پنج‌شنبه 8 آذر 1403

دستور رئیس جمهور برای بررسی درخواست بازنگری در تعرفه‌های درمان و توانبخشی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
دستور رئیس جمهور برای بررسی درخواست بازنگری در تعرفه‌های درمان و توانبخشی

نایب رئیس انجمن علمی کاردرمانی ایران از دستور رئیس جمهور برای بررسی بازنگری تعرفه‌های درمان و توانبخشی خبر داد و گفت: برای بررسی مجدد تعرفه‌ها با مشارکت همه انجمن‌های علمی گروه پزشکی و توانبخشی کشور، تشکل‌های فعال حقوق افراد دارای معلولیت، صورت گیرد.

- اخبار اجتماعی -

محمدرضا اسدی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: ابلاغ تعرفه‌های جدید خدمات تشخیصی و درمانی که از سوی هیئت وزیران در جلسه هفتم اردیبهشت ماه که به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه کشور و با تائید شورای بیمه سلامت کشور تصویب شد، واکنش گروه‌های مختلف حوزه سلامت را به همراه داشته و موجب اعتراضات گسترده آنان به سنجش و محاسبه غیرمنطقی این تعرفه شد.

وی تصریح کرد: واکنش‌های گروه‌های مختلف ذی‌ربط در حوزه سلامت و انجمن‌های علمی گروه پزشکی در فضای رسانه‌ای و مکاتبات با مقامات ارشد دولت و در نهایت ارسال نامه تاثیرگذار رئیس سازمان نظام پزشکی کشور به رئیس جمهور از جمله این اقدامات بود که نهایتا با پاسخ مناسب و دستور دکتر روحانی مبنی بر بررسی مجدد تعرفه‌ها، کورسوی امیدی در دل متولیان و خادمان عرصه خدمات پزشکی و توانبخشی کشور متبلور ساخت.

اسدی گفت: سوال مهم اینجاست که آیا این بررسی توسط همان گروه با همان روش و با همان نگرش انجام می‌شود؟ آیا این گروه همان‌هایی خواهند بود که مجددا بدون لحاظ کردن نظرات و پیشنهادات همه اعضای نظام سلامت و بدون در نظر گرفتن شرایط بدیع و چالش برانگیز جهانی همه‌گیری بحران کرونا، تعرفه‌ها را بررسی خواهند کرد؟ آیا این گروه دوباره از طریق همان روش‌های قبلی و بدون در نظر گرفتن نسبتهای رشد حقیقی افزایش قیمت کالا و خدمات در بخش‌های عمومی، این تعرفه‌ها را بررسی کرده و باز نسبتهای فاجعه‌بار و البته رند و تحقیرآمیز را در بخش پزشکی و توانبخشی به دست خواهند آورد؟

نایب رئیس انجمن علمی کاردرمانی ایران خاطرنشان کرد: آیا افراد این گروه همان کسانی هستند که نگرش و رویکردشان به خدمات توانبخشی در مقایسه با خدمات درمانی و پزشکی درون نظام سلامت سرشار از تبعیض ناشی از عدم آگاهی کافی و باور منطقی به جایگاه و ارزش خدمات توانبخشی در پاسخ به نیاز مداوم مردم و جامعه هدف افراد دارای معلولیت به عنوان بزرگترین اقلیت یک جامعه است، شکل گرفته و ممکن است مجددا با همین نگاه در اولویت قرار دادن نظام خدمات سلامت مجددا دچار اشتباه شده و خسارت‌هایی را به ارائه دهندگان خدمات جامع توانبخشی در درون نظام سلامت و البته خدمت گیرندگان این خدمات وارد سازد.

اسدی تصریح کرد: از این رو انتظار می‌رود برای پیشگیری از تکرار خطا در محاسبات، جلوگیری از تضییع حق ارائه‌دهندگان خدمات پزشکی و توانبخشی و امتناع از پایمال شدن حقوق آحاد جامعه به عنوان نیازمندان دریافت کننده این خدمات علی‌الخصوص افراد دارای معلولیت، بررسی مجدد تعرفه‌ها با مشارکت همه انجمن‌های علمی گروه پزشکی و توانبخشی کشور و مجامع صنفی آنان و همچنین با تشکیل و دعوت از گروه‌های مدافع حقوق مصرف کننده‌گان بخش سلامت و تشکل‌های فعال حقوق افراد دارای معلولیت، صورت پذیرد.

وی در پایان گفت: اگرچه در بخش خدمات توانبخشی مشکل فقط تعرفه‌های ناعادلانه و تبعیض‌آمیز نیست بلکه این نگاه نابرابر علی‌رغم وجود قانون، در بخش بیمه‌ها هم سایه شوم بی‌عدالتی خود را در خدمات توانبخشی علی الخصوص بیمه کاردرمانی و گفتاردرمانی گسترانده که امید است این موضوع نیز در تکمیل مطالبات به حق جامعه هدف و ارائه دهندگان این خدمات، به موازات فرآیند بررسی دقیق تعرفه‌ها مورد توجه جدی متولیان سلامت کشور نیز قرار بگیرد.

تحمیل بیشترین آسیب به نیازمندان با تصویب تعرفه‌های نامعقول در حوزه توانبخشی

انتهای پیام /