پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

راه تقویت سینما ورود به بازارهای جهانی است

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
راه تقویت سینما ورود به بازارهای جهانی است
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، نشست تشریح دستاوردهای اجلاس روسای سینمایی کشورهای منطقه در برج میلاد برگزار شد.

در این جلسه نمایندگانی از سازمان‌های سینمایی کشورهای ایران، روسیه، ارمنستان، تاجیکستان، ازبکستان و قرقیزستان حضور دارند. رائد فریدزاده در این جلسه گفت: نشست امروز براساس همکاری سازمان سینمایی ایران با سازمان‌های سینمایی کشورهای منطقه برگزار می‌شود. وی ادامه داد: گسترش همکاری سینمایی ایران با دیگر کشورها براساس 6 بند است که از آن جمله میتوان به گسترش همکاری‌های چندجانبه در زمینه تولیدات مشترک، تسهیل اکران آثار در کشورهای منطقه، افزایش همکاری‌های آموزشی و پژوهشی، حمایت ویژه از آثار منطقه و... اشاره کرد. محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی درباره این اجلاس گفت: یکی از اتفاقات خوب جشنواره امسال، برگزاری تشست مشترک سینمایی با کشورهای مختلف بود. هدف این جلسات، همگرایی بیشتر و پرداختن به موضوع سینما بود‌. وی با تاکید بر اینکه سینما زبان مشترک جهانی است، گفت: سینما می‌تواند ملت‌ها را به هم نزدیک کند. در طول سال‌های گذشته، کشورهای منطقه در حوزه سینما کمتر مورد توجه بوده‌اند؛ برهمین اساس در یک سال گذشته، سفرهایی به کشورهای مختلف داشتیم و تفاهم‌نامه‌هایی در حوزه سینما به امضا رسید. کشورهایی که از نظر تمدنی، آیینی سیاسی و قومی مشترکات زیادی با ما دارند، باید باب گفتگو با آنها باز شود. خزاعی درباره تولیدات مشترک سینمایی بین ایران و دیگر کشورهای گفت: 10 کشور، درخواست تولیدات مشترک داشتند و ما به کمک بنیاد سینمایی فارابی این طرح‌ها را بررسی کرده و در سال 1403 آنها را در صورت امکان عملیاتی خواهیم کرد. از جمله این کشورها میتوان به روسیه، لبنان، چین، ترکیه، یونان و... اشاره کرد.

رییس سازمان سینمایی گفت: اگر می‌خواهیم اقتصاد سینما را تقویت کنیم، باید وارد بازارهای جهانی شویم. یکی از راه‌های ورود به بازار جهانی تولیدات مشترک است. باید زبان مشترک بین‌المللی داشته باشیم و با یکدیگر گفتگو کنیم. البته سال گذشته گروه‌هایی علیه سینمای ایران فعالیت کردند و همین موضوع سینمای ایران را تحت تاثیر قرار داد. اما جالب است بدانید که در همین شرایط، 23 فیلم تولید مشترک در یک بازه 10 ساله داشته‌ایم. امضای این تفاهمنامه میتواند حضور ما در عرصه‌های بین‌المللی و به ویژه منطقه را جدی‌تر کند.

محمدسعید شوهبون از کشور تاجیکستان دیگر سخنران این مراسم بود. او گفت: تعریف های مشترکی با ایران داریم. ما امروز در شهرک سینمایی غزالی بودیم و چیزهایی دیدیم که در فرهنگ هر دو کشور بسیار مشترک هستند. بنابراین باید همکاری‌های مشترکی را با ایران آغاز کنیم. من در این جشنواره دیدم که جوانان با هنر و استعداد خود آثار خوبی تولید می‌کنند. باید اشاره کنم که قصه امید و آینده را در فیلم ایرانی ها دیدم.

آکژول بکبولوتوف از قرقیزستان نیز گفت: امیداریم با امضای قراردادهای دوجانبه، فیلم‌های ما در ایران و فیلم‌های ایرانی‌ها در کشور قرقیزستان اکران شوند. وی با اشاره به امضای قراردادهای سینمایی بین ایران و قرقیزستان گفت: چنین قراردادهای دوجانبه‌ای اجازه می‌دهند تا ما فرهنگ‌مان را به کشورهای مختلف ببریم و تماشاگرهای بیشتری داشته باشیم.

کمال اویسال معاون سازمان سینمایی ترکیه در بخش دیگری از این جلسه گفت: باید زودتر تولیدات مشترک را شروع می‌کردیم. سینما نیاز به اقتصاد دارد و این کارهای مشترک باعث می‌شوند سینما گسترش پیدا کند.

وی اضافه کرد: ما در ابتدا دوست داریم کارهای مشترکی بسازیم و در مرحله دوم دوست داریم در حوزه اکران فیلم در کشورهای همدیگر تلاش کنیم. در مرحله سوم نیز دوست داریم در جشنواره‌های هر دو کشور از فیلم‌ها حمایت شود.

رستم جبارو از کشور ازبکستان بیان کرد: ایران و ازبکستان از قدیم خیلی دوست بوده و ادیبان و دانشمندان ما با هم در ارتباط بودند. امروز در سینما نیز همکاری ما تولد خواهد داشت. در ازبکستان نیز سینما بسیار رونق پیدا کرده است. هرسال جشنواره بین‌المللی تاشکند برگزار می شود و همه شما را به این رویداد دعوت می‌کنم.

در پایان این نشست، محمد خزاعی طی سخنانی گفت: این اتفاق تصمیم بسیار بزرگی بود که میان کشورهای منطقه و آسیای مرکزی گرفته شد. امیدواریم در سال آینده وارد فاز اجرایی این تفاهم‌نامه شویم. طی بازدید امروز‌، این دوستان درخواست داشتند که علاوه بر بحث تولید، از ظرفیت شهرک‌های سینمایی ایران برای تولیدات خود استفاده کنند‌.