شنبه 26 آبان 1403

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس: باید جلوی پلمپ کارخانجات گرفته شود

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس: باید جلوی پلمپ کارخانجات گرفته شود

رئیس کمیسیون «صنایع و معادن» مجلس با بیان اینکه باید جلوی پلمپ کارخانجات گرفته شود، گفت: اینکه بخواهیم به خاطر چک و یا سفته و بدهی بانکی و مالیاتی کارخانه‌ای را ببندیم برخلاف منافع ملی ماست.

خبرگزاری میزان - عزت‌الله اکبری تالارپشتی در یک گفت‌و‌گوی زنده تلویزیونی با اشاره به عملکرد کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: ما مجموعا حدود 30 طرح را در کمیسیون صنایع و معادن مورد بررسی قرار دادیم.

وی با اشاره به عناوین طرح‌های مورد بررسی قرار گرفته در کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان داشت: بررسی طرح «ارتقاء جایگاه تحقیق و توسعه و نوآوری»، «بررسی طرح قانون یکپارچه سازی داده‌ها و اطلاعات ملی»، «بررسی طرح ساماندهی بازار خوردو»، «بررسی پیش‌نویس طرح دو فوریتی جلوگیری از تعطیلی کارخانجات و واحد‌های تولیدی و خدماتی» و «بررسی پیش‌نویس طرح دوفوریتی دیپلماسی اقتصادی» از جمله عناوین مهمترین طرح های کمیسیون صنایع و معادن مجلس است.

وی تاکید کرد: این دو اقدام را بسیار مهم می‌دانم لذا ما باید کاری کنیم تا کارخانجات ما به هر دلیلی پلمپ نشوند و ما باید راه حل‌هایی در این زمینه پیش‌بینی کنیم که کارخانجات تعطیل نشود چرا که کارخانجات یک موجود زنده هستند.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان داشت: اینکه بخواهیم به خاطر چک و یا سفته و بدهی بانکی و مالیاتی کارخانه‌ای را ببندیم برخلاف منافع ملی ماست، همچنین ما باید برای جرائم اقتصادی فعالان اقتصادی مجازات‌های متناسب بگذاریم و باید در این بخش مجازات جایگزین شود و از زندان استفاده نشود مثلا می‌توانیم بگوییم که آن فرد برود و کارخانه دیگری را احداث کند.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به طرح ساماندهی بازار خودرو بیان داشت: این طرح برای مجلس یازدهم نبود و متعلق به مجلس گذشته بوده و یک بند از آن مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت و به مجلس یازدهم ارائه شد. وی ادامه داد: مستحضر هستید که وقتی شورای نگهبان ایراد می‌گیرد، مجلس اجازه کم کردن و یا زیاد کردن آن بند را ندارد و باید به آن ایرادات پاسخ دهد لذا ما در این زمینه جلساتی را با حضور نماینده حقوقدان شورای نگهبان برگزار کردیم و همکاران ما خیلی روی این مسئله کار کردند. این نماینده مجلس تاکید کرد: آخرین باری که این مصوبه در صحن مورد اصلاح قرار گرفت از این قرار بود که باید در ازای صادرات خودرو و قطعات خودرو، اشخاص حقیقی و حقوقی خودرو به کشور وارد کنند. وی تاکید کرد: در این بخش نظر ما این بود که ارز‌هایی که منشا خارجی دارد هم بتوانند خودرو وارد کنند، متاسفانه بانک مرکزی آمد و نامه کتبی و رسمی به ریاست محترم مجلس نوشت و در پی آن گفت نمی‌تواند تشخیص درستی از ارز با منشاء خارجی داشته باشد البته این مسئله مورد ایراد ما هم بود و ما این موضوع را به ریاست محترم مجلس هم عرض کردیم که وقتی بانک مرکزی نمی‌تواند تشخیص درستی در این بخش داشته باشد، دیگر این قابل قبول نیست لذا به هر صورت برای اینکه این طرح چندین بار در رفت و آمد بین شورای نگهبان و مجلس بود هیئت رئیسه محترم درخواست کردند که ما از این موضوع صرف نظر کنیم و انشالله در طرح‌های آینده این مسئله لحاظ شود. وی بیان داشت: ما اعتقاد داریم اشخاصی که در خارج از کشور کار و شرکتی دارند و اگر خواستن خودرو و یا کالا‌های ضروری دیگری را به کشور وارد کنند، دست به این اقدام بزنند. رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بیان داشت: واقعیت این است که ساختار خودروسازی در کشور ما ایراد اساسی دارد و این مسئله داد مردم را درآورده است، من بار‌ها گفتم که مثلا در ایران خودرو دولت 6 درصد سهام دارد و اما دخالتش 200 درصد است و این مسئله خلاف قانون است و این باعث می‌شود که خودروساز بزرگی به مانند ایران خودرو تبدیل خودروسازی زیان ده شود. وی تاکید کرد: این مسئله خلاف نظر مردم و خلاف منافع مردم ما است لذا ما از دولت جدید و وزیر محترم صنایع خواستیم که روی ساختار‌ها کار کنند و دخالت دولت در این بخش منتفی شود.