رئیس هیات عامل صندوق توسعه: اخذ مالیات 1800 میلیاردی از صندوق خلاف قانون است
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مرتضی شهیدزاده رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی در نامهای به عادل آذر رئیس هیأت نظارت صندوق توسعه ملی و ریاست دیوان محاسبات کشور ضمن اعتراض به برداشت 1800 میلیارد تومان از منابع این صندوق بابت مالیات، این اقدام را غیرقانونی دانسته که مانع از انجام ماموریتهای صندوق در بخشهای مختلف میشود. همچنین صندوق مدعی است دولت بابت برداشتهای سالهای گذشته...
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مرتضی شهیدزاده رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی در نامهای به عادل آذر رئیس هیأت نظارت صندوق توسعه ملی و ریاست دیوان محاسبات کشور ضمن اعتراض به برداشت 1800 میلیارد تومان از منابع این صندوق بابت مالیات، این اقدام را غیرقانونی دانسته که مانع از انجام ماموریتهای صندوق در بخشهای مختلف میشود. همچنین صندوق مدعی است دولت بابت برداشتهای سالهای گذشته بیش از 10 هزار میلیارد ریال بدهی دارد.
این نامه حاوی نکات حائز اهمیتی بوده که بدین شرح است: علیرغم نامه شماره 70000/21 مورخ 98/10/29 داستان محترم دیوان محاسبات کشور، عنوان رئیس کل محترم سازمان امور مالیاتی کشور با موضوع توقف اقدامات اجرایی در خصوص وصول مالیات سنوات سالهای 94 لغایت 96 صندوق و جلسات و پیگیریهای مکرر دیوان محاسبات کشور و صندوق توسعه ملی و با وجود اینکه سازمان امور مالیاتی بابت مازاد مالیات دریافت سود و زیان ناشی از تسعیر داراییهای صندوق (موضوع ماده 36 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و قانون استفساریه ماده قانونی مذکور) دارای بیش از ده هزار میلیارد ریال بدهی به صندوق توسعه ملی میباشد.
طی نامه شماره 7303/2011/251 مورخ 1398/12/20 سازمان مذکور بیش از ده هزار میلیارد ریال از حسابهای ریالی صندوق نزد بانک مرکزی برداشت نموده است. این اقدام ضمن اینکه بر خلاف قوانین و مقررات مربوطه و نظر دادستان محترم دیوان محاسبات کشور بوده است، بدون توجه به رای هیات ویژه موضوع ماده 251 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم (ابلاغی طی نامه شماره 288489 مورخ 1396/12/16 مبنی بر رفع تعرض از مالیات عملکرد سالهای 1391 و 1392 صندوق توسعه ملی و دستورالعمل وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغی طی بخشنامه شماره 200/96/98 ب مورخ 1396/07/10 سازمان امور مالیاتی که آراء صادره از سوی هیات ویژه 251 مکرر و دیوان عدالت اداری در موضوعات مشابه و قابل تسری به سایر سالهای مالی دانسته است و صورت پذیرفته است.
شایان ذکر است تا کنون در هیچ یک از مراجع قضایی رایی در خصوص پرداخت مالیات علیه صندوق توسعه ملی صادر نگردیده است.
بنابر مراتب فوق و با عنایت به اینکه اقدام سازمان امور مالیاتی موجب اخلال یا عدم امکان اجرای تکالیف قانونی مقرر و امور جاری صندوق توسعه ملی (به عنوان سال پرداخت چهار هزار میلیارد ریال تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان در راستای مبارزه با شیوع ویروس کرونا) گردیده، خواهشمند است دستورات لازم در این خصوص صادر فرمایید.
گفتنی است چندی پیش محمد حسینی عضو ناظر مجلس در صندوق توسعه ملی از برداشت غیرقانونی 1800 میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی بابت مالیات خبر داده بود.
وی گفته بود دولت برای تأمین کسری خود اقدام به برداشت غیر قانونی از صندوق توسعه ملی کرده است، گفت: برای سال جاری 45 هزار میلیارد تومان بر اساس مصوبات سران قوا از منابع صندوق برداشت شد. همچنین در قانون بودجه 2 میلیارد و 750 میلیون یورو تبدیل به ریال برای مصارف بودجهای شد که علاوه بر این ارقام بالغ بر 1800 میلیارد تومان دیگر نیز برداشت شده است.
با این وجود، اما محمود علیزاده معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی با تایید برداشت 1800 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به فارس گفته است صندوق مانند همه شرکتها باید طبق قانون مالیات بدهد و دلیل آنکه به مالیات قطعی طبق قانون تمکین نکرد اصل و جریمه آن با توقیف حساب صندوق وصول شد.
گفتنی است، دولت طی سالهای اخیر به انحای مختلف به منابع صندوق توسعه ملی دست اندازی کرده و آن را صرف امور هزینههای جاری میکند حال آنکه این صندوق بین النسلی بوده و آیندگان نیز قطعا از آن سهم دارند و البته طبق اساسنامه منابع آن باید صرف توسعه، آبادانی و پشتوانه مالی برای کشور باشد.
منبع: خبرگزاری فارس