دهمین سمینار بینالمللی سلامت زنان در شیراز برگزار میشود
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد که روزهای چهارشنبه و پنجشنبه دهم و یازدهم آذرماه جاری دهمین سمینار بینالمللی سلامت زنان به میزبانی کلانشهر شیراز به صورت وبینار و با حضور اساتید صاحبنظر برگزار میشود.
کامران باقری لنکرانی شنبه 6 آذر در جمع خبرنگاران بیان کرد: این سمینار سالیانه با سایر همایشهایی که در خصوص سلامت زنان برگزار میشود تفاوت عمدهای دارد و تلاش کردهایم که بین بخشی به آن نگاه کنیم.
او مهمترین موضوعات محوری این سمینار را سلامت روان زنان، سلامت باروری، مخاطرات محیطی زنان، آثار کرونا بر سلامت زنان، سلامت سالمندان و چالش زنان باردار شاغل در دوران فعلی با تمرکز بر کادر درمان برشمرد.
رئیس دهمین کنفرانس بینالمللی سلامت زنان با بیان اینکه این سمینار با همکاری سازمان آیسسکو وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی و یک دانشگاه از هلند برگزار میشود، گفت: 20 سخنرانی شفاهی و ارائه 185 مقاله به صورت پوستر در دهمین سمینار بینالمللی سلامت زنان پیشبینی شده است.
لنکرانی همچنین با بیان اینکه جنبههای مختلف کرونا بر سلامت زنان از موضوعات محوری این سمینار است، عنوان کرد: اگرچه هم سلامت مردان و هم زنان متاثر از بیماری کرونا شده اما زنان پیش از کرونا هم آسیب پذیر بودند و به همین دلیل، آثار شیوع کرونا بر زنان طبیعتا بیش از مردان بوده است.
او در ادامه به تشریح دادههای یک تحقیق در شیراز اشاره و تصریح کرد که آمارها در فارس حاکی از این است که متاسفانه خشونتهای خانگی در دوران کرونا از افزایش 30 درصدی برخوردار بوده است.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین با بیان اینکه سلامت روان در ایام کرونا نیز تحت تاثیر قرار گرفته است، افزود: بیش از 60 درصد شاغلین نظام سلامت، زنان هستند و به همین دلیل شهدای مدافع سلامت زنان بیش از مردان بوده است.
فرسودگی زنان شاغل در نظام سلامت
لنکرانی با بیان اینکه شرایط ویژهای به زنان شاغل در نظام سلامت شده است که شاهد فرسودگی در آنان بودهایم، افزود: فشار کرونا موجب شد تا غربالگریها نیز دچار کاهش شوند و در این زمینه هم دچار مشکلاتی شدیم.
رئیس دهمین سمینار بینالمللی سلامت زنان، هدف از برگزاری این سمینار را متوجه شدن آثار این موضوع و آمادگی برای رفع آنها اعلام کرد تا به یک سطح معقولی از سلامت بازگردیم.
لنکرانی همچنین به آثار سلامت بر بارداری زنان هم اشاره کرد و گفت: شاهد افزایش اضطراب و افسردگی در ایام کرونا بودیم که به مرور برطرف شد اما در این بیماری اصولا احتمال انتقال عمودی از مادر به فرزند کم است ولی به همان نسبت احتمال برخی وقایع مانند افزایش مرگ درون رحم یا زایمان زودرس زیاد است و به همین دلیل احتمال مرده زدایی در زنانی که به این بیماری مبتلا میشوند، زیاد است.
تزریق واکسن در سه ماهه اول بارداری توصیه نمیشود
او با بیان اینکه در سه ماه اول بارداری توصیه به تزریق واکسن نمیشود، گفت: تنها اجازه تزریق واکسن سینوفارم به مادران باردار پس از طی 12 هفته اول بارداری داده میشود.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز مجددا با بیان این نکته که کل شرایط زندگی از جمله موضوع سلامت با کرونا تغییر یافته و باید خودمان را با شرایط جدید تطبیق دهیم، تاکید کرد: باید دقت زیادی بر مراقبت از مادران باردار با روشهای جدید بر پایه غیرحضوری و الکترونیک انجام شود.
لنکرانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کرونا یک ویروس چالاک و غیرقابل پیشبینی است و اگر به درصد بالای بیش از 85 درصد واکسیناسیون برسیم میتوان شاهد کاهش نرخ مرگ و میر و نرخ بستری بود، گفت: همچنان توصیه به وجود تهویه مناسب در محیط های سربسته، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و دستورالعملهای بهداشتی میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه اکنون رعایت پروتکلها به کمتر از 50 درصد رسیده است، تصریح کرد: در شرایط ابهام قرار داریم و نمیتوان پیشبینی دقیقی کرد که بیماری کرونا تا چه زمانی به پایان میرسد.
انتهای پیام