شنبه 10 آذر 1403

دو وعده جدید به وعده های کهنه اضافه شد

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
دو وعده جدید به وعده های کهنه اضافه شد

به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران، 17مرداد هر سال با عنوان روز خبرنگار نامگذاری شده است. این روز زمان وعده‌های مسئولین است و دیده شدن خبرنگار. همان که هر روز در کنارشان است اما هیچ‌وقت به مشکلات و نگرانی‌هایش پاسخ داده نمی‌شود.

خبرنگاران برای نشان دادن مشکلات مردم و کشف حقیقت تلاش می‌کنند، اما خودشان همیشه جزو فراموش‌شده‌ها هستند. این شغل مصائب و مشکلات بسیاری دارد اما راوی برای بیان آن وجود ندارد. امسال با شیوع کرونا خبرنگاران زیادی بیکار شدند. بیکاری مشاغل دیگر در رسانه ها بازتاب داشت اما بیکاری و دغدغه معیشت خبرنگاران هیچ جا بیان نشد.

شیوع پرسرعت ویروس کرونا در جهان و درگیر شدن دولت‌ها و ملت‌ها با این پدیده نوظهور و تمام تلخی‌ها و ناامیدی‌هایی که به دنبال داشت، جریان عجیبی بود که شاید درک آن برای راویان آن از همه بیشترچشیده شد, راویان خستگی‌ناپذیری که در این چند ماه هم تلاش کردند با وجود تمام محدودیت‌ها و سختی‌ها، در صحنه حضور داشته باشند. نه صرفا‌درصحنه بیمارستان و غسالخانه و بهشت زهرا. بلکه راویانی که تلاش کردند در بخش های مختلف به صورت جدی خبرهای نیاز جامعه را انعکاس دهند.

خبرنگاران و عکاسان که از اولین روزهای شیوع این ویروس کوچک جهانگرد در کشور و در شرایطی که اغلب مشاغل به صورت جدی خانه‌نشین شده بودند، با حضور در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و در کنار مدافعان سلامت، تلاش کردند تا همه چیز را با چشم ببینند و با گوش بشنوند و روایتشان درست‌ترین باشد. ضمن آنکه هم در عرصه جهانی و هم در حیطه ملی، تعدادی از اهالی رسانه به کرونا مبتلا شدند. متاسفانه برخی از آنان نیز جان خود را به همین دلیل از دست دادند.

آسیب های کرونا صرف شغل خاصی نبود،‌بلکه نصیب بسیاری از خبرنگاران هم شد. اما کمتر رسانه ای بود که به بیکاری خبرنگاران بپردازد؛‌خبرنگاران همواره مشکلات اقشار مختلف جامعه را بیان می کنند اما خودشان راویان خاموش عرصه های مختلف هستند.

عدم برخورداری از امنیت شغلی، عدم برخوداری از بیمه سخت و زیان آور, مشکلات اقتصادی، تأمین معیشت و عدم پاسخگویی برخی مسئولان به پرسش‌های مطرح شده بخش بسیار کوچکی از مشکلات خبرنگاران است. هر ساله مسئولان در روز خبرنگار تنها به گوشه از مشکلات این قشر اشاره می کنند و وعده هایی مانند مسکن خبرنگاران, بیمه سخت و زیان آور, تسهیل شرایط کاری می‌دهند اما هیچ کدام هیچ وقت عملی نمی شود. امسال نیز به وعده های کهنه سال های قبل بیمه کرونایی خبرنگاران و پرداخت وام 10میلیونی شرایط کرونایی هم اضافه شد و چشم خبرنگاران آب نمی خورد که این وعده عملی شود بلکه پیش بینی می شود که این بار هم مانند دفعات قبل به رسم روز خبرنگار وعده های تو خالی و پوچ به این قشر زحمت کش داده می شود.

