دولت سیزدهم پرداخت مستقیم یارانه به کشاورزان را عملیاتی کرد / وزارت جهاد کشاورزی کشت قراردادی برنج را کلید زد
محمد قربانی گفت: با کلید واژه ما میتوانیم الگوی کشت را عملیاتی کردیم و توانستیم برای اولین بار پرداخت مستقیم یارانه را به کشاورزان داشته باشیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، محمد قربانی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی امروز چهارشنبه در همایش دهمین سالروز تاسیس سازمان بسیج جامعه کشاورزی که در کرج برگزار شد، گفت: امروز تعابیر مختلفی از بحران در دنیا وجود دارد که یک مورد آن جنگ نان است.
قربانی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی امنیت غذایی را که معادل امنیت ملی خواهد بود در دستور کار قرار داده است، افزود: سیاست های اتخاذ شده در بخش کشاورزی برای تامین امنیت غذایی است تا سفره مردم کشور در وضعیت کنونی جهان دچار اختلال نشود. معاون برنامه ریزی وزیر جهاد کشاورزی به وقوع انواع بحران ها در حوزه کشاورزی از شهریور سال گذشته تا کنون اشاره کرد و اظهار داشت: با کلید واژه ما می توانیم الگوی کشت را عملیاتی کردیم و توانستیم برای اولین بار پرداخت مستقیم یارانه را به کشاورزان داشته باشیم. قربانی با اشاره به اینکه کشت سویا با سه میلیون تومان برای هر هکتار در ابتدای کاشت و سه میلیون تومان پاداش بهره وری از سال 89 معطل مانده بود تصریح کرد: ما پس از پنج سال از ابلاغ آیین نامه کشت فراسرزمینی نظام آن را تدوین و عملیاتی کردیم. وی ادامه داد: ضرورتی ندارد محصولات آب بر صادرات شود، در ابتدای سال 1401 آیین نامه حمایت از تولید محصولات دانش بنیان در دولت از نظر کمی و کیفی تصویب شد که حمایت از محصولات دانش بنیان و نفوذ دانش در بخش کشاورزی و افزایش بهره وری را محقق می کند. قربانی با اشاره به اینکه توانستیم سال زراعی گذشته را با کشت قراردادی برنج شروع کنیم و این روش کشت به زودی برای سیب زمینی و پیاز هم ابلاغ می شود، گفت: توانستیم قیمت گندم را به قیمت جهانی نزدیک کنیم که بهره بردار کشاورزی از آن منتفع شود. وی افزود: برای اولین بار در تاریخ وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از دانه های روغنی مابه التفاوت پرداخت می کنیم به گونه ای که برای هر کیلوگرم هشت هزار و 500 تومان مابه التفاوت پرداخت خواهد شد که به 17 میلیون تومان در هکتار می رسد. قربانی اظهار داشت: کاهش 45 درصدی قیمت کودهای فسفاته و پتاسه و قیمت گذاری زعفران انجام شد، همچنین 15 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای حمایت از تولیدات بخش کشاورزی ارائه شده است، با تمام خسارت دیدگان حوادث و بلایا در دیم زارها تسویه حساب شد. معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی در خاتمه تصریح کرد: با توجه به بحران های موجود جهان در حوزه امنیت غذایی، اغلب کشورها سیاست توقف و محدود کردن صادرات را دارند، البته باید با تکیه بر داخل امنیت غذایی کشور را تامین کنیم. انتهای پیام /