یک‌شنبه 18 آبان 1404

دلایل عدم بازگشت ارز صادراتی به چرخه اقتصاد کشور

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
دلایل عدم بازگشت ارز صادراتی به چرخه اقتصاد کشور

دلایل عدم برگشت 27 میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور در برنامه گفت‌و‌گوی ویژه خبری امشب بررسی شد.

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اولتیماتوم دولت برای بازگشت ارز حاصل از صادرات امشب 2 تیرماه در برنامه گفت‌و‌گوی ویژه خبری با حضور حمید زادبوم رئیس سازمان توسعه تجارت ایران و لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران مورد بررسی قرار گرفت.

لاهوتی با اشاره به اینکه کارت بازرگانی را وزارت صمت و سازمان های استانی صادر می کنند گفت: اشکال اساسی در صدور کارت وجود دارد. وقتی مدارک مورد درخواست سازمانهای صمت به اتاق بازرگانی ارائه می‌شود اتاق موظف است اگر ضوابط رعایت شده باشد آن را برای سازمان ها صادر کند.

او با اشاره به اینکه مدارک را بر اساس تعریفی که وجود دارد ارسال می‌کنیم و اگر تایید آن از سوی سازمان بیاید کارت را در اختیار متقاضی قرار می‌دهیم افزود: صدور کارت بازرگانی به منزله مجوز است و تخلفات پس از آن رخ می دهد. *س_دلایل عدم برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور_س* رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به مهمترین دلایل عدم برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور خاطرنشان کرد: از 22 فروردین سال 97 صادرکنندگان مکلف به بازگشت ارز حاصل از صادرات‌شان شدند به طوری که در ماه‌های اول مشکلاتی پیش پای صادرکنندگان بود تا اینکه با اقدامات انجام شده تا حدودی موانع برطرف شد و بانک مرکزی از بازگشت ارز تا اواسط سال 98 ابراز رضایت کرد. او تصریح کرد: کارت‌های بازرگانی ما امروزه به صورت جنرال هستند یعنی هر کالایی را می توانند صادر یا وارد کنند. کارت‌های بازرگانی باید در وهله اول تخصصی شوند، عضویت در تشکل ها می‌تواند به عنوان راستی آزمایی و تعیین اهلیت تولید کننده و یا صادر کننده باشد. این مقام مسئول گفت: هفت هزار کارت در سال گذشته صادر شده است، کارت های جدید الصدور به راحتی توانستند مبالغ هنگفتی را صادرات داشته باشند، باید برای کارتهای دور اولی سقفی در نظر گرفته می‌شد. لاهوتی ادامه داد: متاسفانه صادرکنندگان بزرگی هستند که ارزشان را به چرخه اقتصادی بازنگردانده اند، صادرکنندگان عمده ما با مسئله بازگشت ارز به سامانه نیما مواجه هستند. صادر کنندگانی که کالا به عراق صادر می کنند برای واردات در مقابل صادرات امکان نقل و انتقال پول ندارند چراکه سیستم بانکی عراق کارآمد نیست.

بیشتر بخوانید:

در حال تکمیل...