دوشنبه 22 بهمن 1403

رامیان برای پنجمین بار لرزید

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رامیان برای پنجمین بار لرزید

گنبدکاووس - ایرنا - پنجمین زمین لرزه شرق گلستان از بامداد دیروز تا الان، دقایقی پیش با قدرت 2 و هفت دهم امواج درونی زمین (ریشتر) در عمق 10 کیلومتری زمین حوالی شهرستان رامیان و روستای زلزله زده قورچای این منطقه را به لرزه درآورد تا نشان دهد همچنان مهمان ناخوانده مردم این دیار است.

به گزارش ایرنا؛ موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران ساعت وقوع این زلزله را هشت و 54 دقیقه و 31 ثانیه در فاصله 6 کیلومتری شهرستان رامیان استان گلستان ثبت کرده است.

استان گلستان بویژه نواحی شرقی آن از بامداد دیروز دوشنبه تا قبل از زمین لرزه امروز، شاهد چهار زلزله بوده است که نخستین آن به بزرگی 5.1 درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ساعت 2 و 4 دقیقه و 24 ثانیه بامداد دیروز در عمق 9 کیلومتری از سطح زمین حوالی شهرستان رامیان را لرزاند و علاوه بر وارد کردن خسارت به 195 واحد مسکونی 9 روستای این شهرستان از 10 تا 100 درصد، به هزار و 220 نفر از اهالی مناطق روستایی آن نیز آسیب وارد کرد.

دومین و سومین زمین لرزه دیروز مناطق شرقی گلستان با قدرت مشابه سه و یک دهم ریشتر به ترتیب در ساعت 10 و 23 دقیقه در عمق 10 کیلومتری و ساعت 18 و 10 دقیقه در عمق 9 کیلومتری زمین رخ داد که بسیاری از مردم این دیار را به حضور و بیتوته کردن در فضای باز کشاند.

اما چهارمین زمین لرزه دیروز دوشنبه درمناطق شرقی گلستان و در روستای زلزله زده "قورچای" رامیان با قدرت 2 و 9 دهم ریشتر و در عمق 10 کیلومتری زمین رخ داد تا مردم زلزله زده این روستا و روستاهای همجوار همچنان مضطرب و نگران به زندگی حادثه دیده، خود ادامه دهند.

گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا از روستای قورچای رامیان، بیشتر اهالی این روستا هنگام وقوع زمین لرزه خارج از منازل مسکونی خود بودند با این حال رعایت نشدن فاصله‌گذاری اجتماعی، اختلاط خانواده‌ها و کمبود اقلام بهداشتی نظیر ماسک خطر شیوع کرونا را در مناطق زلزله زده گلستان را افزایش داده است در حالیکه این منطقه اخیرا از وضعیت پرخطر قرمز خارج شد.

هرچند گلستان زلزله خیز است اما هنوز پهنه بندی زمین لرزه در این استان شمالی انجام نشده است.

استان گلستان به مرکزیت گرگان حدود 1.9 میلیون نفر جمعیت دارد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*