* پرداخت وام 10 میلیونی به خبرنگاران

محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره حمایت از کسب و کار در زمان کرونا گفت: در راستای حمایت از کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از کرونا 78 میلیارد تومان برای 478 بنگاه خبری تأثیر گرفته از کرونا در قالب 4599 شغل با موضوع کرونا پرداخت شد.

وی افزود:‌همچنین اگر منابع دولتی تأمین شود قرار است وام 10 میلیون تومانی برای خبرنگاران به خاطر ایام کرونایی پرداخت شود.

*بیمه خبرنگاران سخت و زیان آور است

در شرایطی که بیمه اکثر خبرنگاران فقط در عنوان سخت و زیان آور است که معاون روابط کار بیان می کند, افرادی که در مشاغل سخت و زیان آور خبرنگارانی مشغول کار هستند کارفرما باید 4درصد حق بیمه رابپردازد. اما واقعیت این است که اکثرکارفرمایان در رسانه ها از پرداخت 4درصد حق بیمه سخت و زیان آور خبرنگاران خودداری می کنند.

حاتم شاکرمی، معاون روابط کار وزیرکار درباره بیمه سخت و زیان آور خبرنگاران گفت: خبرنگاری ماهیتش سخت و زیان آور است. خبرنگارانی که عنوان شغلی‌شان خبرنگاری است و کارفرمای مشخصی دارند مشکلی در سخت و زیان‌آوری ندارند ولی خبرنگارانی که از بیمه اختیاری یا مشاغل آزاد استفاده می‌کنند، مشکل دارند که در حال بررسی و حل مشکلات آنها هستیم.

شاکرمی همچنین در مورد پرداخت 4 درصد بیمه خبرنگاران مرتبط با مشاغل سخت و زیان‌آور گفت: با توجه به اینکه قانون شغل خبرنگاری را سخت و زیان‌آور تلقی کرده، کارفرما برای خبرنگاران موظف است 4 درصد مربوط به مشاغل سخت و زیان‌آوری را بپردازد و در این زمینه تفکیکی بین رسانه‌ها و خبرگزاری و روزنامه وجود ندارد. صفت شغل سخت و زیان‌آور باعث می‌شود کارفرما 4 درصد سخت و زیان‌آور را بپردازد.

*خبرنگاران از طریق مسکن ملی صاحب خانه می شوند

مسکن نیز وعده تکراری وزارت راه برای خبرنگاران است که هر ساله تکرار می شود.

مردادماه سال گذشته وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که در تمام شهرهای کشور پروژه‌های فعال ساخت مسکن وجود دارد، گفته بود: خبرنگاران نیز می‌توانند مانند سایر اقشار از این پروژه‌ها استفاده کنند.

محمد اسلامی افزود: خبرنگارانی که فاقد مسکن هستند، مانند سایر اقشار جامعه می‌توانند در پروژه‌های ساخت مسکن در شهرها ثبت نام کرده و از مسکن برخوردار شوند.

امسال هم مانند سال گذشته وزیر راه و شهرسازی وعده خانه‌دار کردن خبرنگاران را داده است. محمد اسلامی؛ وزیرراه در این‌باره گفته است: مانند امضای تفاهمنامه با آموزش و پرورش و وزارت رفاه برای ساخت خانه برای فرهنگیان و جامعه کارگری، مذاکراتی نیز در این خصوص با وزیر ارشاد انجام گرفته است. به دنبال این هستیم تا اصحاب رسانه و هنر هم از طریق طرح اقدام ملی مسکن صاحبخانه شوند.

*خبرنگاران بیمه کرونا می‌شوند

سید عباس صالحی، وزیر ارشاد در جدیدترین توئیت خود از بیمه کرونای خبرنگاران خبر داد و نوشت: صندوق هنر تا دو هفته دیگر بیمه کرونای خبرنگاران را اجرایی می‌کند. تا دیروز تنها شغل سخت بود و امروز شغل پر خطر، تکاپو و سلامتشان پایدار باد.