سه‌شنبه 7 اسفند 1403

دولت 600 میلیارد ریال به دهیاری‌های استان اردبیل کمک کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
دولت 600 میلیارد ریال به دهیاری‌های استان اردبیل کمک کرد

اردبیل - ایرنا - مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری اردبیل گفت: دولت به منظور توسعه روستاها 600 میلیارد ریال اعتبار برای عمران و آبادانی روستاهای این استان اختصاص داده است.

میرعلی رحیمی زاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال 92میزان اعتبار اختصاص یافته به دهیاری‌های استان 170 میلیارد ریال بود که این میزان در سال گذشته به 600 میلیارد ریال رسید.

وی با بیان اینکه اشتغال پایدار در روستاها در اولویت قرار گرفته است، اظهار داشت: به منظور اجرای مناسب طرح‌های روستایی متناسب با جمعیت شهرستان‌ها نیازمند افزایش توجه دهیاران به مشکلات موجود و تلاش برای رفع آن هستیم.

رحیمی زاد بیشترین میزان اشتغال پایدار در روستاهای اردبیل را در بخش کشاورزی دانست و گفت: انتظاری که از دیگر دستگاه‌های اجرایی وجود دارد توجه مضاعف به توسعه اقتصادی و کارآفرینی در روستاها از جمله بخش تعاون، مشاغل خانگی، صنایع دستی، بوم گردی و توسعه آموزش‌های فنی و مهارتی است.

مدیرکل امور روستایی استانداری اردبیل کمبود ماشین‌آلات در دهیاری‌ها را یادآور شد و افزود: هم‌اکنون دهیاری‌ها با کمبود ماشین آلات مواجه هستند و از سال 94 تاکنون فقط چهار دستگاه ماشین‌آلات به دهیاری‌های استان اختصاص یافته که ضروری است کمبود ماشین آلات در دهیاری‌ها برطرف شود.

وی گفت: یکی دیگر از مشکلات دهیاری‌ها نبود ساختمان اداری است بطوریکه از 6هزار و 500 دهیاری تنها 902 دهیاری دارای ساختمان هستند که نیاز است از ساختمان‌های خالی در روستاها بعنوان ساختمان اداری استفاده شود.

رحیمی زاد ساماندهی نشدن دفن زباله در روستاها را یادآور شد و بیان کرد: دفن بهداشتی زباله در روستاهای استان نامناسب است هرچند 32 سایت مشترک با شهرداری‌ها برای دفن زباله ایجاد شده ولی لازم است برای دفن بهداشتی زباله ها تدابیری شود.

مدیرکل امور روستایی استانداری اردبیل دهیاران را رابطان بین دولت و مردم دانست و افزود: باید ظرفیت و قابلیت روستاهای مختلف را شناخت و بر اساس آن نسبت به جذب سرمایه گذاران اقدام کرد.

به گفته وی افزایش تعامل بین دهیاران، فرمانداران، بخشداران و مسئولان رده بالای دستگاه‌های مختلف اجرایی برای شناسایی و رفع نیازهای موجود در روستاها ضروری است و به هر چه میزان این همکاری‌ها توسعه یابد، پیشرفت همه جانبه روستاها نیز امکان پذیر خواهد شد.

رحیمی زاد با بیان اینکه صدور پروانه‌های ساخت و ساز و برخورد با تصرفات غیرقانونی اراضی ملی در محدوده روستاها به عهده دهیاران بوده افزود: در صورت نیاز و کمک به دهیاران در جلوگیری از تصرفات غیرقانونی و احقاق حقوق عامه مردم و دولت شورای حفاظت از بیت‌المال در شهرستان‌ها تشکیل و به حفاظت از اراضی ملی و پیشگیری از هرگونه دخل و تصرفات غیرقانونی با حمایت‌های قضایی اقدام خواهد شد.

وی‌گفت: راه‌اندازی شبکه دهکده هوشمند شامل (ایجاد فروشگاه‌ها، جاذبه‌های گردشگری، نیازمندی‌های محلی، صنایع دستی، خدمات گردشگری و کسب و کارهای محلی) در روستاها، راه‌اندازی استارت‌آپ و ایده‌های کسب و کار روستایی با استفاده از فن‌آوری روز در روستاها، جمع‌آوری اطلاعات جامع روستایی در قالب نرم‌افزار Gis و به هنگام سازی داده‌ها و تولید نقشه‌های روستایی، شناسایی و مطالعه توانمندی‌ها و ظرفیت‌های روستاها در زمینه ایجاد اشتغال پایدار و توسعه پایدار روستایی به‌منظور رفع محرومیت زدایی و مهاجرت معکوس به روستاها، پوشش بیمه‌ای 53 درصدی روستاییان و عشایر در صندوق بیمه اجتماعی و ایجاد کارگاه‌های تولیدی از دیگر خدمات ارائه شده در روستاهای استان اردبیل است.

بر اساس آمارهای موجود از مجموع یک میلیون و 248 هزار و 610 نفر جمعیت استان اردبیل 448 هزار و 554 نفر در هزار و 859 روستا سکونت دارند.

*س_برچسب‌ها_س*