رئیس جمهور نیکاراگوئه: زلنسکی نازی و فاشیست است
دانیل اورتگا، رئیس جمهور نیکاراگوئه شدیدا از اتحادیه اروپا به سبب حمایت از ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین که به گفته او یک نازی و یک فاشیست است، انتقاد کرد.
رئیس جمهور نیکاراگوئه، همتای اوکراینیاش را "فاشیست" و "نازی" خواند و از اتحادیه اروپا به سبب حمایت از او شدیدا انتقاد کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دانیل اورتگا اتحادیه اروپا را به آسیب زدن به سازمان "جامعه کشورهای حوزه آمریکای لاتین و کارائیب" (سلاک) متهم کرد.
رهبران هر دو بلوک اخیرا در جریان نشستی در شهر بروکسل حمله روسیه به اوکراین را محکوم کردند.
اورتگا در یک سخنرانی به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب کشورش مشهور به انقلاب "ساندینیستا" گفت: "رهبران اتحادیه اروپا در نشست با مقامات بلوک سلاک میخواستند رئیس جمهور فاشیست نازی اوکراین را که در آنجا بود در نظر گرفته و سپس بدون یک اتفاق نظر اعلامیهای درباره اوکراین منتشر کنند. "
نشست مقامات اتحادیه اروپا و سلاک روز سه شنبه گذشته در حالی پایان یافت که این مقامات در اعلامیهای به ابراز "نگرانی" درباره "جنگ علیه اوکراین" پرداختند اما از اشاره به روسیه خودداری کردند چون در مذاکراتشان نتوانستند با نیکاراگوئه به اتفاق نظر دست یابند.
اورتگا در یک سخنرانی که بیش از یک ساعت و نیم طول کشید، گفت: "در این نشستها یک اصل هست و آن اینکه باید قطعنامهها با اتفاق نظر مطرح شوند. در صورتی که یکی از شرکت کنندگان با آن مخالف باشد دیگر این قطعنامه صادر نمیشود."
او در ادامه بیان کرد: "اما آنها در این نشست چه کار کردند؟ آنها یک کنفرانس مطبوعاتی برگزار و اعلام کردند که توافقی حاصل و حتی گفتند که نیکاراگوئه موافق نبوده است. این دیگر یک توافق نیست. این مسائل جزو قوانین هستند."
از نظر اورتگا نه فقط در اجلاس بروکسل قوانین نقض شد بلکه "این اتفاق جدی افتاد که اتحادیه اروپا دارد به سلاک لطمه وارد میکند."
به گفته او، اتحادیه اروپا از گنجاندن پایان تحریمهای اقتصادی علیه ونزوئلا و نیکاراگوئه در توافق خودداری کرد.
اورتگا اضافه کرد: ما پیشنهاد کردیم که توافق شامل این موضوع (پایان دادن به تحریمها) شود وخواستار پایان دادن به سیاست تهاجم و تحریم علیه کوبا، در درجه اول، و بعد ونزوئلا و نیکاراگوئه شدیم. آنها با لحاظ کردن ونزوئلا و نیکاراگوئه موافقت نکردند.
با پیشرفت مذاکرات، هاوانا و کاراکاس با محکومیت مستقیم حمله روسیه به اوکراین در بیانیه موافقت کردند و نیکاراگوئه تنها مخالف با آن باقی ماند. نیکاراگوئه پیش از این موضع مشابهی نیز در مجمع عمومی سازمان ملل اتخاذ کرده و علیه قعطنامهها در محکومیت حمله روسیه به اوکراین رای داد.
اورتگا همچنین از گوستاوو پترو، همتای کلمبیایی خود درخواست کرد، "شیوهای برای تدوین یک توافق بر سر مرز بیابد."
کانال عصر ایران در تلگرام
تماشاخانه