دلیل ترس و مبارزه غرب با حجاب جلوگیری از عمق نفوذ تفکر اسلامی و انقلابی است
بهادری جهرمی گفت: دلیل ترس و مبارزه غرب با حجاب این است که از عمق نفوذ تفکر اسلامی و انقلابی که یک گفتمان پیشبرنده است، جلوگیری کند.
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در اجلاس بانوان بسیج طلاب کشور با اشاره به عدالت محوری دولت سیزدهم به عنوان یکی از اصلیترین شاخصههای تفکر اسلامی گفت: مردمی بودن به عنوان رکن عملیاتی، اجرایی و راهبرد اصلی دولت انتخاب شده است.
او با تأکید بر واهمه دولتهای غربی از اسلام و شعائر اسلامی بیان کرد: حجاب نماد همیشگی تعظیم شعائر اسلامی در قالبی مردمی است و دلیل ترس و مبارزه غرب با حجاب این است که از عمق نفوذ تفکر اسلامی و انقلابی از طریق حجاب که یک گفتمان پیشبرنده است، جلوگیری کند. دلیل مخالفت غرب با تحصیل محجبهها نیز همین است که از حضور بانوان تحصیل کرده با حجاب در اجتماع و نقشآفرینی آنها در عرصههای مختلف علمی، اجتماعی، سیاسی، ورزشی و مانند اینها، واهمه دارد.
سخنگوی دولت اظهار کرد: دولت سیزدهم در شرایطی که در اوج تهاجم فرهنگی غرب بود، شروع به کار کرد و در چنین شرایطی سیاست فرهنگی در دوره پیشین رهاسازی و واسپاری بیضابطه حوزه فرهنگ و یک بیتوجهی عمدی بود. اینکه مقام ارشد دولتی سابق میگفت دولت مسئول بهشت رفتن مردم نیست را نباید ساده در نظر گرفت؛ این نمادی از بیتوجهی به عرصه فرهنگ بود.
بهادری جهرمی ادامه داد: اساساً مزیت جمهوری اسلامی ایران عمق راهبردی و تاثیرگذاری فرهنگی آن بوده، ولی در یک دورهای عمداً برای اینکه از فرهنگ فاصله بگیریم و کمتر به آن توجه شود، یک اولویتبخشی کاریکاتوری به حوزه سیاست خارجی داده شد و آنجایی هم که در حوزههای فرهنگی ورود میکرد، به اسناد خارجی مانند سند 2030 که سعی بر تحمیل فرهنگ غربی به همه جای جهان دارد، میپرداخت.
وی اضافه کرد: تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ در بلندمدت رخ میدهد و نتایج سوء عملکردها در حوزه فرهنگ در دهه 90، امروز نمایان شده و در سالهای آینده باید توجه مضاعفی به حوزه فرهنگ شود.
سخنگوی دولت در تشریح اقدامات و رویکردهای فرهنگی دولت سیزدهم، اظهار کرد: مهمترین و نخستین اقدام فرهنگی دولت، تغییر و تبدیل فرهنگ به عنوان یکی از مسائل اصلی دولت بود. در گام بعد، به سمت مسئولیتپذیری دولت برای ساماندهی فضای مجازی و ایجاد زیرساخت در شبکه ملی اطلاعات رفتیم. دولت سیزدهم رویکردهای فرهنگی و آموزشی کشور را از محوریت سند 2030 به رویکردهای بومی و ملی تغییر داده و مسجد را به عنوان مرکز فعالیتهای مردمی و فرهنگی مورد توجه قرار داده است.
بهادری جهرمی افزود: دولت سیزدهم در جهت عدالت فرهنگی و حرکت به سمت تأمین نیازهای فرهنگی در استانها و مناطق دوردست، برنامهریزی کرده است. دولت سیزدهم همچنین در راستای تقویت زیرساختهای عرصه فرهنگ همچون توسعه و تجهیز کتابخانههای عمومی و خودکفایی در تولید کاغذ اهتمام جدی ورزید. فعالسازی شورای فرهنگ عمومی کشور در جهت ارتقای پوشش و مد و لباس و تلاش برای اصلاح الگوی مصرف از دیگر اقدامات فرهنگی دولت سیزدهم بوده است.
وی بیان کرد: در زمان شروع به کار دولت، حفظ جان مردم از طریق واکسیناسیون گسترده برای مقابله با همهگیری کرونا در اولویت بود تا آمارهای فاجعهباری مانند فوت 709 نفر در یک روز، تکرار نشوند. پس از کنترل همهگیری کرونا، اولویت دولت حل مشکلات اقتصادی و معیشتی بود، ولی با وجود همه اینها، دولت حوزه فرهنگ را نادیده نگرفت و به اصطلاح فرهنگ را فدای اقتصاد نکرد.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت