ذوالقدر: قرارگاه رمضان در قدوقواره یک دولت فعالیت کرده است
فرمانده اسبق قرارگاه رمضان گفت: یکی دیگر از ماموریتهای این قرارگاه کمک به مردم عراق برای گسترش انقلاب اسلامی و براندازی رژیم بعث عراق و راهاندازی حکومت مردمی در عراق بود که یک ماموریت راهبردی برای این قرارگاه بحساب میآمد.
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، محمدباقر ذوالقدر دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و از موسسان قرارگاه رمضان در دوران دفاع مقدس، صبح امروز در یادواره شهدای این قرارگاه طی سخنانی اظهار داشت: قرارگاه رمضان در چهل سال قبل در خرداد سال 1363 با تایید رییس جمهور و رییس شورای عالی دفاع وقت که رهبر معظم انقلاب بودند تاسیس شد و جزو تنها نهادهایی است که با انگیزه حضور در دفاع مقدس تاسیس شد اما تا امروز ماموریتش ادامه دارد.
وی افزود: فلسفه تاسیس این قرارگاه پاسخ به یک نیاز مبرم در زمان جنگ بود. بعد از فتح خرمشهر جنگ باید در خاک دشمن ادامه پیدا میکرد اما عملیاتهایی که طراحی شد موفق نبود.
سردار ذوالقدر ادامه داد: در این مقطع فرماندهی سپاه به این جمع بندی رسید که دشمن از ظرفیتهای برتر خود مانند زرهی استفاده میکند باید منطقه نبرد را تغییر داد و به منطقهای مانند هور رفت اما این تغییر راهبرد هم گره از کار جنگ باز نکرد.
وی تصریح کرد: در اینجا فرماندهی سپاه به این نتیجه رسید که باید یک مسیر جدیدی را برای ادامه جنگ گشود. برای تحقق این فکر ایده تاسیس مرکز عملیاتهای نامنظم به فکر فرمانده وقت سپاه رسید و این ایده با رییس جمهور وقت در میان گذاشته شد و ایشان موافقت کردند قرارگاه جنگ های نامنظم تاسیس شود. لذا در خرداد سال 63 و مصادف با ماه رمضان، قرارگاه رمضان تاسیس شد.
ذوالقدر عنوان کرد: قرارگاه رمضان در طول پنج سال فعالیت تا پایان جنگ با نوآوریهای مخصوص نیروهای سپاه ماموریت بزرگ خود را جامه عمل پوشاند و جبهه جدیدی به وسعت کشور عراق با انتقال ظرفیتهای قرارگاه رمضان به داخل عراق گشوده شد و ارتش عراق در نقاط مختلف درگیر و زمینگیر شد و بعد از آن عملیاتهای منظم با فراق بال و اطمینان از عدم توانایی دشمن در جابجایی نیروهای خودش انجام شد.
فرمانده اسبق قرارگاه رمضان اظهار داشت: موفقیتهای قرارگاه رمضان حاصل تلاش مجاهداتهای رزمندگان ایرانی و عراقی و در قالب چهار قرارگاه فرعی نصر، فتح، فجر و ظفر است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: قرارگاه رمضان در عرصههای اجتماعی سیاسی و فرهنگی هم فعال بود و به تعبیر شهید سلیمانی این قرارگاه در قد و قواره یک دولت فعالیت کرده است. قرارگاه رمضان در طول سالهای 65 تا 67 تعداد 17 عملیات بزرگ و بیش از 1100 عملیات ایذایی انجام داد.
ذوالقدر با اشاره به ابعاد ماموریتهای قرارگاه رمضان گفت: یکی دیگر از ماموریتهای این قرارگاه کمک به مردم عراق برای گسترش انقلاب اسلامی و براندازی رژیم بعث عراق و راهاندازی حکومت مردمی در عراق بود که یک ماموریت راهبردی برای این قرارگاه بحساب میآمد.
وی تصریح کرد: در این مسیر آموزش، سازماندهی و پشتیبانی و هماهنگی بین نیروهای عراقی ماموریت راهبردی قرارگاه رمضان بود که بعد از دفاع مقدس و در جریان جنگ دوم خلیج فارس و سقوط صدام هم ادامه پیدا کرد و امروز شاهد حضور یک حکومت و دولت مردمی در عراق هستیم.