پنج‌شنبه 8 آذر 1403

دلیل محدودیت آثار در حوزه "سرپوش‌های زنانه" در جشنواره مد و لباس فجر چیست؟

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
دلیل محدودیت آثار در حوزه "سرپوش‌های زنانه" در جشنواره مد و لباس فجر چیست؟

دبیر دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر یادآوری کرد: تعداد آثار در حوزه سرپوش‌ها مانند روسری زنانه کم و ضعیف بود، اما اگر این فرایند به درستی مسیر خود را طی کند، در سال آینده شاهد حضور فعال بخش‌های متنوع صنعت پوشاک خواهیم بود.

- اخبار فرهنگی -

علیرضا بابایی، دبیر دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه این دوره از جشنواره مد و لباس فجر حدود یک هزار و 300 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، اظهار داشت: در این جشنواره داوری‌ها به صورت الکترونیک انجام شد و داوران از طریق دسترسی برخط نظرات اولیه را ارائه دادند.

او تصریح کرد: داوری در این دوره از جشنواره در چهار گروه انجام شده است، شامل داوری طراحان پارچه و لباس، داوری حوزه الگو و دوخت، داوری حوزه سبک شناسی یا استایل و داوری عکاسی مد که در حوزه مد و رسانه و صنعت تبلیغات انجام شده است.

دبیر دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر از حضور حدود 380 اثر در حوزه صنعت تبلیغات خبر داد و گفت: گزیده‌ای از این آثار در جشنواره به نمایش درآمده است و عموم مردم و علاقمندان می‌توانند از آثار برگزیده در این دوره بازدید کنند.

بابایی درخصوص عرضه محدود پوشاک نوجوان اظهار داشت: در نمایش گروه‌های مختلف و ظرفیت‌ها، آیین‌نامه‌ای داشتیم اما در برخی موارد مانند پوشاک آقایان و پوشاک نوجوان با استقبال کمتری مواجه شدیم. این موضوع احتمالاً به دلیل تغییرات موجود در آیین‌نامه بوده و امید داریم که در سال‌های بعدی جبران شود.

او تصریح کرد: البته آثار را در هر بخش از جمله بخش نوجوان و بخش مربوط به پوشاک آقایان داریم، اما امکان بیشتر بودن چنین ظرفیتی وجود داشت تا این بخش‌ها نیز حائز رتبه در این حوزه‌ها باشند و طاووس زرین و بلورین دریافت کنند.

او درباره دلیل عدم حضور سرپوش‌ها مانند روسری زنانه اظهار داشت: در این مورد استقبال کم است و در عین حال هرچند ما بر گروه کامل پوشاک تأکید کردیم، اما ممکن است که طراحان به این نکته توجه نکرده باشند. در عین حال پیشبرد این روند نیازمند زمان است تا مجموعه‌سازی به خوبی صورت بگیرد و طراحان به درستی با آیین‌نامه جشنواره آشنا شوند.

دبیر دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر یادآوری کرد: تعداد آثار در حوزه سرپوش‌ها مانند روسری زنانه کم و ضعیف بود، اما اگر این فرایند به درستی مسیر خود را طی کند، در سال آینده شاهد حضور فعال بخش‌های متنوع صنعت پوشاک خواهیم بود.

بازدید وزیر فرهنگ از دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر + فیلم

بابایی به نوآوری‌ها در این دوره اشاره کرد و گفت: نوآوری‌ها شامل تمرکز بیشتر بر حوزه ویژندها، تمرکز بر افزایش انگاره ایرانی پوشیدن و توجه به حوزه قاچاق پوشاک بوده است. همه این موارد را در یک مجموعه مشاهده می‌کنیم که برای حل مسئله صنعت طراحی و پوشاک لازم است.

او همچنین به حوزه تبلیغات در صنعت پوشاک اشاره کرد و اظهار داشت: در عین حال در دوازدهمین دوره جشنواره مد و لباس فجر، در حوزه رسانه و تبلیغات فعال شدیم و تلاش کردیم عکس‌هایی را در معرض نمایش بگذاریم که تمرکز بر لباس داشته باشد، اما تمرکز بر صورت و جلوه‌گری نباشد.

دبیر این دوره از جشنواره تصریح کرد: همچنین نوع جدیدی از عکاسی در بخش لباس‌های مجلسی را داریم. عکس‌هایی که در بخش لباس‌های مجلسی زنانه بوده، تصور نکنید که فردی این لباس را پوشیده و سر و گردن به صورت ادیت پاک شده است، این طور نیست. این روند شامل قطعاتی است که کنار هم چیده می‌شود تا هم ایست پارچه را نمایش دهد و هم بدون اینکه فردی آن را پوشیده باشد، نمایش خوبی از لباس را عرضه کند.

او خاطرنشان کرد: در نوع غرفه‌سازی‌ها نیز تلاش کردیم که در عین رعایت صرفه‌جویی و کنترل هزینه‌ها، نوآوری صورت بگیرد که تنها یک نمای تکراری صورت نگیرد. بلکه برندها و ویژندهای گوناگون نمایش داده شوند و داستان و شناسنامه اثر در کنار طرح‌ها عرضه شوند.