راشاتودی از سقوط یک فروند جنگنده ارمنستان خبر داد
تهران - ایرنا - شبکه تلویزیونی راشاتودی روسیه عصر سه شنبه در خبری فوری به نقل از وزارت دفاع ارمنستان از ساقط شدن یک فروند جنگنده سوخوی 25 این کشور خبر داد.
به گزارش ایرنا، این شبکه روسی افزود، سقوط این جنگنده ارمنی به دنبال شلیک از سوی یک فروند جنگنده اف 16 ترکیه صورت گرفته است.
بر پایه این خبر خلبانان این جنگنده ارمنی نیز در جریان ساقط کردن آن کشته شده اند.
بامداد یکشنبه ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه ای نیروهای ارمنستان را آغاز کننده عملیات و نخست وزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را آغازکننده حمله دانست. پس از درگیریهای نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی نزد هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیشبینی کرده بود. دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قرهباغ دچار اختلاف هستند. درسال 1994میلادی با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتشبس میان طرفین مناقشه برقرار شد اما تلاشهای بینالمللی برای حل مسالمتآمیزاین مناقشه تا به حال نتیجهای نداشته است. محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان یکشنبه شب در گفت وگوی تلفنی جداگانه با جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان و زهراب مناتسکانیان وزیر امور خارجه ارمنستان ضمن اطلاع از آخرین وضع و شرایط میدانی و همچنین ابراز نگرانی از شرایط به وجود آمده، دوطرف را به خویشتنداری، آتش بس و پایان فوری خصومت ها و همچنین آغاز مذاکره در چارچوب حقوق و قوانین بین المللی دعوت کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای استفاده از تمام ظرفیتهای خود به منظور برقراری آتش بس، آغاز گفت وگو و استقرار صلح و آرامش را به دو طرف اعلام کرد.
*س_برچسبها_س*