دیپلماسی قضایی؛ گام روبهجلو برای همکاریهای قضایی کشورها
سفیر پیشین ایران در لبنان گفت: دیپلماسی قضایی یکی از اموری است که تابهحال شاید به آن توجه کافی نشده است و اشاره رئیس قوه قضائیه به آن، یک گام روبهجلو برای همکاریهای قضایی بین کشورها است.
احمد دستمالچیان در گفتوگو با میزان، با اشاره به «دیپلماسی قضایی» که در دیدار رئیس قوه قضاییه با سفرا و نمایندگان کشورهای خارجی در تهران، بیان شد، اظهار داشت: موضوع بسیار مهمی که بین کشورها ساری و جاری است، همین دیپلماسی قضایی است؛ نه فقط در مورد استرداد مجرمین، بلکه همکاریهایی که در سطح بینالمللی از نظر قضایی و حقوقی بین یک یا چند کشور مطرح میشود، انجام داد.
سفیر پیشین ایران با بیان اینکه استرداد مجرمین یک امر مألوفی هست که اغلب کشورها با همکاری اینترپل با یکدیگر دارند، بیان داشت: اما همکاریهای قضایی در سطوح گسترده تری میتواند تبیین و پیگیری بشود.
کاردار پیشین ایران در ریاض تصریح کرد: مثلا در زمینه حقوق بشر، بررسی وضعیت زندانها، همکاریهای قضایی و حقوقی در پروندههای بینالمللی، نشستهای مشترک برای تفاهم بیشتر امور قضایی و حقوقی بین کشورها میتواند دیپلماسی فعال و مؤثری و تاثیرگذاری باشد.
دستمالچیان اظهار داشت: معتقدم که یپلماسی قضایی یکی از اموری است که تا به حال شاید به آن توجه کافی نشده است و اشاره رئیس قوه قضائیه به آن، یک گام رو به جلو برای همکاریهای قضایی بین کشورها است؛ به خصوص کشورهای همسایه که مراودات مردمی بیشتری بین آنها وجود دارد و طبیعی است که پروندههای قضایی بیشتر بین کشورهای همسایه و جمهوری اسلامی ایران پیگیری شود.