پنج‌شنبه 10 آبان 1403

راهکارهای مناسب برای بهبود برنامه ها در حوزه حج و زیارت ارائه شود

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
راهکارهای مناسب برای بهبود برنامه ها در حوزه حج و زیارت ارائه شود

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت از مسئولان دفاتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری خواست تا راهکارهای مناسب برای بهبود برنامه ها در حوزه حج و زیارت را به مرکز منعکس کنند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت از مسئولان دفاتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری خواست تا راهکارهای مناسب برای بهبود برنامه ها در حوزه حج و زیارت را به مرکز منعکس کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام عبدالفتاح نواب در همایش مشترک معاونین و مدیران ستادی بعثه مقام معظم رهبری و مسئولان دفاتر نمایندگی بعثه در مناطق و استان‌ها، لزوم توجه به سند چشم انداز، اساسنامه بعثه مقام معظم رهبری و اسناد بالا دستی را یادآور شد و تاکید کرد: این موارد را باید در مسئولیت و کاری که بعهده گرفته ایم محور قرار دهیم تا کارها ضابطه مند پیش برود.

وی با اشاره به روایات، افزود: امام علی (ع) درخطبه 97 نهج البلاغه می فرمایند: " انظروا أهل بیت نبیکم فالزموا سمتهم و اتبعوا أثرهم - به خاندان پیامبرتان بنگرید و به آن سو روید که آنان می روند و پای به جای پای آنان نهید".

حجت الاسلام نواب نیاز شناسی منطقه‌ای را مهم خواند و گفت: برای همه کشور نمی توان نسخه یکپارچه و واحد نوشت و هر منطقه نیازی دارد که باید به آن توجه شود و با آینده نگری نیازها مرتفع گردد تا در آینده درگیر مشکلات نشویم.

وی خواستار پیش بینی و طراحی نمونه های فرضی برای پیش برد کارها در شرایط کنونی شد و با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در تکریم ارباب رجوع، اظهار داشت: ما لباس پیامبری را به تن داریم که حتی نسبت به مشرکی که به ایشان مراجعه می کرد رفتار مهربانانه داشت، افرادی که به شما مراجعه می کنند دلباخته زیارت هستند و حاضرند در راه عشق به دین؛ سرمایه گذاری کنند، آنها را تکریم کنید و برای شخصیت شان احترام و بها قائل شوید.

سرپرست حجاج ایرانی در ادامه مسئولیت پذیری در انجام کارها را ضروری خواند و گفت: خداوند در قرآن به پیامبر می فرماید: " طه ما أنزلنا علیک القرآن لتشقی - ما قرآن را بر تو نازل نکردیم تا به زحمت و مشقت بیفتی"، این آیه به ما می آموزد که باید با احساس مسئولیت برای انجام کارهای زمین مانده تلاش کنیم.

حجت الاسلام نواب اهمیت توجه به کادرسازی و تربیت نیرو در دوران مسئولیت را یادآور شد و خطاب به حاضران گفت: افرادی که زمینه، توانایی و شایستگی دارند، تربیت کنید تا از نظر اخلاق و تعهد کاری آماده شوند در آینده مسئولیت بعهده بگیرند.

وی افزود: امام امت (رض) که انقلاب اسلامی را رهبری و به پیروزی رساندند شاگردانی تربیت کرده اند که هیچ هوای نفسی در وجودشان نیست.

وی با ضروری خواندن مدیریت اخلاق مدارانه، تاکید کرد: برای همه ما اخلاق باید مهم باشد ولی مصلحت همزیستی و اداره کردن کار در این است که انسان ضمن چشم پوشی هشیاری، هوشمندی و تغافل هم داشته باشد.

بر پایه این گزارش، در ادامه این نشست چند تن از حاضران دیدگاه خود را در خصوص مراسم اربعین، اختیارات دفاتربعثه در استان ها و مناطق، لزوم توجه به ایده پردازی و راه اندازی اطاق های فکر مطرح کردند و نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت از مسئولان دفاتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در مناطق و استان‌ها خواست که درباره راهکارهای مناسب برای بهبود برنامه ها در حوزه حج و زیارت مطالعه و نتیجه را به تهران منعکس کنند تا جمع بندی صورت گیرد.

وی افزود: تمام وظایف مجموعه باید احصاء و اختیارات مراکز و مناطق مشخص شود زیرا با همه مناطق نمی توان یکنواخت رفتار کرد، درحالیکه در برخی مناطق توانایی ها و امکاناتی وجود دارد در برخی دیگر این چنین نیست و زمینه واگذاری آن اختیارات وجود ندارد.

این گزارش حاکیست، در ادامه این نشست آقای اکبر رضایی سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت به سخنرانی پرداخت.

وی تعامل روحانیون و مدیران کاروان ها را در پیش برد برنامه ها در حوزه حج و زیارت مفید و موثر دانست و درباره هزینه سفر حج آینده با توجه به درجه کاروان و نحوه دریافت قسط دوم وجه ثبت نام از زائران برای خرید ارز توضیحاتی داد.