ذخیره سنگ آهن کشور با این روند بهرهبرداری، تا 1418 به پایان میرسد
تهران - ایرنا - رییس دیوان محاسبات در نشست مشترک این سازمان با وزرای دولت سیزدهم با بیان اینکه سامانه کاداستر معادن تکمیل و راهاندازی شود، گفت: با روند بهره برداری و اکتشاف فعلی، ظرفیت ذخیره سنگآهن کشور تا سال 1418 به پایان میرسد
به گزارش عصر سه شنبه ایرنا از دفتر روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، سومین جلسه از سلسله نشستهای تخصصی دیوان محاسبات و وزرای دولت سیزدهم با حضور رئیس کل، دادستان و سایر مقامات این سازمان، نمایندگان دیگر دستگاههای نظارتی، وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونین وی برگزار شد.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور در این نشست، گفت: در حال حاضر در بخش صنعت، معدن و تجارت با روند نزولی تشکیل سرمایه، عدم حمایت از رشد تولید داخلی، کوچک شدن اندازه بازار داخلی تولیدات صنعتی و احتمال اتمام ظرفیت ذخیره سنگ آهن تا سال 1418 با روند فعلی تولید و اکتشاف روبرو هستیم.
مهرداد بذرپاش تاکید کرد: ضروری است که انحرافات عملکردی از قبیل عدم اجرای بودجهریزی مبتنی بر عملکرد، عدم واریز و مشخص نبودن تکلیف سود سهام شرکتهای زیرمجموعه کمتر از 50 درصد سهم، عدم اجرای مصوبات هیات مقرراتزدایی و تسهیل صدور مجوزها و اصلاح نشدن سیستم خنک کنندگی و شستشوی مواد خام شرکتهای فولادی، آلیاژی و معدنی توسط متولیان رفع شود و تکمیل سامانه کاداستر معادن مورد پیگیری قرار گیرد.
رییس کل دیوان محاسبات کشور اظهار داشت: باید برای رفع موانع و مشکلاتی از جمله بروز خشکسالی و محدودیتهای ارزی جهت تامین حدود 13 قلم کالای حساس و ضروری، وقوع کسری میزان موجودی ذخایر راهبردی کالاهای اساسی نسبت به میزان مصوب، نامناسب بودن مکانیزم قیمت گذاری در زنجیره تولید محصولات صنعتی و تحمیل اثرات هزینه ای آن بر بخش صنعت، مشکل درتامین، تجهیز و نوسازی ماشینآلات معادن و عدم تامین پایدار نهادههای تولید، چاره اندیشی شود.
بذرپاش با تاکید بر لزوم اهتمام بر اجرای پروژههای مرتبط با اقتصاد مقاومتی، خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت توصیه کرد: تولید رونق یابد و واحدهای تولیدی مشکل دار با هدف فعال نمودن آنها تعیین تکلیف شوند، طرحهای مهم و ملی تکمیل و راه اندازی شوند، طرح های صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالا تکمیل گردد.
وی اضافه کرد: در زنجیره مواد اولیه مورد نیاز و توسعه صنعت فولاد و مس کشور برای تولید پایدار توازن ایجاد شود، صادرات کالا و خدمات غیر نفتی افزایش یابد و در راستای حفظ تراز مثبت تجاری، واردات به صورت هدفمند مدیریت شود و رقابت پذیری واحدهای تولیدی کوچک و متوسط با هدف صادرات افزایش یابد.
در این نشست، نمایندگان سایر دستگاه های نظارتی نیز به بیان دیدگاههای خود درباره تخلفات، انحرافات، ترک فعلها، چالشهای مستمر و نقاط ضعف و قوت وزارت صنعت، معدن و تجارت پرداختند.
همچنین در این نشست سیدرضا فاطمی امین وزیر صمت از اقدامات دیوان محاسبات کشور در تهیه و ارائه پیشنهادهای کاربردی حوزه صنعت، معدن و تجارت تقدیر و تشکر کرد.
*س_برچسبها_س*