند 7 هزار و 820 فرم جذب آتش نشان داوطلب را تکمیل نمایند وهمچنین به واسطه سراهای محلات 1440 دوره آموزش عمومی برگزار و 28 هزار و 800 نفر نیز با موضوعات ایمنی و آتش نشانی آشنا شدند.
وی درباره فعالیت اداره اجتماعی و پژوهش تصریح کرد: در سالی که گذشت این مجموعه موفق به برگزاری نمایشگاه در 45 روزکاری در قالب (نوروزگاه، نمایشگاه کتاب، گردهمایی خانواده طلاب در فرهنگسرای بهمن، ایمنی و کودکان در دریاچه چیتگر، دانشگاه جنگ در روز ارتش، هفته دفاع مقدس، پنجمین جشنواره ملی بازی و اسباب بازی و...) شد و به صورت میانگین، 400 ساعت به برپایی آموزش و توزیع اقلام آموزشی و.. پرداخت و بیش از 75 هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم با آموزشهای آتش نشانی آشنا شدند.
هلال ایرد موسی افزود: در اداره اجتماعی و در بخش امور بانوان، در سال گذشته، 9 برنامه و سمینار و جشنواره آموزشی برگزار شد که به طورمیانگین یک هزار و 169 نفر به طور مشترک در آن شرکت کردند.
وی درباره اداره بخش پژوهش معاونت اجتماعی و فرهنگی خاطر نشان کرد: این اداره در مجموع 4 طرح در دستور کار داشت؛ طرح اول با موضوع پژوهش آسیبهای اجتماعی پرسنل عملیاتی و عوامل موثر بر آن که این پروژه به طور کامل انجام شد، طرح دوم، اقدام پژوهی مشارکتی 999 برج مسکونی تهران که به صورت پایلوت در مناطق (1)، (2) و (22) شهرداری انجام شد و طرح سوم، تدوین RFP ساز و کارهای عملیاتی و به کارگیری آتش نشانان داوطلب با تاکید بر مطالعات تطبیقی، بخشی از پژوهش در قسمت RFP انجام شده است و مابقی در دست اقدام است و طرح چهارم اجرای تعیین شاخصهای فرهنگ ایمنی است که تا کنون 70 درصد آن انجام شده است.
وی افزود: در اداره فرهنگی مذهبی نیز برگزاری زیارت عاشورا، اقامه نماز، مسابقات احکام و برگزاری اردوهای خانوادگی و سفرهای زیارتی قم و جمکران و نیز سمینارهای مختلف رویدادهای تقویمی به خوبی در سال گذشته برگزار شد که در آن 130 هزار و 700 نفر به صورت مشترک حضور داشته است.