رزمی کاران ایرانی قربانی کلاهبرداران روادید در تایلند
رزمی کاران لژیونر ایرانی مقیم تایلند، قربانی کلاهبرداران روادید شدند.
با توجه به فرآیند پیچیده اخذ روادیدهای بلند مدت در پادشاهی تایلند، عدم مسئولیتپذیری اخذ روادید از طرف باشگاهها و یا سازمانهای برگزاری مبارزات و هزینههای سنگین برای ایرانیان، اکثریت ورزشکارانی که برای زندگی و تمرین به این کشور مهاجرت میکنند دچار دغدغه هستند. در این بین افرادی به غیر از مؤسسات قانونی تحت نظارت دولت، بازار سیاه تشکیل داده و با اعلام هزینههای کمتر اقدام به این کار میکنند.
بنا به گزارشهای متعدد از یکسال گذشته از طرف رزمیکاران لژیونر مقیم تایلند که نام برخی از آنان نیز از شهرت قابل توجهی برخوردار است، شخصی با ادعای توانایی اخذ روادید با هزینه مناسبتر و زمان کمتر، پس از اخذ مبلغ و گذرنامه از قربانی، برای پاسخگویی طفره میرود تا زمانی که روادید فعلی منقضی، اقامت وی غیر قانونی تلقی و اصطلاحا Over Stay شود. نکته جالب اینجاست که این شخص از طرف یکی از دانشگاههای تایلند برای اخذ روادید آموزشی (ED) معرفی میشود. جایی که دهها ایرانی برای اخذ این نوع روادید مجبور به مدارک تاییدیه این دانشگاه هستند. بنا به گزارشهای تکمیلی این خانم تایلندی همسر ایرانی و تا حدی به زبان فارسی آشنایی دارد.
طبق قوانین پلیس مهاجرت تایلند، به ازای هر روز اقامت بیش از زمان قانونی 500 بات (معادل حدودا 14 دلار) جریمه در نظر گرفته شدهاست که سقف این جریمه 20 هزار بات (معادل حدودا 555 دلار) که تا 90 روز اقامت غیرقانونی قابل پرداخت است. اما اقامت بیش از این زمان جرم محسوب و شامل مجازات کیفری و ممنوعالورودی به کشور از یکسال به بالا میشود. کلاهبرداران نیز از این قانون سوء استفاده میکنند. چرا که شخصی که گذرنامه در دست ندارد و مدت اقامتش منقضی شده است، نمیتواند طرح شکایت خود را به مراجع ذیربط ارائه دهد و در واقع نه راه پیشی برای او میماند و نه راه پس.
باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی سایر حوزه ها